Ο Παλάσιος στο Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα στο match programme της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εν όψει ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό για τα δεδομένα του από τα ταμεία του όταν απέκτησε τον Σεμπαστιάν Παλάσιος. Ο Αργεντινός ακόμη δεν το έχει δικαιολογήσει ούτε κατά διάνοια. Ωστόσο, τελευταία δείχνει μία ανοδική πορεία.

Για το κακό του ξεκίνημα η λέξη είναι μία, «προσαρμογή». Αυτό που έλεγαν οι «πράσινοι» είναι πως θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τον εαυτό του. Δεν είναι απλό να παίζεις σε άλλη Ήπειρο ξαφνικά. Ο Παλάσιος μιλώντας στο match programme εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε και μία αγωνιστική εξήγηση.

«Η αλήθεια είναι ότι στην Αργεντινή έπαιζα πιο πίσω στο γήπεδο και δεν πατούσα τόσο στην περιοχή. Πάντοτε όμως προσπαθούσα και δημιουργούσα ευκαιρίες για τους συμπαίκτες μου ή πετύχαινα γκολ. Γενικότερα, κάθε φορά που έμπαινα στην αντίπαλη περιοχή ήταν σε επικίνδυνες καταστάσεις και σε φάσεις για γκολ. Είναι κάτι που μου αρέσει. Και τώρα που βρίσκομαι συχνότερα την αντίπαλη περιοχή κι έχω περισσότερες ευκαιρίες, προσπαθώ να σκοράρω για να βοηθήσω την ομάδα. Πάντοτε προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μου όπου μου ζητηθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 29χρονος πρώην παίκτης της Ιντεπεντιέντε.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός διαθέτει αρκετούς ισπανόφωνους στο ρόστερ του και αυτό ήταν κάτι που τον βοήθησε όπως σημείωσε: «Με βοήθησε πολύ και μου έκανε πιο εύκολη την προσαρμογή. Είναι αλήθεια πως ποτέ δεν είναι εύκολη η μετακόμιση απ’ τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση διότι είναι δύσκολο να πηγαίνεις σε έναν νέο τόπο που δεν γνωρίζεις τη γλώσσα και με καινούργια πρόσωπα γύρω σου. Είχα την τύχη όμως στην ομάδα να βρίσκονται αρκετοί παίκτες που μιλούν ισπανικά. Το γεγονός αυτό με βοήθησε πολύ για να προσαρμοστώ, να έρθω πιο κοντά και να ενωθώ με την υπόλοιπη ομάδα».

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο