ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τακτική ή… κουτουρού;

Είναι ώρα ευθύνη για τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους που τον «τρέχουν» στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του. Κάθε πράξη, κάθε ενέργεια μετρά. Διότι το «τριφύλλι» δεν γίνεται να πέσει. Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία βγήκε το βράδυ της Δευτέρας (26/3), η κατακλείδα ήταν ουσιαστικά: «Η διοίκηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για...
Τακτική ή… κουτουρού;

Είναι ώρα ευθύνη για τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους που τον «τρέχουν» στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του. Κάθε πράξη, κάθε ενέργεια μετρά. Διότι το «τριφύλλι» δεν γίνεται να πέσει.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία βγήκε το βράδυ της Δευτέρας (26/3), η κατακλείδα ήταν ουσιαστικά: «Η διοίκηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή του υποβιβασμού».

Ποιες είναι οι ενέργειες αυτές; Πέντε ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλου στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και μετά από χαμένο καιρό που δεν έγινε καμία ουσιαστική επαφή, οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό αναμένεται να προσεγγίσουν τις πλευρές των πιστωτών (όσες προλάβουν δηλαδή), ώστε να υπάρξει συνισταμένη προσέγγισης. Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο υποβιβασμός βρίσκεται προ των πυλών. Στην περίπτωση τούτη το διάστημα αποπληρωμής των οφειλών προς τρίτους θα επιμηκυνθεί, με τον κίνδυνο να χάσουν μέρος αυτών ή και όλα (ανάλογα που θα κάτσει η μπίλια και που θα σταματήσει η κατρακύλα, αν υπάρξει η πτώση στον γκρεμό) να είναι εξαιρετικά πιθανός.

Δεν θα χαρακτηριστεί εκβιαστική η προσέγγιση που φαίνεται ότι υπάρχει προς τους πιστωτές, μα απολύτως ρεαλιστική. Και είναι, πλέον, δικό τους θέμα ο τρόπος που θ’ αντιμετωπίσουν το δίλημμα, εφόσον τους τεθεί. Αν η λογική αυτή αποτελεί ορθή τακτική ή ένα επιπόλαιο, κουτουρού, απονενοημένο διάβημα μπας και προκύψει υποχωρητικότητα θα φανεί. Τι σημαίνει αυτό επί του πρακτέου; Μία μικρή προκαταβολή 10% και τα υπόλοιπα σε δόσεις, κατά περίπτωση, που θα βοηθήσουν σ’ έναν βολικό διακανονισμό για την ΠΑΕ. Τις επαφές θ’ αναλάβουν ο κ. Στάμος (ίσως ο μόνος με άριστη γνώση όλων των οικονομικών στοιχείων), ο κ. Σφυρής και δευτερευόντως οι Κωνσταντίνου, Παναγόπουλος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τακτική ή… κουτουρού;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.