ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Κέρδος το χειροκρότημα και η αυτοκριτική

Χειροκροτήθηκε ο Παναθηναϊκός από τους φιλάθλους του και αυτό λέει πολλά

Παναθηναϊκός: Κέρδος το χειροκρότημα και η αυτοκριτική
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Παναθηναϊκός κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στη Σλάβια Πράγας, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει τον αποκλεισμό στο UEFA Europa Conference League.

Η επιστροφή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν ήρθε. Το κλαμπ αντιμετώπισε έναν δύσκολο αντίπαλο, ο οποίος πάντως χρειάστηκε τη βοήθεια της διαιτησίας και στα δύο παιχνίδια για να πάρει την πρόκριση. Δύο κομβικές φάσεις (αποβολή σε Παλάσιος, μη καταλογισμός πέναλτι σε Σένκεφελντ).

Δεν θα πρέπει, πάντως, ο Παναθηναϊκός να αρκεστεί στα, ομολογουμένως, δύο τραγικά σφυρίγματα και τον εχθρικό Γάλλο ρέφερι του αγώνα της Πράγας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε ξανά τον δρόμο με τις δηλώσεις του. «Η αλλαγή του σχηματισμού δεν μας ωφέλησε, όπως και οι αλλαγές στα πρόσωπα που κάναμε, δεν μας βοήθησαν όπως θέλαμε, ήταν τα λόγια του». Παραδέχθηκε δηλαδή τα λάθη του.

Αυτοκριτική έκανε και ο νεοφερμένος Άντραζ Σπόραρ. «Είμαι χαρούμενος με τις ευκαιρίες και το γκολ, αλλά για να είμαι ειλικρινής, έπρεπε να σκοράρω παραπάνω σήμερα», είπε ο Σλοβένος.

Βάσει της εικόνας των δύο αγώνων, ο Παναθηναϊκός δείχνει σαν να χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση μεσοεπιθετικά για να βγάλει ολόκληρη σεζόν.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο η απουσία του Σεμπαστιάν Παλάσιος και του Μπένιαμιν Βέρμπιτς, όπως επίσης το γεγονός ότι ο Γιώργος Βαγιαννίδης δεν έχει συνηθίσει να παίρνει πάνω του το βάρος τέτοιων αναμετρήσεων.

Όμως, δεν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό της αντίστοιχης περυσινής περιόδου που προσπαθούσε να ανασυνταχθεί μετά τη λαίλαπα Πογιάτος-Μπόλονι. Μιλάμε για τον Κυπελλούχο Ελλάδας. Εκείνον που νίκησε μέσα-έξω τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στα πλέι οφ και ήταν η καλύτερη ομάδα στο finishing της σεζόν.

Το χειροκρότημα στο τέλος από τους φιλάθλους λέει πολλά. Ο Γιοβάνοβιτς θα στηριχθεί ξανά. Ωστόσο, από τη στιγμή που το κλαμπ είναι καταδικασμένο να κοιτάζει πάντα προς τα πάνω, θα έρθει και η ώρα της έντονης κριτικής. Οι απαιτήσεις αυξάνονται. Θα αντέξει να διεκδικεί τους τίτλους ως το τέλος;

Δείτε τα highlights του Παναθηναϊκός – Σλάβια

https://youtu.be/eQ1QnMulFeQ

Exit mobile version