ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα μέτρα για τον κορονοϊό από τις σχολές στις ΗΠΑ

Οι υπεύθυνοι των σχολών σε Σικάγο και Ουάσιγκτον μίλησαν για όσα συμβαίνουν στην Αμερική και τα μέτρα που έχουν πάρει
Ολυμπιακός: Τα μέτρα για τον κορονοϊό από τις σχολές στις ΗΠΑ

Ο Ολυμπιακός έχει συχνή επαφή και με τις σχολές του εκτός Ελλάδας, αναφορικά με τα μέτρα που έχουν πάρει για τον κορονοϊό, όπως στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι των σχολών σε Σικάγο και Ουάσιγκτον μίλησαν σχετικά.

Ο Γιάννης Κοσμάς έχει την διεύθυνση της σχολής στο Σικάγο. Και ο Χάρης Καραγιώργος σε αυτή της Ουάσιγκτον.

Διαβάστε επίσης – Ολυμπιακός: Επιμένει για Αουγκούστο και Σάσα

Μίλησαν στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τι συμβαίνει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Αναλυτικά:

Οι Γιάννης Κοσμάς και Χάρης Καραγιώργος είναι επιφορτισμένοι με τη διεύθυνση των Σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε Σικάγο και Ουάσινγκτον αντίστοιχα.

Σαφώς επηρεασμένοι και οι ίδιοι από την πραγματικότητα που διαμορφώνει ο κορονοϊός, μεταφέρουν το κλίμα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπογραμμίζοντας την ευθυγράμμιση των Σχολών του Ολυμπιακού στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, αλλά κα τις ενέργειες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα προκειμένου οι αθλητές να ακολουθούν το πρόγραμμα προπόνησης.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι κρίσιμη, πως είναι τα πράγματα σε Σικάγο και Ουάσινγκτον αντίστοιχα;

Γιάννης Κοσμάς: «Το Σικάγο δεν αποτελεί εξαίρεση από τη θλιβερή λίστα του κορονοϊού. Τα κρούσματα ξεπερνούν τις 12.000 στην πολιτεία του Ιλινόις, ενώ πάνω από 8.000 εντοπίζονται στο Κουκ Κάουντι όπου βρίσκεται η Σχολή μας. Φυσικά ακολουθούμε τις οδηγίες του κυβερνήτη της πολιτείας αλλά και του δήμαρχου του Σικάγο, μένουμε στο σπίτι και βγαίνουμε μόνο για τις απαραίτητες ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή τα μέτρα έχουν ισχύ έως τις 30 Απριλίου και βλέπουμε… Τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά μελετούν με ηλεκτρονικό πρόγραμμα από απόσταση. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρώ πως είναι πολύ κρίσιμες».

Η Ουάσιγκτον

Χάρης Καραγιώργος: «Η κατάσταση στην Ουάσινγκτον είναι δύσκολη. Τα σχολεία και οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι κλειστές μέχρι και τις 10 Ιουνίου μετά από απόφαση του κυβερνήτη της Βιρτζίνια, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με πολλά πάρκα.

Το στενάχωρο είναι πως είχαμε προγραμματίσει πολλά ενδιαφέροντα πρότζεκτς για τον Μάιο, όπως τουρνουά, δοκιμαστικά κτλ, ούτως ώστε να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά στη Σχολή. Ακυρώθηκε και το τουρνουά του Ντάλας στο οποίο θα έπαιρνε μέρος η ομάδα του Ολυμπιακού Κ17, κάτι που μας λυπεί ιδιαίτερα».

Η καθημερινή συνομιλία

Σε ποιες κινήσεις προχωρήσατε σαν Σχολή ποδοσφαίρου;

Γ.Κ.: «Τα σχολεία και οι βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ έχουν κλείσει, με τους μαθητές, φοιτητές κτλ να χρησιμοποιούν τρόπους διαδικτυακής εκμάθησης. Η Σχολή του Ολυμπιακού ακολούθησε τις οδηγίες και έκλεισε φυσικά τις πύλες της, έχοντας εναρμονιστεί πλήρως με το νέο καθεστώς και τους κανόνες ασφαλείας. Συνομιλούμε καθημερινά με τους παίκτες μας διαδικτυακά, προκειμένου να συνεχίζουν τη δουλειά και να μη μένουν πίσω από πλευρά φυσικής κατάστασης.

Σε κάθε ηλικιακή ομάδα, πραγματοποιούνται δύο προπονητικά προγράμματα την εβδομάδα ενώ ο κάθε παίκτης δουλεύει και ατομικά, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή του. Η κάθε διαδικτυακή συνάντηση καταγράφεται έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε παίκτης να έχει πρόσβαση ξανά σε αυτή όποτε το θελήσει. Επίσης ζητάμε από τους ποδοσφαιριστές μας να ξεκινούν challenge δικής τους έμπνευσης προκειμένου να το διασκεδάζουν όσο γίνεται. Τέλος, δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα μέσω της ιστοσελίδας μας, στην οποία υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για παιδιά και γονείς γύρω από τον κορονοϊό».

Χ.Κ.: «Προχωρήσαμε σε μία παρόμοια κίνηση μέσω της ιστοσελίδας μας, ανανεώνοντας συνεχώς το υλικό με νεότερες οδηγίες γύρω από τον COVID-19. Προτεραιότητά μας, είναι να καταλάβουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους πως είμαστε δίπλα τους. Κάτι που επιτυγχάνεται μέσω πολύ συχνής επικοινωνίας ενώ προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μέσω βίντεο, να έχουν καθημερινή επαφή με την μπάλα».

Σε δύσκολη θέση

Τι κλίμα επικρατεί ανάμεσα στον κόσμο, πώς νιώθουν;

Γ.Κ.: «Ο κόσμος είναι πολύ τρομαγμένος όπως είναι λογικό, από τη στιγμή που ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα και ταυτόχρονα δεν έχουμε ακόμα νεότερα σχετικά με τη θεραπεία».

Χ.Κ.: «Νομίζω πως ο κόσμος είναι σε δύσκολη θέση αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ειλικρινά δεν είχα δει ποτέ μέχρι τώρα τόσο πολύ κόσμο να κυκλοφορεί με γάντια, μάσκες κτλ. Λειτουργούν λίγα εστιατόρια και αυτά μόνο από τη στιγμή που έχουν τη δυνατότητα για κατ’ οίκον παράδοση.

Για την κοινωνία των ΗΠΑ είναι ένα τεράστιο σοκ. Σε εθνικό επίπεδο απλά ακολουθούμε τις οδηγίες της κυβέρνησης τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου, με στόχο να μειωθεί η διασπορά. Το δεύτερο μεγαλύτερο στοίχημα μετά τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι η επανέναρξη της οικονομίας, διότι δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί αν η εθνική οικονομία «παγώσει» για πολλούς μήνες. Σε ότι αφορά τα σχολεία, έχουν ξεκινήσει διαδικτυακά μαθήματα από τη Δευτέρα 13/4 και θα συνεχίσουν έτσι μέχρι τα μέσα Ιουνίου».

Ασφαλείς με τις οικογένειες τους

Τι είδους πρωτοβουλίες και δράσεις πιστεύετε πως μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο τους αθλητές και τις οικογένειές τους αυτήν την περίοδο;

Γ.Κ.: «Κατά την άποψή μου, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείς να ακολουθείς ένα καθημερινό συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε αυτό το μήκος κύματος θα πρέπει να κινηθούν και οι παίκτες μας για να παραμείνουν ασφαλείς μαζί με τις οικογένειές τους. Ανήκουμε όλοι στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού και πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη δοκιμασία και ενωμένοι θα καταφέρουμε να βγούμε ξανά στο γήπεδο και να παίξουμε το άθλημα που λατρεύουμε!».

Χ.Κ: «Για τους γονείς πέρα από την ανησυχία για την υγεία, μπαίνει στη μέση και το οικονομικό ζήτημα. Σαν Σχολή έχουμε προχωρήσει σε διευκολύνσεις σε όσες οικογένειες αντιμετωπίζουν δυσκολίες κυρίως λόγω δανείων, ενοικίων κτλ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή θεωρώ πως είναι η αβεβαιότητα που διακατέχει τον κόσμο, κυρίως γύρω από το κομμάτι της θεραπείας και του πότε αυτή θα είναι διαθέσιμη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Τα μέτρα για τον κορονοϊό από τις σχολές στις ΗΠΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.