ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αν είσαι Μεντιλίμπαρ είναι απλό να είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει κάνει το απλό σαν προπονητής μέσα σε μία εβδομάδα. Έναν κανονικό, φυσιολογικό, Ολυμπιακό.
Αν είσαι Μεντιλίμπαρ είναι απλό να είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Τρεις λέξεις, μια πρόσληψη, ένας άνθρωπος. Τόσο απέχει ένας κανονικός Ολυμπιακός από αυτόν που βλέπαμε μέχρι και την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο Ισπανός τεχνικός κάνοντας το απλό, το νορμάλ, παρουσιάζει μια κανονική εκδοχή των «ερυθρολεύκων».

Αρκούν επτά μέρες, θα αναρωτηθεί κανείς… Κι όμως, αρκούν. Όλα, μα όλα, ακόμα και τα σπόρια, είναι με το μέρος του Ισπανού τεχνικού. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άλλαξε το τσιπάκι στην ομάδα του Πειραιά. Ενδεχομένως, μια και καλή. Διότι, ο Ολυμπιακός πέρασε άνετος από την έδρα της Φερεντσβάρος και σε ένα βαθμό… σβηστός. Ποιος να του το έλεγε πως θα έκανε τέτοια βόλτα πριν από τη φάση των 16 του Conference League.

Για ποιο λόγο αρκούν οι δέκα μέρες του έμπειρου Ισπανού κόουτς. Διότι, όλα είναι με το μέρος τους. Άστρο, λαμπρό. Κάντε ένα flashback στη φάση με το γκολ της Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη στην πρώτη της φάση. Εκατοστά… οφσάιντ. Το άγγιγμα της τύχης στην πλάτη του Μεντιλίμπαρ. Το καλό σημάδι που είχε ανάγκη.

Μέχρι εκεί. Όλα τα υπόλοιπα τα έκανε μόνος του ο Μεντιλίμπαρ παρέα με τους παίκτες του. Κέρδισε την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, δύο φορές, χωρίς να δεχτεί γκολ. Μια ομάδα που φέτος ήταν αήττητη στην Ευρώπη. Η δε εμφάνιση του Ολυμπιακού στη Βουδαπέστη ήταν κυριαρχική, απόλυτη. Η υπεροχή της ομάδας του Πειραιά καθολική και με σπουδαίες ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ.

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ – Κάνει μπαμ η δουλειά του

Και πάλι θα αναρωτηθούμε. Σε δέκα μέρες φάνηκε η δουλειά του Μεντιλίμπαρ; Πολλά πράγματα βγαίνουν στο χορτάρι και είναι συγκεκριμένα. Ο δικός του Ολυμπιακός έχει ανέβει μέτρα στο γήπεδο. Πιέζει ψηλά, θέλει να παίζει ψηλά, και να κρατάει την μπάλα στο δικό του επιθετικό μισό, ή δυνατόν και το επιθετικό τρίτο!

Άμεσο πέσιμο τριών παικτών στον αντίπαλο που έχει την μπάλα όταν αυτή χάνεται στην επίθεση της ομάδας του Πειραιά. Δεν είναι μόνο το pressing ψηλά, είναι και η εμμονή που έχει με τη γρήγορη ανάκτηση της κατοχής. Φωνάζει συνέχεια στους παίκτες του να έχουν αυτοί την μπάλα στα πόδια του.

Η δουλειά στις στημένες μπάλες. Εκτός από την κλασική σέντρα για να βρει κάποιος τον Κάρμο, υπάρχουν κι άλλες πινελιές. Η γρήγορη εναλλαγή της μπάλας Φορτούνη – Ποντένσε, με αποδέκτη τον Πορτογάλο για να αποφασίσει τι θα γίνει. Η εκτέλεση με τον Όρτα που σημαδεύει τον Φορτούνη για σουτ έξω από την περιοχή. Η επιλογή να πάρει το μπακ πάσα και να σεντράρει. Ποικιλία.

Και το πιο βασικό. Δεν υπάρχει build up από την άμυνα. Ο Ισπανός θεωρεί πως δεν ταιριάζει στα στόπερ να το πράττουν έντονα. Κανένα πρόβλημα με τις μακρινές μπαλιές από πίσω και με τα βολέ του Πασχαλάκη. Το build up της επίθεσης ο Μεντιλίμπαρ το θέλει στο κέντρο. Με τους τρεις μπαλάτους χαφ και τους Φορτούνη, Ποντένσε θέλει να χτίζει τις επιθέσεις του.

Με άλλα λόγια, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δουλεύει, βελτιώνει και αλλάζει τον Ολυμπιακό. Ο θρίαμβος της ποδοσφαιρικής απλότητας έφερε έναν προπονητή να κάνει ξανά τους «ερυθρόλευκους» φόβητρο. Μικρή σημασία έχει τι θα φέρει η κλήρωση της επόμενης φάσης...

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σε ποιο ελληνικό νησί έκανε λίγες ημέρες διακοπές ο Μεντιλίμπαρ;

Σε ποιο ελληνικό νησί έκανε λίγες ημέρες διακοπές ο Μεντιλίμπαρ;

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να χαλαρώσει στην Ελλάδα και επέλεξε την Κω για ολιγοήμερες διακοπές, μακριά από τα φώτα και τα κοσμικά νησιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Έλληνες του εξωτερικού: Ολυμπιακός και Φορτούνης : Νωρίς ακόμα…

Ολυμπιακός και Φορτούνης : Νωρίς ακόμα…

Υπάρχει πιθανότητα επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό; Υπάρχει, αλλά με μια απαραίτητη προϋπόθεση…

Έλληνες του εξωτερικού
Μπάσκετ: Η Θύρα 7 για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο μπάσκετ – Τι λέει για Φουρνιέ, Βεζένκοφ και Μπαρτζώκα

Η Θύρα 7 για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο μπάσκετ – Τι λέει για Φουρνιέ, Βεζένκοφ και Μπαρτζώκα

Μετά την τέταρτη συνεχόμενη αποτυχημένη παρουσία του Ολυμπιακού σε Final 4 της Euroleague, η Θύρα 7 προχώρησε σε αιχμηρή ανακοίνωση.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Ο Χιλ και η Νότιγχαμ Φόρεστ…

Ολυμπιακός μεταγραφές : Ο Χιλ και η Νότιγχαμ Φόρεστ…

Η Νότιγχαμ Φόρεστ και το ενδεχόμενο εξόδου της στο Champions League θα παίξει ρόλο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για Χιλ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η περίπτωση Χιλ, οι εξελίξεις στην ΑΕΚ και η… επιστροφή Φορτούνη!

Η περίπτωση Χιλ, οι εξελίξεις στην ΑΕΚ και η… επιστροφή Φορτούνη!

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του Sportime, με πρωταγωνιστές Μπράιαν Χιλ, ΑΕΚ και Κώστα Φορτούνη.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Τραγικός ο Ολυμπιακός – Εκτός τόπου και χρόνου ολοι εκτός του Φουρνιέ – Στον τελικό η Μονακό με 78-68

Τραγικός ο Ολυμπιακός – Εκτός τόπου και χρόνου ολοι εκτός του Φουρνιέ – Στον τελικό η Μονακό με 78-68

Ο Ολυμπιακός δεν πήγε στο Άμπου Ντάμπι και αποκλείστηκε δίκαια από τη Μονακό

Μπάσκετ
Media: Τι τηλεθέαση έκανε το ντοκιμαντέρ του Ολυμπιακού στο MEGA;

Τι τηλεθέαση έκανε το ντοκιμαντέρ του Ολυμπιακού στο MEGA;

Το MEGA πόνταρε στο ευρωπαϊκό θαύμα του Ολυμπιακού και κέρδισε σχεδόν 10% τηλεθέαση, με το ντοκιμαντέρ να επιστρέφει το Σάββατο.

Media
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Η πρώτη σκέψη Μεντιλίμπαρ για τον Καμπελά…

Ολυμπιακός : Η πρώτη σκέψη Μεντιλίμπαρ για τον Καμπελά…

Τι έχει στο μυαλό του ο Βάσκος τεχνικός για τον Γάλλο μεσοεπιθετικό που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό…

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Μεντιλίμπαρ έδωσε όνομα για τα εξτρέμ και έπεσαν τα… σαγόνια των ανθρώπων του Ολυμπιακού

Ο Μεντιλίμπαρ έδωσε όνομα για τα εξτρέμ και έπεσαν τα… σαγόνια των ανθρώπων του Ολυμπιακού

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ θέλει «φωτιά» στα άκρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ