ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός – Άρης: «Μία μπάλα για όλους»

Το πανό που κράτησαν οι παίκτες πριν την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακός - Άρης...
Ολυμπιακός – Άρης: «Μία μπάλα για όλους»

Πριν την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακός – Άρης στο Καραϊσκάκη οι παίκτες κρατούσαν ένα πανό.

Συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές του ματς Ολυμπιακός – Άρης, είχαν στα χέρια τους ένα πανό το οποίο ανέγραφε «μία μπάλα για όλους»…

Η καμπάνια «Μία μπάλα για όλους» (A ball for all η διεθνής ονομασία) αποτελεί ραγδαία «επίθεση» αγάπης προς τα τυφλά παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, η προσπάθεια αυτή έχει βρει πρόσφορο έδαφος και απόκριση σε 168 (μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) χώρες του κόσμου (σε σύνολο 195!).

Εμπνευστής της κίνησης αυτής είναι ο κ. Ηλίας Μάστορας, ο οποίος γνωρίζει άψογα το χώρο και τις ανάγκες του ποδοσφαίρου τυφλών, καθώς ο ίδιος ήταν επί σειρά ετών διαιτητής στο υψηλότερο επίπεδο. Η παγκόσμια πατέντα την οποία εμπνεύστηκε έχει να κάνει με το εξής: μικρότερη και ελαφρύτερη μπάλα ποδοσφαίρου προκειμένου να μπορούν να παίζουν με περισσότερη άνεση και ασφάλεια τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Η ειδική μπάλα περιέχει φυσικά και ειδικό κουδουνάκι με το οποίο μπορεί να γίνεται αντιληπτή εξ ακοής.

Από τη σύλληψη της ιδέας περάσαμε στην πράξη και έτσι προέκυψε η νέα ειδική μπάλα ή αλλιώς «μία μπάλα για όλους»! Το πολύ ξεχωριστό χαρακτηριστικό όμως της εν λόγω μπάλας είναι άλλο. Δεν μπορεί να αγοραστεί παρά μόνο να δωριστεί! Πλάι σε έναν ιερό σκοπό δηλαδή προστέθηκε και μία αξιαγάπητη παράμετρος.

Ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να μείνει αμέτοχος. Τα αντανακλαστικά των ανθρώπων της Διεύθυνσης Σχολών και της Ακαδημίας λειτούργησαν άμεσα προκειμένου να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Κεντρικός πρωταγωνιστής το Δίκτυο Σχολών του Θρύλου με τους συνεργάτες μας σε Ελλάδα και εξωτερικό να είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να τηρήσουν πιστά τις αρχές που διέπουν τόσο το σύλλογό μας όσο και τον ηγέτη του, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Η βοήθεια δηλαδή σε όσους έχουν ανάγκη.

Όπως ανακοινώθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2020, οι Σχολές του Ολυμπιακού αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν χρήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί αγορά των ειδικών μπαλών οι οποίες στη συνέχεια θα δωριστούν σε ειδικά σχολεία που φιλοξενούν παιδιά με προβλήματα όρασης. Κατ’ ουσίαν, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει πρωταγωνιστές τις ίδιες τις οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται στις σχολές μας, ως μετόχους της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της ΠΑΕ.

Ο κ. Ηλίας Μάστορας έχει να πει σχετικά:

«Η παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους» εξασφαλίζει τη δωρεά διανομή ειδικής μπάλας και για παιδιά με οπτική αναπηρία σε Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία της χώρας μας. Το κοινό μας όραμα με το δίκτυο σχολών της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι να κουδουνίσει η μπάλα σε κάθε σπίτι και σε κάθε σχολείο όπου φοιτά παιδί με πρόβλημα όρασης σε όλο τον κόσμο. Το δικαίωμα στο παιχνίδι και στην ποιοτική εκπαίδευση, είναι προτεραιότητα στις αξίες που πρεσβεύει κάθε μέλους της ομάδας και της ΠΑΕ. Θα μας βοηθήσετε να βάλουμε γκολ στη συμπερίληψη;».

Τέλος, ο διευθυντής Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού, κ. Βασίλης Νάνος επισημαίνει:

«Είναι προτεραιότητα του δικτύου μας η βοήθεια στον συνάνθρωπο και σε αυτόν που έχει ανάγκη. Εν μέσω μάλιστα της πανδημίας του κορονοϊού, θέλαμε ακόμα παραπάνω να δείξουμε πως οι σχολές του Ολυμπιακού είναι εδώ και παρότι –αναγκαστικά- παραμένουν κλειστές, δεν είναι ανενεργές. Στηρίζουμε το project «Α ball for all» με όλες μας τις δυνάμεις και είμαστε σίγουροι πως οι συνεργάτες του κορυφαίου δικτύου σχολών ελληνικής ομάδας θα μας δικαιώσουν».

Για περισσότερες πληροφορίες:
210 3418000
E-mail: schools@olympiacos.org
https://aballforall.eu/

Ολυμπιακός – Άρης: Ενοχλήσεις ο Μπρούμα, εκτός αποστολής

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός – Άρης: «Μία μπάλα για όλους»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Δημήτρης Μαργωμένος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.