ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο αθώος Μαρινάκης και η «αντεπίθεση» του Ολυμπιακού

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός ετοιμάζει «εκπλήξεις» σε όλους όσοι πέταξαν λάσπη όλα αυτά τα χρόνια.
Ο αθώος Μαρινάκης και η «αντεπίθεση» του Ολυμπιακού

Τη Δευτέρα (26/3), το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την οριστική απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, της εκβίασης και της απάτης.

Ο Άρειος Πάγος δεν αφαίρεσε μόνος αυτές τις κατηγορίες, αλλά στην ουσία θεωρεί απαράδεκτη την παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη και για τις υπόλοιπες δύο που απομένουν. Αυτή η υπόθεση, που ταλαιπώρησε την οικογένεια του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια δεν πρόκειται να φτάσει καν στο Δικαστήριο, καθώς ο Άρειος Πάγος, με το αμετάκλητο βούλευμά του, είναι κατηγορηματικός πως αυτό το ζήτημα πρέπει να περάσει οριστικά στο αρχείο. Πλέον, το Συμβούλιο Εφετών καλείται να πράξει το αυτονόητο.

«Ποιος θα αποζημιώσει τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό;»

Προφανώς και υπάρχει ικανοποίηση στον «ερυθρόλευκο» οργανισμό, καθώς είναι μία ηθική αποκατάσταση, όμως η οργή εξακολουθεί να παραμένει και για την ακρίβεια ξεχειλίζει. Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» ύπουλων σκευωριών και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι διοικούντες «… επτά χρόνια από το Κοριόπολις, έξι από την περίφημη «εγκληματική οργάνωση», ποιος θα αποζημιώσει τον Μαρινάκη; Ποιος θα αποζημιώσει τον Ολυμπιακό; Ποιος θα αποζημιώσει τους ανθρώπους που εργάζονται στον Ολυμπιακό; Ποιος θα αποζημώσει τους φιλάθλους μας; Προφανέστατα, δεν θα αφήσουμε κανέναν χωρίς να επιδιώξουμε να τιμωρηθεί για τη λάσπη». Πλέον, ο σύλλογος και το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ετοιμάζει αγωγές και μηνύσεις προς όλους όσοι πέταξαν λάσπη στον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του.

Είναι μία ημέρα δικαίωσης για τον άνθρωπο Βαγγέλη Μαρινάκη και τον σύλλογο που υπηρετεί, τον Ολυμπιακό. Και στο Λιμάνι παραδέχονται πως «… χάθηκαν φίλαθλοι όλα αυτά τα χρόνια με αυτήν την ιστορία και πάνω της δομήθηκαν άλλα πράγματα όσο λειτουργούσε η πραγματική εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου, η οποία εν τέλει ανέλαβε τις τύχες του».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο αθώος Μαρινάκης και η «αντεπίθεση» του Ολυμπιακού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.