Ο Ολυμπιακός και τα Special Olympics Hellas διοργάνωσαν αγώνες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Special Olympics.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 24 Μαΐου, στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη, αγώνες ομάδων Special Olympics, αλλά και Unified.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics (19-27/5) και τους διοργάνωσαν από κοινού η ΠΑΕ Ολυμπιακός και τα Special Olympics Hellas.

Στα σπουδαία παιχνίδια, που έδωσαν στους ποδοσφαιριστές τεράστια χαρά, συμμετείχαν οι ομάδες Special Olympics Hellas, Special Olympics Περιστέρι, Special Olympics Αχαΐας και η ομάδα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό», η οποία έχει ενταχθεί στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και αποτελείται από μαθητές των Ειδικών Σχολείων Πειραιά. Στους αγώνες Unified συμμετείχε η ομάδα Κ-16 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Οι συμμετέχοντες παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου, πρόσφεραν στους θεατές πλούσιο θέαμα, και έστειλαν σε όλους μας το μήνυμα ότι εάν αυτά τα παιδιά «αγκαλιαστούν» από την κοινωνία μπορεί να κάνουν θαύματα.

Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιώργος Παύλου, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Διονύσιος Κοδέλλας και η Διευθύντρια Special Olympics Hellas κα Άρτεμις Βασιλικοκοπούλου. Επίσης, για την άψογη τέλεσή τους δούλεψαν ο Υπεύθυνων Δικτύου Σχολών κ. Βασίλης Νάνος, ο Διευθυντής ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Δομένικος Μασούλας, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Νίκος Τοπολιάτης μαζί με όλους τους προπονητές και το προσωπικό της Ακαδημίας, η Υπεύθυνη Προγράμματος Εθελοντισμού Special Olympics Hellas κα Στέλλα Ψαρρού και φυσικά οι εθελοντές των Special Olympics.

Μετά από τους αγώνες ακολούθησαν απονομές μεταλλίων και διπλωμάτων σ’ όλες τις ομάδες, αλλά και βραβείων στους MVP (Πασσαλής-Ολυμπιακός, Ταμπακάκης-Special Olympics) και στους τερματοφύλακες (Πετρόπουλος-SO Αχαΐας, Κοντογιάννης-Ολυμπιακός). Με το βραβείο Fair Play τιμήθηκε η ομάδα Special Olympics Περιστέρι.

Εκπροσώπηση στους αγώνες είχαν και οι Σχολές Πέραμα, Σαλαμίνα, Ταύρος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Πετρούπολη, οι οποίες στηρίζουν τις δράσεις της ομάδας «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό», αλλά και των Special Olympics. Επίσης, τους αγώνες παρακολούθησαν οι μαθητές και οι καθηγητές από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά. Στο περιθώριο των αγώνων οι αθλητές των Special Olympics ξεναγήθηκαν στο Προπονητικό Κέντρο.

Οι αγώνες με τη συμμετοχή της ομάδας «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 25/5 στις εγκαταστάσεις των Special Olympics στο Πάρκο Γουδή.

Δηλώσεις

Γιώργος Παύλου (Διευθύνων Σύμβουλος ΠΑΕ Ολυμπιακός): «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics, διοργανώσαμε τουρνουά και αγώνες Unified σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas και το δικό μας πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό». Αυτό που θέλουμε να κάνουμε γνωστό στους φίλους του Ολυμπιακού είναι ότι πραγματοποιούνται αγώνες και προπονήσεις αθλητών με νοητική στέρηση των Special Olympics και αθλητών της Ακαδημίας μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο γιατί όλοι μαθαίνουν από τη συμμετοχή τους, αποκτούν εμπειρίες, παίρνουν χαρά, αποδέχονται τη διαφορετικότητα και διαμορφώνουν χαρακτήρες με ήθος».

Διονύσιος Κοδέλλας (Πρόεδρος Special Olympics Hellas): «Είναι η δεύτερη χρονιά που συνεργαζόμαστε με τον Ολυμπιακό. Είναι μία δράση των Special Olympics και της UEFA και την υλοποιούμε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πέρυσι, χτυπήσαμε την πόρτα του Ολυμπιακού και μας υποδέχτηκε με μία μεγάλη αγκαλιά και με την καρδιά του. Θέλω να τονίσω το πόσο σημαντικό είναι αυτό που μας προσφέρει ο Ολυμπιακός. Να έχουμε δηλαδή τους αθλητές μας εδώ στο Ρέντη και να παίζουν ποδόσφαιρο. Είναι κάτι εξαιρετικό να γίνονται αυτοί οι αγώνες και ειδικά τα Unified γιατί βοηθούν τα παιδιά με διανοητική αναπηρία να παίζουν με αθλητές του Ολυμπιακού και να εντάσσονται πιο ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από το ποδόσφαιρο, μέσα από την άθληση, αυτά τα παιδιά αναπτύσσονται σωματικά και ψυχικά. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ φιλόξενος. Μας αγαπάει και τον αγαπάμε τον Ολυμπιακό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την άμεση ανταπόκρισή της».

Βασίλης Νάνος (Υπεύθυνος Δικτύου Σχολών): «Ο Ολυμπιακός με πράξεις ενισχύει αυτές τις όμορφες πρωτοβουλίες. Όλοι μας έχουμε αγκαλιάσει αυτό το πρόγραμμα και έχει μεγαλώσει η συνεργασία μας με τα Special Olympics. Για όλα τα παιδιά είναι μία ξεχωριστή εμπειρία, αλλά είναι και εμπειρία για εμάς. Είναι σημαντικό να είμαστε δίπλα τους».

Νίκος Τοπολιάτης (Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημίας): «Ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει την αγκαλιά του σ’ αυτά τα παιδιά, αλλά και στα Special Olympics. Ανοίξαμε το σπίτι μας και μαζί με την ομάδα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό», που είναι μέλος της Ακαδημίας μας, υποδεχτήκαμε τα παιδιά των Special Olympics. Ζητούμενο για όλους είναι η διασκέδαση των παιδιών και η κοινωνικοποίησή τους. Η Ακαδημία μας, μέσω των αγώνων Unified, συμμετέχει κάθε χρόνο σ’ αυτή τη δράση και όλοι μας παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να ονειρευόμαστε».

Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Ποδοσφαιριστής Special Olympics Πάτρας): «Ήταν σπουδαία εμπειρία για μένα να βρίσκομαι εδώ. Περιμέναμε καιρό τους αγώνες και πήγαμε πολύ καλά».

Μανώλης Ταμπακάκης (Ποδοσφαιριστής Special Olympics): «Όλα ήταν πολύ όμορφα και ευχαριστούμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τα Special Olympics που μας έφεραν εδώ».

Κωνσταντίνος Χύκας (Ποδοσφαιριστής «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό»): «Ήταν πολύ ωραία. Απολαύσαμε τους αγώνες. Προσπαθήσαμε να παίξουμε δυνατά και να βάλουμε γκολ».

Πηγή: Olympiacos.org

Δείτε το βίντεο του Olympiacos TV: