ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Χάποελ Μπερ Σεβά 2-2: Όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο, είχε καλά στοιχεία

Απαράδεκτοι οι ισραηλινοί στο φιλικό ματς...

Ολυμπιακός
Συντάκτης: Δημήτρης Μαργωμένος Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Δεύτερο σερί φιλικό έδωσε ο Ολυμπιακός στην Πολωνία, κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά, και αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 σε ένα ματς που είχε μόνο… ένα ημίχρονο!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, στο δεύτερο συνεχόμενο φιλικό ματς, επέστρεψε στο γνωστό σύστημα. Σε αυτό που μας είχε συνηθίσει πέρσι η ομάδα, στο 4-3-3. Ο Πορτογάλος προτίμησε τον Σα στο τέρμα, με τους Κούτρη, Βούκοβιτς, Μπα και Ελαμπντελαουί στην τετράδα της άμυνας.

Στον χώρο του κέντρου είχε ένα σχήμα που μάλλον δεν θα το ξαναδούμε. Έπαιξε ως αμυντικά χαφ τους Τοροσίδη, Σουρλή, με τον Φορτούνη μπροστά τους. Εξτρέμ ήταν οι Γιώργος Μασούρας, Ποντένσε και στην επίθεση ο Ντουρμισάι.

Δραστήριος στην επίθεση ο Ολυμπιακός, κενά στην άμυνα

Στο πρώτο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έδειξε να είναι πιο δραστήριος στην επίθεση. Σε σχέση πάντα με τον αγώνα που έδωσε απέναντι στην Πογκόν. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απέναντί τους μία ομάδα η οποία αμυνόταν καλά και πίσω από τη σέντρα.

Παρόλα αυτά όμως, χάρη στη δημιουργία του Ποντένσε, η ομάδα του Πειραιά βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, στο 28′ ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε τα… δικά του «χορεύοντας» τον αντίπαλο αμυντικό. Έκανε τη σέντρα και ο Ντουρμισάι με το κεφάλι «έγραψε» το 1-0!

Η Χάποελ όμως αντέδρασε γρήγορα και στο 34′ μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 1-1. Όταν ο Σαφουρί έκανε την μπαλιά για τον Σαχάρ. Ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Σα και πλάσαρε για το γκολ. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλό στον αγωνιστικό χώρο και έληξε ισόπαλο το πρώτο ημίχρονο.

Επικράτησε το… ξύλο

Δυστυχώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να δούμε αρκετό ποδόσφαιρο! Και αυτό οφείλεται στο σκληρό παιχνίδι της Χάποελ Μπερ Σεβά. Οι Ισραηλινοί έπαιξαν αρκετά δυνατά, σε αρκετές περιπτώσεις κιόλας αντιαθλητικά και αυτό επηρέασε αρκετά το ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκνευρίστηκαν και έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Παράλληλα βγήκε και ως τραυματίας ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος δέχτηκε δυνατή κλωτσιά και δεν μπορούσε να συνεχίσει! Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να εκνευρίσουν και τον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Γεγονός που φάνηκε από τις αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τον πάγκο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Χάποελ κατάφερε να προηγηθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 60′ Χάσελμπαϊνκ κράτησε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με σουτ «έγραψε» το 1-2!

Στη συνέχεια τα μαρκαρίσματα έγιναν ακόμη πιο δυνατά από πλευράς Χάποελ και άρχισαν και οι «ερυθρόλευκοι» να απαντούν. Κάτι το οποίο ήταν λογικό, από τη στιγμή που ο διαιτητής έδειχνε να μην μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Παρόλα αυτά όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφάρισει. Όταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρούνο έβγαλε την μπαλιά στον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με αμυντικό να σταματάει στη γραμμή, αλλά παράλληλα ανατράπηκε και από τον τερματοφύλακα.

Έτσι δόθηκε το πέναλτι και ο Βαλμπουενά, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Να σημειωθεί πως στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2, όπως είχε παίξει, δηλαδή, στο φιλικό με την Πογκόν. Με τους Σολδάνο και Γκερέρο να είναι στην επίθεση. Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς στα εξτρέμ.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live ενημέρωση του αγώνα, από το sportime.gr.

MVP: Ο Φιορίν Ντουρμισάι κατάφερε να κάνει ντεμπούτο και στα γκολ. Μετά το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό με την Πογκόν. Ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» σημείωσε το μοναδικό γκολ της ομάδας και είχε μία καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο.

UP: Χαμόγελα από τους «ερυθρόλευκους» για τον νεαρό Βασίλη Σουρλή. Ο πιτσιρικάς έκανε καλό ματς, ξανά, στο κέντρο όπου χρησιμοποιήθηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς. Είναι μόλις 17 ετών και δείχνει καλά στοιχεία μέχρι τώρα στην προετοιμασία.

DOWN: Η νοοτροπία της Χάποελ Μπερ Σεβά! Οι Ισραηλινοί αν και ήταν φιλικό το ματς, έπαιξαν αρκετά σκληρά και μάλιστα αντιαθλητικά. Απαράδεκτο αυτό για μία επαγγελματική ομάδα, σε περίοδο προετοιμασίας.

ΓΚΟΛ: 28′ Ντουρμισάι, 90+2′ Βαλμπουενά – 34′ Σαφουρί, 60′ Χάσελμπαϊνκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37′ Ποντένσε – 37′ Αμίτ Μπιτόν, 67′ Γιοσέφι, 80′ Ντάντια

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί (68′ λ.τρ. Ανδρούτσος), Βούκοβιτς (73′ Σεμέδο), Μπα (61′ Παπαδόπουλος), Κούτρης (46′ Τσιμίκας), Τοροσίδης (46′ Γκιλιέρμε), Σουρλής, Φορτούνης (61′ Ραντζέλοβιτς), Ποντένσε (44′ Βαλμπουενά), Γιώργος Μασούρας (61′ Σολδάνο), Ντουρμισάι (61′ Γκερέρο).

Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπάρακ Μπαχάρ): Σέτκους, Μ. Μπιτόν, Γκόλντμπεργκ, Α. Μπιτόν, Βίτορ, Σαμίρ, Σαμπάγκ, Σαφουρί, Μαρίν, Χάσελμπάινκ, Σαχάρ.

Έπαιξαν και οι: Λεβίτα, Ναβόν, Ταχά, Καρίγιο, Ντάντια, Ο. Μπιτόν, Καμπχά, Μάμαϊ, Ασκίας, Λέβι, Ζριχάν, Γιοσεφί, Κέτγιενς, Ελχαμίντ.

Exit mobile version