ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα κενά στο πλάνο βιωσιμότητας για την αδειοδότηση

Ο Παναθηναϊκός εκπονεί πλάνο βιωσιμότητας, σαφώς πληρέστερο σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, μένει η ολοκλήρωση κομβικών κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Παναθηναϊκός: Ο κύκλος της χαμένης αξιοπρέπειας
Συντάκτης: Λάμπρος Γκαραγκάνης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Παναθηναϊκός εκπονεί πλάνο βιωσιμότητας, σαφώς πληρέστερο σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, μένει η ολοκλήρωση κομβικών κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσο αταίριαστο και αν είναι με την ιστορία του συλλόγου, φέτος η κανονικότητα στις πληρωμές διαφοροποιεί άρδην τα δεδομένα σε σχέση με τις μαρτυρικές στιγμές της προηγούμενης σεζόν. Η έλλειψη τρεχόντων οφειλών είναι σοβαρό ζήτημα, θετικό για τους «πράσινους». Ακόμη και έξοδα που δεν επηρεάζουν την αδειοδότηση (μεταφορικά, διαμονή, λειτουργικά έξοδα) η πραγματικότητα είναι πως τακτοποιούνται στην ώρα τους. Ο Παναθηναϊκός ως ένα βαθμό έχει ανακτήσει την αξιοπιστία του.

Για το πλάνο βιωσιμότητας ο δρόμος συμπλήρωσης δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, με την κρατική τηλεόραση. Η χορηγία φανέλας με τη Robe di Kappa αποτελεί deal προς αυτήν την κατεύθυνση. Πολλές εκκρεμοδικίες έχουν λυθεί, με εξοφλήσεις ή διακανονισμούς, ωστόσο στον τομέα αυτό υπάρχουν κενά. Πέραν των προβεβλημένων υποθέσεων Στραματσόνι, Ρινάλντι (λόγω του ύψους των χρεών), υπάρχουν οφειλές που δεν έχουν τακτοποιηθεί.

Τη δικαστική οδό δεν έχουν ακολουθήσει άλλοι πιστωτές, πρώην παίκτες ή προπονητές. Ο ισολογισμός της χρονιάς 2017-2018 θα δημοσιευτεί μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η πιθανότητα να έχει, πάλι, αρνητική γνώμη είναι μεγάλη. Όμως αφορά το διάστημα από 1 Ιουλίου 2017 έως 30 Ιουνίου 2018. Έκτοτε έκλεισαν Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ. Άρα η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε.

Από εκεί και πέρα μέχρι το τέλος Μαρτίου, που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κλείσει ό,τι τρύπα υπάρχει σε οικονομικό επίπεδο, θα προκηρυχθεί νέα χρηματοδοτική ΑΜΚ. Επί Γιάννη Αλαφούζου οι συνήθεις χρηματοδοτικές ήταν στα 5 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να πληρωθεί μία δόση συμβολαίου στο διάστημα αυτό και οι τρέχουσες υποχρεώσεις. Κυρίως, όμως, να παρουσιάσει εγγράφως ο Παναθηναϊκός στον φάκελό του ότι χρηματοδοτείται και καλύπτει το παθητικό του. Αυτή είναι και η πρώτη, μεγάλη, χρησιμότητα της νέας ΑΜΚ.

Exit mobile version