ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καρεμπέ: «Το ποδόσφαιρο μπορεί να εξαλείψει το ρατσισμό»

Ο στρατηγικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε ότι με τα σωστά μηνύματα, το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του ρατσισμού
Καρεμπέ: «Το ποδόσφαιρο μπορεί να εξαλείψει το ρατσισμό»

Τα κρούσματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο είναι πολλά, αλλά ο Κριστιάν Καρεμπέ ισχυρίζεται ότι με τα σωστά μηνύματα, το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην εξάλειψη του ρατσισμού. Ο στρατηγικός σύμβουλος του Ολυμπιακού είναι επίσης και Πρεσβευτής της UEFA και βρέθηκε στην Εβδομάδα Δράσης κατά του Ρατσισμού, όπου μίλησε και κατάφερε να συγκλονίσει για ακόμη μία φορά.

Ο Καρεμπέ συμμετείχε σε μία συζήτηση παρουσία διαφόρων προσωπικοτήτων, όχι μόνο του ποδοσφαίρου και τόνισε ότι δεν έχει βιώσει τον ρατσισμό μέσα στα γήπεδα: «Έχει μεγάλη σημασία το πως να δίνεις θετικά πράγματα. Όταν δίνεις κάτι καλό, αυτό σου έρχεται πίσω. Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο είναι ένα… εργαλείο εξάλειψης του ρατσισμού. Αρκεί να στέλνεις τα σωστά μηνύματα. Για ειρήνη, για σεβασμό, για fair play και τόσα άλλα. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που μπορούν να βρουν αυτό το… βήμα για να στείλουν μηνύματα μίσους και ρατσισμού. Τα παιδιά δεν γεννιούνται με την έννοια του ρατσισμού, είναι κάτι που εμείς εφηύραμε ως άνθρωποι και έχουμε ευθύνη για αυτό».

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες δημοσιεύτηκε μία συνέντευξη του Κριστιάν Καρεμπέ στην «Bild», όπου μίλησε για βιώματα της οικογένειάς του, όταν τη δεκαετία του ’20, οι θείου του, που ήρθαν από τη Νέα Καληδονία, στη Γαλλία εκθέτονταν σαν… ζώα στο ζωολογικό κήπο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καρεμπέ: «Το ποδόσφαιρο μπορεί να εξαλείψει το ρατσισμό»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.