ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Έρχεται η επιβράβευση για τον Αλεξανδρόπουλο

Ένας από τους δύο νεαρούς που κλέβουν τις εντυπώσεις φέτος είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Έκανε την αρχή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ακολούθησαν οι αγώνες με Παναιτωλικό και ΑΕΚ για να επιβεβαιώσει σε όλους ότι δεν ήταν… πυροτέχνημα το πρώτο του καλό ματς. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει έναν χαφ με λαμπρό μέλλον και αυτό το...

Παναθηναϊκός Αλεξανδρόπουλος
Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ένας από τους δύο νεαρούς που κλέβουν τις εντυπώσεις φέτος είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Έκανε την αρχή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ακολούθησαν οι αγώνες με Παναιτωλικό και ΑΕΚ για να επιβεβαιώσει σε όλους ότι δεν ήταν… πυροτέχνημα το πρώτο του καλό ματς. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει έναν χαφ με λαμπρό μέλλον και αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει και οι άνθρωποι της ομάδας.

Η πρώτη κίνηση που έπρεπε να γίνει, λοιπόν, ήταν να φωνάξουν τον νεαρό για να τον επιβραβεύσουν. Δεν μπορεί να αμείβεται με τριψήφιο ποσό μηνιαίως ένας ποδοσφαιριστής που ξεφεύγει από την κλίμακα των παιδιών που ανέβηκαν από την ακαδημία και αρχίζει να παίζει βασικός. Ο Παναθηναϊκός θέλησε με τον τρόπο του να δείξει στον Αλεξανδρόπουλο πως έχει παρατηρήσει τη σαφή βελτίωση που έχει γι’ αυτό πρόθεσή του είναι να τον ανεβάσει μισθολογικά.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι πως ο 19χρονος έχει συμβόλαιο έως το 2022. Δεν θα μείνει ελεύθερος, δηλαδή, στο τέλος της φετινής σεζόν και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο δεν υπάρχει βιασύνη στη δική του περίπτωση. Το βασικό για τους «πράσινους» ήταν απλώς να κάνουν την πρώτη τους κίνηση. Να δείξουν στον παίκτη ότι έχουν παρατηρήσει τη βελτίωσή του και ότι έμπρακτα θα τον επιβραβεύσουν. Σε τέτοιο ύφος ήταν και η επαφή που έγινε ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Αλεξανδρόπουλος είναι από τα παιδιά της γενιάς του που δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα την προηγούμενη φορά που χρειάστηκε να γίνει συζήτηση για συμβόλαιό του. Αντιθέτως, το δικό του θέμα τελείωσε πολύ πιο γρήγορα από άλλα. Υπήρχαν οι περιπτώσεις του Γιώργου Βαγιαννίδη που τελικά έφυγε ή του Ανδρέα Αθανασακόπουλου που στο φινάλε έμεινε, αλλά έχοντας γίνει πρώτα το σχετικό σίριαλ. Ακόμη και του Δημήτρη Σερπέζη άργησε συγκριτικά με του Αλεξανδρόπουλου. Ο τελευταίος ήθελε εξ αρχής να μείνει, το έδειξε, τα βρήκε άμεσα με το κλαμπ και υπέγραψε.

Φυσικά πλέον έχει καταστεί σαφές σε όλους πως ο Αλεξανδρόπουλος είναι ένα σημαντικό project συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν συνεχίσει έτσι, δεν θα αργήσει να προσελκύει το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων. Η επόμενη διαπραγμάτευση, συνεπώς, με τον Παναθηναϊκό ενδεχομένως να μην είναι τόσο απλή. Οι δύο πλευρές, όμως, θα ξεκινήσουν από την ίδια βάση. Ποια είναι αυτή; Οτι θέλουν να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί.

Το πιο πιθανό, πάντως, είναι να αργήσουν να γίνουν αυτές οι συζητήσεις. Δεν υπάρχει βιασύνη όπως αναφέραμε και προηγουμένως. Αυτή τη στιγμή άλλο είναι το θέμα που καίει τον Παναθηναϊκό στις επεκτάσεις των συμβολαίων και πρόκειται φυσικά για τον Βασίλη Ζαγαρίτη. Ο τελευταίος, άλλωστε, σε έναν μήνα θα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει εν όψει καλοκαιριού.

Exit mobile version