Παναθηναϊκός: Δεν ενεργοποιείται ο Τζανδάρης

Παναθηναϊκός: Η αξιολόγηση υλικού έχει γίνει από τους Νταμπίζα και Δώνη και δεν πρόκειται τα αποτελέσματά της να διαφοροποιηθούν.

Παναθηναϊκός: Η αξιολόγηση υλικού έχει γίνει από τους Νταμπίζα και Δώνη και δεν πρόκειται τα αποτελέσματά της να διαφοροποιηθούν.

Ανεξάρτητα αν θεωρείται σωστή ή λανθασμένη επιλογή να κοπεί ο Φάνης Τζανδάρης -συζήτηση που μπορεί να γίνει, κατά περίπτωση, για όλους τους αθλητές που έμειναν εκτός πλάνων- οπισθοχώρηση τη δεδομένη χρονική θα κλυδώνιζε ακόμη περισσότερο τη θέση τεχνικού διευθυντή και προπονητή. Τη δύναμη της άποψης και της τακτικής τους.

Ενδεχομένως διοικητικά να υπήρξε η διερευνητική προτροπή για επανένταξη κάποιου ή κάποιων «κομμένων» στο ρόστερ των «πράσινων». Εκεί έμεινε όμως, στη συζήτηση. Η λειψανδρία στη θέση «6» καλλιέργησε το σενάριο επιστροφής του Φάνη Τζανδάρη. Πράγματι ο 26χρονος χαφ είναι ένας ποδοσφαιριστής χαμηλών τόνων, που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.

Με 11 συμμετοχές και 651 αγωνιστικά λεπτά, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο πέρυσι, μπορεί να αισθάνεται πως δεν πήρε τις ευκαιρίες άλλων. Η αξιολόγηση του δυναμικού, που πλέον χλευάζεται ανοικτά από σημαντική μερίδα κόσμου του Παναθηναϊκού, έγινε και καλώς ή κακώς ο πρώην παίκτης των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ έμεινε εκτός πρώτης ομάδας.

Παναθηναϊκός: Οπισθοχώρηση, θα είναι πλήγμα…

Δεν έχει κάνει, από τις αρχές Ιουλίου, ούτε προπόνηση. Δεν έχει αγωνιστεί σε φιλικό. Το ότι δεν έχει αποδεσμευτεί αποτελεί ζήτημα. Που, όμως, δεν προωθεί το σενάριο επανένταξης στο ρόστερ, επειδή ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει αμυντικό χαφ ακόμη. Θα είναι παραδοχή αποτυχίας του μεταγραφικού σχεδιασμού. Πλήγμα καίριο στο πλάνο, στην τακτική, στη θέση που έχουν Νταμπίζας και Δώνης αυτή τη στιγμή.

Πέραν των συνειρμών, λογικών ή μη, ουδέποτε το δίδυμο των «πράσινων» -αν και το συζήτησε- δεν συμφώνησε, ούτε πλησίασε στην απόφαση επιστροφής στο δυναμικό οποιουδήποτε «κομμένου». Δεν ενέδωσαν στη λογική «αφού θα τον πληρώνουμε, ας παίξει». Αν συμβεί κάτι τέτοιο τις επόμενες ημέρες, ουδέποτε στο μέλλον κάποια απόφαση τεχνικού διευθυντή και προπονητή θα έχει την πρέπουσα δυναμική. Άλλωστε από τον ΟΦΗ δεν ήρθε η ήττα επειδή δεν έχει αποκτηθεί βασικό «εξάρι». Ο αρχηγός Κουρμπέλης έπαιζε στη συγκεκριμένη θέση…