Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλησε να «αφυπνίσει» τους ποδοσφαιριστές του, που καλούνται να βγάλουν άμεσα αντίδραση και να επαναφέρουν την ομάδα στις νίκες.

Ο Ολυμπιακός έχει να γευθεί τη χαρά της νίκης από τις 27 Σεπτεμβρίου. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως η λύση στο πρόβλημα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι μόνο οι νίκες. Αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Ντουντελάνζ (25/10, 19:55).

Στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές (22/10), ο Πέδρο Μαρτίνς έθεσε θέμα νοοτροπίας, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον ΟΦΗ. Βασικά, για το γεγονός πως υποτίμησαν τον αντίπαλό τους. Ο Πορτογάλος προπονητής προσπαθεί με κάθε τρόπο να «ξυπνήσει» τον εγωισμό των παικτών του προκειμένου να βγάλουν άμεσα αντίδραση. Από το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Η απόφαση να μείνει όλη η ομάδα μαζί δυόμιση ημέρες στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, είχε συμβολικό χαρακτήρα για να έρθουν όλοι πιο κοντά και να συζητήσουν τι πηγαίνει στραβά τελευταία. Δεν ήταν μία μορφή επίπληξης και τιμωρίας. Άλλωστε, τόσο τη Δευτέρα (22/10) όσο και την Τρίτη (23/10), οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τη δυνατότητα για λίγες ώρες να φύγουν από το Ρέντη και να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι παίκτες δείχνουν να έχουν καταλάβει ότι μόνο οι ίδιοι είναι αυτοί που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση και να γυρίσουν το «χαρτί». Είναι η πρώτη σοβαρή κρίση της σεζόν και η διαχείρισή της θα κρίνει πολλά εν όψει της συνέχειας. Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα μέσα σε όλους τους στόχους του και καλείται να βγει πιο δυνατός από αυτήν τη δοκιμασία και να ξεπεράσει ως οικογένεια τις πρώτες «φουρτούνες» της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς.