Έντεκα παίκτες του Γιώργου Δώνη έχουν εμπειρία από ντέρμπι «αιωνίων»

Από τους 21 της αποστολής του Παναθηναϊκού, μόλις οι 11 έχουν εμπειρία από ντέρμπι «αιωνίων» κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Ουσμάν Κουλιμπαλί με 4, ενώ έπεται ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης με 3 και από 2 έχουν οι Χρήστος Δώνης, Αντονί Μουνιέ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 11 οι 6 έχουν αγωνιστεί μόλις σε ένα ντέρμπι και συγκεκριμένα στο περυσινό του «Γ. Καραϊσκάκης» (4/3/2018) που είχε λήξει 1-1.

Αν εξαιρεθεί το συγκεκριμένο ματς, το άθροισμα των συμμετοχών (συνολικά) μειώνεται μόλις στις 8 (Κουλιμπαλί 3, Κουρμπέλης 2, Μουνιέ 1, Δώνης 1, Κολοβέτσιος 1).

Σκεφτείτε μόνο ότι ο νυν προπονητής Γιώργος Δώνης είχε 7 συμμετοχές ως παίκτης σε ντέρμπι «αιωνίων», αν συμπεριληφθούν και τα 2 ματς Κυπέλλου της σεζόν 1994-95.

Να σημειωθεί ότι οι Φάνης Τζανδάρης, Νίκος Βέργος, Αργύρης Καμπετσής που έχουν «ερυθρόλευκο» παρελθόν, δεν κατέγραψαν συμμετοχή ως αντίπαλοι του «τριφυλλιού».

Ο Βέργος ούτως ή άλλως δεν κλήθηκε στην αποστολή, ενώ ο Καμπετσής δεν είχε επίσημη συμμετοχή με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Τέλος, ο Όμρι Άλτμαν που είχε παίξει στο περυσινό 1-1 του «Γ. Καραϊσκάκης», δεν συμπεριλήφθηκε στην 21άδα λόγω του γνωστού προβλήματος τραυματισμού.

Αναλυτικά οι συμμετέχοντες σε ντέρμπι «αιωνίων»:

Ματίας Γιόχανσον: 1 (το περυσινό 1-1 στο Φάληρο)

Εμάνουελ Ινσούα: 1 (το περυσινό 1-1 στο Φάληρο)

Δημήτρης Κολοβέτσιος: 1 (το περυσινό 1-0 στη Λεωφόρο)

Βαγγέλης Οικονόμου: 1 (το περυσινό 1-1 στο Φάληρο)

Ουσμάν Κουλιμπαλί: 4

Χρήστος Δώνης: 2

Δημήτρης Κουρμπέλης: 3

Φάνης Τζανδάρης: 1 (το περυσινό 1-1 στο Φάληρο)

Έργκους Κάτσε: 1 (το περυσινό 1-1 στο Φάληρο)

Τάσος Χατζηγιοβάνης: 1 (το περυσινό 1-1 στο Φάληρο)

Αντονί Μουνιέ: 2