ΟΦΗ

Νιόπλιας: «Δύσκολη στιγμή, κανείς δεν περίμενε οτι θα φτάναμε εδώ» (vid)

Νιόπλιας: Παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής του ΟΦΗ. «Δύσκολη στιγμή, κανείς δεν φανταζόταν πως ο ΟΦΗ θα πάλευε για να μην υποβιβαστεί», τόνισε μεταξύ άλλων.
Νιόπλιας: «Δύσκολη στιγμή, κανείς δεν περίμενε οτι θα φτάναμε εδώ» (vid)

Νιόπλιας: Παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής του ΟΦΗ. «Δύσκολη στιγμή, κανείς δεν φανταζόταν πως ο ΟΦΗ θα πάλευε για να μην υποβιβαστεί», τόνισε μεταξύ άλλων.

Όσα είπε ο Νίκος Νιόπλιας στην επίσημη παρουσίασή του ως προπονητής του ΟΦΗ.

Η ομιλία του Νίκου Νιόπλια:

«Άλλη μια φορά με το σήμα της αγαπημένης μου ομάδας στο στήθος. Καλούμαι ξανά σε μια δύσκολη στιγμή για το σωματείο μας, με εκτίμηση για την ομάδα μας ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την δύσκολη στιγμή. Στόχος και πίστη μας είναι πως θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε στις 15 του Μάη να είμαστε στην Super League.

Σίγουρα είναι δύσκολη στιγμή αλλά δεν είμαι παιδάκι. Έχω μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα. Είμαι σε ένα γνωστό περιβάλλον, αυτό σου δίνει άνεση αλλά ποτέ στην καριέρα μου δεν ήταν εύκολα για εμένα. Πάντα με την αυτοπεποίθηση που είχα κατάφερα ότι μπορούσα. Είμαι 56, ήρθα 18 χρονών στον ΟΦΗ, μία ζωή είμαι είμαι εδώ. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη χρονιά και όταν μας χρειάζεται η ομάδα, είμαστε μπροστάρηδες», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει ο Νικος Νιόπλιας: «Επειδή η θέση είναι λίγο δύσκολη, θα πρέπει να χτίσουμε αυτοπεποίθηση σε κάποιον από αυτούς. Στόχος είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα, λίγο – πολύ όλοι ξεκινούν με την ίδια βαθμολογία. Αν γυρίσουμε πίσω το πόσο καλή ομάδα ήμασταν, το τι καλοί παίκτες έχουμε πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας επειδή η αυτοπεποίθηση είναι πολύ χαμηλά. Με σωστή διαχείριση, την καλύτερη συνεργασία όλων μας γιατί εγώ μόνος μου δεν μπορώ να την σώσω.

Εγώ δεν είχα θέση στην ομάδα για να πάρω θέσεις. Εγώ είμαι για το ποδόσφαιρο, να είμαι κοντά στους παίκτες. Δεν είναι δικιά μου δουλειά. Στεναχωριόμασταν όλοι. Και φυσικά στεναχωρηθήκαμε όταν έφυγε ο Σίμος. Θέλαμε να είναι εδώ ο Γιώργος, όμως όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα.

Θα προσπαθήσω με τον τρόπο που γνωρίζω για το παιχνίδι, φυσικά και πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Φυσικά και πρέπει να ανέβει το ηθικό των παικτών μας. Παιχνίδι με παιχνίδι αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν είμαστε εμείς καλά θα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Δεν είναι τώρα το παίξαμε καλά, πρέπει να παίρνουμε βαθμούς.

Κανένας δεν περίμενε πως θα φτάναμε εδώ, να παλεύουμε για την αποφυγή του υποβιβασμού. Δεν περίμενα πως θα ερχόμουν γιατί είχαμε προπονητή. Και οι αντίπαλοι μας που ταξιδεύω με την ομάδα, όλοι θεωρούν ότι είμαστε καλή ομάδα και δεν θέλει πολύ. Το 2000 παίξαμε Ευρώπη και το επόμενο μπαράζ στην Ρόδο. Δεν θέλει και πολύ να χαλάσει κάτι. Σίγουρα χάσαμε πολλούς σημαντικούς παίκτες που είχαμε στηριχθεί όπως οι Βαζ, Ναμπί, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέντο. Πάλι είχαμε παίκτες που ήρθαν όμως το υλικό μας δεν είναι για να παίζει τόσο χάλια.

Εμένα δεν με ένοιαζε τίποτα ως παίκτης. Στο γήπεδο ένιωθα δυνατός. Και αυτό παίζει ρόλο, η ψυχολογία. Έχουμε τώρα τον Ντε Γκουζμάν, τον Βάτερμαν, τον Καστάνιος, τον Γιαννούλη, δεν έχουμε μικρά παιδιά. Πρέπει να το ξεπερνάς μόνος σου αλλιώς δεν μπορείς να είσαι σε αυτό το επάγγελμα. Το θέμα είναι οι στιγμές. Το τώρα. Τι πρέπει να κάνουμε βάσει τις τωρινές συνθήκες. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με πριν από 1-2 μήνες.

Θα έχουμε επιστροφές παικτών από τραυματισμούς μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Θα έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών. Αρκεί να μην έχουμε απώλειες».

Κλείνοντας ο Νίκος Νιόπλιας ανέφερε: «Η τελευταία ομάδα που προπόνησα ήταν ο ΟΦΗ. Θα μπορούσα να δουλεύω και να έχω ένα καλό εισόδημα, δεν το ήθελα-υπήρξαν προτάσεις. Δεν το ήθελα, κάποια στιγμή κουράζεσαι, υπάρχουν πίκρες. Αυτός ο ρόλος που είχα ήθελα να είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Τώρα γνωρίζω πράγματα, διαβάζω πράγματα, ψάχνομαι για το ποδόσφαιρο, θέλω να έχω ρόλο για το ποδόσφαιρο και είναι τέτοιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το επάγγελμα προπονητής στην Ελλάδα είναι ποδοσφαιρικό ανέκδοτο. Θέλω πολύ να συμμετέχω και γι αυτό είμαι εδώ. Έτσι και αλλιώς την ομάδα που αγαπώ και λατρεύω πάντα εγώ τα ακούω. Ας τα ακούσω μια ακόμα μια φορά.

Η ψυχολογία είναι δυνατό κομμάτι. Μπορεί κάποιος να μιλάει φλατ. Είχα προπονητές στην ζωή μου κάποιος φυσικά και χρειάζονται θετικά λόγια γιατί δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Στις δύο προπονήσεις βλέπω ότι και αυτοί θέλουν να προσφέρουν. Όλοι μαζί. Μακάρι να είχαμε και τον κόσμο μαζί μας γιατί όλοι ξέρουμε την δυναμική του».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Βαθμολογία πλέι οφ Super League για το 5-8: Συνεχίζεται η μάχη της 5ης θέσης για Άρη και Αστέρα

Βαθμολογία πλέι οφ Super League για το 5-8: Συνεχίζεται η μάχη της 5ης θέσης για Άρη και Αστέρα

Πώς διαμορφώθηκε η κατάταξη στα πλέι οφ για το 5-8 της Super League μετά την ολοκλήρωση και της 4ης αγωνιστικής.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 0-2: Ο Αστέρας νίκησε αυτή τη φορά στην Κρήτη και έμεινε στο παιχνίδι για την 5η θέση (vid)

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 0-2: Ο Αστέρας νίκησε αυτή τη φορά στην Κρήτη και έμεινε στο παιχνίδι για την 5η θέση (vid)

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε τη δουλειά στην Κρήτη και πέρασε με νίκη 0-2

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 1: «Καθαρίζει» ο Άρης – Για όποιες ελπίδες ο Αστέρας Τρίπολης!

Super League 1: «Καθαρίζει» ο Άρης – Για όποιες ελπίδες ο Αστέρας Τρίπολης!

Όλα τα… μάτια στο Περιστέρι!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΟΦΗ: Τόσα θέλει για τον Φούντα!

ΟΦΗ: Τόσα θέλει για τον Φούντα!

Ο Άρης ψάχνει Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο Φούντας αρέσει, αλλά ο ΟΦΗ πουλάει ακριβά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League: Βαθμολογία στα πλέι οφ για το 5-8: Κούρσα για 2 πλέον, με φαβορί τον Άρη

Super League: Βαθμολογία στα πλέι οφ για το 5-8: Κούρσα για 2 πλέον, με φαβορί τον Άρη

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία στα πλέι οφ της Super League μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων αγωνιστικών για τα πλέι οφ της Super League στο 5-8.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 2-1: Ανατροπή και ζωντανοί για την 5η θέση οι Αρκάδες (vid)

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 2-1: Ανατροπή και ζωντανοί για την 5η θέση οι Αρκάδες (vid)

Νίκη, με ανατροπή πέτυχε ο Αστέρας στην Τρίπολη επί του ΟΦΗ (2-1) και συνεχίζει να ελπίζει για την κατάκτηση της 5ης θέσης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η περίπτωση του Κλέιτον και τον μέλλον του Λοντίγκιν και του Φούντα!

Η περίπτωση του Κλέιτον και τον μέλλον του Λοντίγκιν και του Φούντα!

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις από τα Παρασκήνια του Sportime, με πρωταγωνιστές τους Κλέιτον, Γιούριν Λοντίγκιν και Ταξιάρχη Φούντα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας: ΕΠΟ και Λανουά ήθελαν Έλληνα διαιτητή στον τελικό, αλλά τον «έκαψε» ο Σιδηρόπουλος!

Κύπελλο Ελλάδας: ΕΠΟ και Λανουά ήθελαν Έλληνα διαιτητή στον τελικό, αλλά τον «έκαψε» ο Σιδηρόπουλος!

Η ΕΠΟ ήθελε Έλληνα διαιτητή, το ίδιο και ο Λανουά που έκανε τον αγώνα του, αλλά ο ΟΦΗ ζήτησε ξένο λόγω (και) Σιδηρόπουλου!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βαθμολογία Super League 5-8: Κερδισμένος ο Άρης!

Βαθμολογία Super League 5-8: Κερδισμένος ο Άρης!

Στο +6 από τον 2ο Ατρόμητο και Αστέρα, πλέον ο Άρης που την επόμενη αγωνιστική κλειδώνει και τυπικά την 5η θέση!

Ποδόσφαιρο