ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τακτική ή… κουτουρού;

Είναι ώρα ευθύνη για τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους που τον «τρέχουν» στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του. Κάθε πράξη, κάθε ενέργεια μετρά. Διότι το «τριφύλλι» δεν γίνεται να πέσει. Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία βγήκε το βράδυ της Δευτέρας (26/3), η κατακλείδα ήταν ουσιαστικά: «Η διοίκηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για...
Τακτική ή… κουτουρού;

Είναι ώρα ευθύνη για τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους που τον «τρέχουν» στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του. Κάθε πράξη, κάθε ενέργεια μετρά. Διότι το «τριφύλλι» δεν γίνεται να πέσει.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία βγήκε το βράδυ της Δευτέρας (26/3), η κατακλείδα ήταν ουσιαστικά: «Η διοίκηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή του υποβιβασμού».

Ποιες είναι οι ενέργειες αυτές; Πέντε ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλου στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και μετά από χαμένο καιρό που δεν έγινε καμία ουσιαστική επαφή, οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό αναμένεται να προσεγγίσουν τις πλευρές των πιστωτών (όσες προλάβουν δηλαδή), ώστε να υπάρξει συνισταμένη προσέγγισης. Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο υποβιβασμός βρίσκεται προ των πυλών. Στην περίπτωση τούτη το διάστημα αποπληρωμής των οφειλών προς τρίτους θα επιμηκυνθεί, με τον κίνδυνο να χάσουν μέρος αυτών ή και όλα (ανάλογα που θα κάτσει η μπίλια και που θα σταματήσει η κατρακύλα, αν υπάρξει η πτώση στον γκρεμό) να είναι εξαιρετικά πιθανός.

Δεν θα χαρακτηριστεί εκβιαστική η προσέγγιση που φαίνεται ότι υπάρχει προς τους πιστωτές, μα απολύτως ρεαλιστική. Και είναι, πλέον, δικό τους θέμα ο τρόπος που θ’ αντιμετωπίσουν το δίλημμα, εφόσον τους τεθεί. Αν η λογική αυτή αποτελεί ορθή τακτική ή ένα επιπόλαιο, κουτουρού, απονενοημένο διάβημα μπας και προκύψει υποχωρητικότητα θα φανεί. Τι σημαίνει αυτό επί του πρακτέου; Μία μικρή προκαταβολή 10% και τα υπόλοιπα σε δόσεις, κατά περίπτωση, που θα βοηθήσουν σ’ έναν βολικό διακανονισμό για την ΠΑΕ. Τις επαφές θ’ αναλάβουν ο κ. Στάμος (ίσως ο μόνος με άριστη γνώση όλων των οικονομικών στοιχείων), ο κ. Σφυρής και δευτερευόντως οι Κωνσταντίνου, Παναγόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η πώληση του Βαγιαννίδη και ο Ιωαννίδης

Παναθηναϊκός: Η πώληση του Βαγιαννίδη και ο Ιωαννίδης

Ο Παναθηναϊκός που πρέπει να εμφανίσει έσοδα, η υπόθεση του Γιώργου Βαγιαννίδη και η σύνδεσή του με τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Σβιντέρσκι μέσω Παναθηναϊκού έδωσε απαντήσεις στον ΠΑΟΚ

Ο Σβιντέρσκι μέσω Παναθηναϊκού έδωσε απαντήσεις στον ΠΑΟΚ

Είχε προσωπικό κίνητρο ο Κάρολ Σβιντέρσκι στην αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ και δικαιώθηκε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ιωαννίδης ξανά στο «κάδρο»!

Ο Ιωαννίδης ξανά στο «κάδρο»!

Κι όμως η Σπόρτινγκ έκανε πάλι επαφή με τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τι να πουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: Τι να πουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Λάθη στον σχεδιασμό ναι, αλλά στις μεταγραφές το πρόσημο στον Παναθηναϊκό είναι θετικό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: O Βαγιαννίδης έχει «χαλαστεί»!

O Βαγιαννίδης έχει «χαλαστεί»!

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης θεωρεί υπερβολικές τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Αυτοί φεύγουν και είναι πολλοί

Παναθηναϊκός: Αυτοί φεύγουν και είναι πολλοί

Ο Παναθηναϊκός αν και δεν... φαίνεται αναμένεται να κάνει γερό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ του το καλοκαίρι που έρχεται

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Ελληνικό πρωτοσέλιδο στην Abola με Παυλίδη-Βαγιαννίδη: «Ανανεώνει με Μπενφίκα ο πρώτος, θέλει Σπόρτινγκ ο δεύτερος»!

Ελληνικό πρωτοσέλιδο στην Abola με Παυλίδη-Βαγιαννίδη: «Ανανεώνει με Μπενφίκα ο πρώτος, θέλει Σπόρτινγκ ο δεύτερος»!

Γαλανόλευκο το πρωτοσέλιδο της A Bola, με Παυλίδη για την παραμονή του στη Μπενφίκα και Βαγιαννίδη, που «θέλει Σπόρτινγκ», όπως αναφέρουν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Από… Μάρτιο για Μπράντον Τόμας το Sportime!

Παναθηναϊκός: Από… Μάρτιο για Μπράντον Τόμας το Sportime!

Tα «αποκλειστικά» για Μπράντον Τόμας και η αποκάλυψη του Sportime για τον Ισπανό επιθετικό και τον Παναθηναϊκό!

Ποδόσφαιρο
Πόλο: Ο Παναθηναϊκός θέλει να αναβιώσει τα μεγάλα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αναβιώσει τα μεγάλα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα του γουότερ πολο με τις μεταγραφές που κάνει, θα είναι κάτι εξαιρετικό

Πόλο