Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το deal του Καρλίτος

Τι θα πάρει ο Παναθηναϊκός από τη μεταγραφή του Καρλίτος στη Λέγκια και πόσα χρήματα χάρισε εκείνος

Λύση βρέθηκε και μετά από διαπραγματεύσεις αρκετών ημερών Παναθηναϊκός και Καρλίτος συμφώνησαν πως θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Στη Λέγκια θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ισπανός φορ, δηλαδή σε γνώριμα λημέρια.

Η Πολωνία ήταν εξ αρχής ένας πιθανός προορισμός για εκείνον. Δικαιολογημένο αυτό από τη στιγμή που είχε αγωνιστεί σε Βίσλα Κρακοβίας και Λέγκια. Η τελευταία κονταροχτυπήθηκε με τη Λεχ Πόζναν, αλλά στο φινάλε «μίλησαν» τα χρήματα. Μεγαλύτερο το συμβόλαιο που έδωσε η ομάδα της Βαρσοβίας στον παίκτη, έστω και εάν εκείνος χρειάστηκε να «κόψει» κάτι συγκριτικά με όσα έπαιρνε στην Ελλάδα.

Με τη Βίσλα το 2018 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και παίκτης της χρονιάς, ενώ δύο σεζόν αργότερα πανηγύρισε τον τίτλο με τη Λέγκια. Κάτι τέτοιο φιλοδοξεί να κάνει και τη νέα σεζόν. Ο Παναθηναϊκός έχει επίσης λόγους να το επιθυμεί αυτό, αφού στη συμφωνία με τους Πολωνούς μπήκε και σχετικό μπόνους.

Σε πρώτη φάση οι «πράσινοι» αναμένεται να πάρουν ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ, ενώ σχεδόν τα διπλά χαρίζει ο 32χρονος στο «τριφύλλι». Σε πρώτη φάση ήταν διστακτικός με αποτέλεσμα να τρεναριστεί λίγο η συμφωνία. Ωστόσο, στο τέλος αποφάσισε να κάνει πίσω και να αφήσει αυτά τα χρήματα, δείχνοντας πως το βασικό για εκείνον είναι να πάει κάπου που θα παίζει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα μπόνους επίτευξης στόχων, τα οποία έχουν κυρίως να κάνουν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λέγκια, φτάνουν στις 200.000 ευρώ. Το συνολικό πακέτο κέρδους για τους «πράσινους», συνεπώς, υπό προϋποθέσεις ίσως πλησιάσει σε βάθος χρόνου τις 500.000 ευρώ. Εάν βάλει κανείς και τα χρήματα που θα έδινε στον Ισπανό την επόμενη χρονιά, τότε χοντρικά μπορεί να φτάσει σε επταψήφιο νούμερο, χωρίς να συνυπολογίζεται η εφορία.

Το βασικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός βρήκε λύση με ένα ακόμη μεγάλο συμβόλαιο. Άφησε έναν παίκτη που δεν τρελαινόταν να παραμείνει στο Κορωπί και η πρόθεση του κλαμπ είναι να τον αντικαταστήσει. Θα αποκτηθεί επιθετικός, θα γίνουν τουλάχιστον δύο ακόμη κινήσεις μεσοεπιθετικά και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και μία έκπληξη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Παναθηναϊκός μεταγραφές: «Αν πάρουμε Μπερνάρντ αγοράζω και φανέλα Πούγγουρα» – «ποιος βλάκας θα τον βγάλει άχρηστο κι αυτόν;»

Παναθηναϊκός – Έπος με Τσουκαλά για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό: «Καλά δεν καθόσασταν πέντε χρόνια;»

 

O περυσινός Παναθηναϊκός πήρε πολλά από τον Καρλίτος μόνο στο ξεκίνημα της σεζόν