ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν υπέγραψε ο Παναθηναϊκός – Αυτή είναι η επιστολή του

Αντίδραση υπήρξε από τον Παναθηναϊκό, αναφορικά με την επιστολή Βασιλειάδη. Συγκεκριμένα, στο «τριφύλλι» υποστηρίζουν ότι κανονισμοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν, αλλά εφαρμόζονται επιλεκτικά. Όπως τονίζεται, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις βαρύτερες και αυστηρότερες κυρώσεις τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή που άλλα σωματεία γι’ ανάλογα περιστατικά, έχουν πέσει στα μαλακά. Παράλληλα, από το «πράσινο»...
Δεν υπέγραψε ο Παναθηναϊκός – Αυτή είναι η επιστολή του

Αντίδραση υπήρξε από τον Παναθηναϊκό, αναφορικά με την επιστολή Βασιλειάδη. Συγκεκριμένα, στο «τριφύλλι» υποστηρίζουν ότι κανονισμοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν, αλλά εφαρμόζονται επιλεκτικά. Όπως τονίζεται, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις βαρύτερες και αυστηρότερες κυρώσεις τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή που άλλα σωματεία γι’ ανάλογα περιστατικά, έχουν πέσει στα μαλακά.

Παράλληλα, από το «πράσινο» στρατόπεδο προσθέτουν ότι τάσσονται υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος και τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι είναι διαθέσιμοι να συζητήσουν τις προτάσεις του Γιώργου Βασιλειάδη, προκείμενου να υπάρξει άρση της διακοπής.

Με λίγα λόγια, ναι μεν ο Παναθηναϊκός δεν υπέγραψε την επιστολή του Υφυπουργού, όμως είναι θετικός στο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τις άλλες ΠΑΕ, ώστε να βρεθεί μία κοινά αποδέκτη λύση. Ωστόσο είναι σαφές, πως το «τριφύλλι» δεν αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα την έλλειψη νόμων. Αντίθετα, το κόλλημα έγκειται στη μη τήρηση των υπαρχόντων κανονισμών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι

Αναφορικά με την από 21-3-2018 επιστολή σας με συνημμένη επιστολή του κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαρκώς και αταλάντευτα μάχεται κατά των φαινομένων βίας αλλά και κατά κάθε παράνομης ενέργειας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι έτοιμη να συμπράξει σε κάθε υγιή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Δυστυχώς τα πρόσφατα κρούσματα βίας που σημειώθηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα οποία οδήγησαν στη διακοπή του πρωταθλήματος αλλά και προηγούμενα περιστατικά βίας και άλλων παράνομων ενεργειών αναδεικνύουν την ήδη εκπεφρασμένη θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο νόμοι και ποινές υπάρχουν αλλά επιβάλλονται επιλεκτικά με συγκεκριμένους πάντα ωφεληθέντες και συγκεκριμένους αδικηθέντες.

Το ήδη εξαιρετικά αυστηρό (έως εξοντωτικό) πλαίσιο ποινών έχει πολλάκις εφαρμοσθεί σε απόλυτο βαθμό κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενώ για όμοια περιστατικά η αντιμετώπιση υπήρξε εντελώς διαφορετική, καταργούμενης ούτω κάθε έννοια ισονομίας.

Επειδή πρώτιστο μέλημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι το καλό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και θεωρούμε ότι η επανέναρξη του πρωταθλήματος εντάσσεται σε αυτή την κατεύθυνση, συναινούμε να συμμετάσχουμε και με τις υπόλοιπες ΠΑΕ σε διαβούλευση στη βάση των προτάσεων του κ. Υφυπουργού.

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Κωνσταντίνου Βασίλειος

Πρόεδρος».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν υπέγραψε ο Παναθηναϊκός – Αυτή είναι η επιστολή του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.