Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ματς με την Αντβέρπ, την ερχόμενη Πέμπτη, όπου αναμένεται να γίνει με φιλάθλους στις εξέδρες.

Με κόσμο στις εξέδρες θα δώσει ο Ολυμπιακός το ματς με την Αντβέρπ για το Europa League, αν και στο Βέλγιο η κατάσταση είναι δραματική και ίσως να υπάρξουν νέα έκτακτα μέτρα.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ματς με την Αντβέρπ, την ερχόμενη Πέμπτη, όπου αναμένεται να γίνει με φιλάθλους στις εξέδρες.

Ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν θα είναι με το 100% των εισιτηρίων. Γιατί τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση στο Βέλγιο, είχαν ένα ερωτηματικό. Ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με την Αντβέρπ για την μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι παίκτες και ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελαν να έχουν και κόσμο της ομάδας κοντά τους. Με τα νέα προς το παρόν να είναι θετικά.

Όμως ο κορονοϊός καλπάζει και στο Βέλγιο. Κι έτσι αποφασίστηκαν νέα μέτρα. Σχετικά με τους ανοικτούς αθλητικούς χώρους επιτρέπονται θεατές, πάντα με μάσκα. Αλλά υπάρχει σύσταση να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους.

Ειδικότερα το πόσοι φίλαθλοι θα επιτρέπονται και αν θα είναι κάτι που θα αποφασίζουν οι δήμαρχοι των πόλεων. Αυτό σημαίνει πως ο δήμαρχος της Αμβέρσας είναι αυτός που αν δει πως υπάρχει θέμα μπορεί να απαγορεύσει την παρουσία φιλάθλων στα ανοικτά γήπεδα της πόλης.

Γιατί στα κλειστά απαγορεύτηκε η παρουσία φιλάθλων, όπως ανακοίνωσε η βελγική κυβέρνηση. Ενώ οι συναυλίες θα γίνονται με λιγότερα από 200 άτομα. Παράλληλα θα μπαίνει και μικρό ποσοστό σε θέατρα και κινηματογράφους.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά και δεν αποκλείεται να παρθούν πρόσθετα μέτρα. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει 850 εισιτήρια για το παιχνίδι με την Αντβέρπ. Με βάση την τελευταία επικοινωνία που είχε με την βελγική ομάδα, το ματς θα γίνει κανονικά με κόσμο και χωρίς κάποιο περιορισμό.

Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει ένα θέμα και ακόμα δεν είναι απολύτως βέβαιο, ότι δεν θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Τουλάχιστον με βάση αυτά που λένε τα ΜΜΕ στο Βέλγιο. Όπου κάνουν λόγο για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά. Μάλιστα η χώρα είναι στην 2η θέση στην ευρωπαϊκή ζώνη, σε κρούσματα.

Και για τον λόγο αυτό πάρθηκαν έκτακτα μέτρα. Που θυμίζουν περσινές εποχές, πλησιάζοντας ένα ολικό lockdown. Αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση του Βελγίου, γνωρίζοντας τι επίδραση θα έχει και στην ψυχολογία του κόσμου.