ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τον ηγέτη της «πράσινης» άμυνας τον λένε Κολοβέτσιο (pics)

Ο Λαρισαίος στόπερ του Παναθηναϊκού εξελίσσεται σε ηγέτη της «πράσινης» άμυνας

Συντάκτης: Χρήστος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το καλοκαίρι του 2017, μετά από μία πετυχημένη και γεμάτη τριετία στην ΑΕΚ, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος πήρε την απόφαση να φορέσει τα πράσινα.

Μπορεί αρχικά να έψαχνε κάτι στο εξωτερικό (και δη στην Ολλανδία), ωστόσο σχετικά γρήγορα είπε το «ναι», στην πρόταση για διετές συμβόλαιο που του είχε καταθέσει τότε ο Παναθηναϊκός.Όποιον και να ρωτούσες για το αγωνιστικό προφίλ του Κολοβέτσιου, θ’ αποκρινόταν το ίδιο πράγμα. Καλός αμυντικός, με άριστη αντίληψη του χώρου, με αξιοπρεπή τεχνική, αλλά ένα αρνητικό. Το γεγονός, ότι δεν έμπαινε όσο δυναμικά απαιτούσαν ορισμένες φάσεις.

Τη φετινή χρονιά ο 26χρονος στόπερ από τη Λάρισα δείχνει να κάνει το δικό του step up. Ο Γιώργος Δώνης του έχει δώσει το ρόλο του ηγέτη στο κέντρο της άμυνας κι εκείνος, μέχρι στιγμής, δείχνει ν’ ανταποκρίνεται πολύ καλά. Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το μαρτυρούν τα νούμερα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δείχνουν την αλήθεια.

Από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, που έχουν έως ώρας τις περισσότερες συμμετοχές, ο Κολοβέτσιος μετράει τα λιγότερα λάθη, έχοντας υποπέσει σε 9. Τόσα έχει και ο Γιόχανσον (αλλά σε 3 κι όχι 6 εμφανίσεις), ενώ ο Ινσούα καταγράφει 24, ο Μαυρομμάτης 20 και ο Κουλιμπαλί 15. Ίδια περίπου η κατάσταση και όσον αφορά τα κλεψίματα. Εξαιρώντας τον Διούδη, που ως τερματοφύλακας μετράει 24, ο Κολοβέτσιος φιγουράρει στη 2η θέση με 14 κλεψίματα, δύο περισσότερα από τον αρχηγό Κουρμπέλη (σ.σ. 12) κι ένα μόλις λιγότερο από τον 1ο της σχετικής κατηγορίας, Ινσούα (σ.σ. 15).

Τέλος, πάμε στις επεμβάσεις. Ο Λαρισαίος αμυντικός του «τριφυλλιού» καταγράφει 17 επιτυχημένες επεμβάσεις, με τον Μαυρομμάτη να είναι ο μοναδικός που έχει περισσότερες, μετρώντας αισίως 22. Στην Τρίπολη, σ’ ένα ματς που πήγε στο… ξύλο και τα σκληρά μαρκαρίσματα, ο Κολοβέτσιος προσαρμόστηκε κι ανταποκρίθηκε στις συνθήκες. Αγωνίστηκε και αυτός ανάλογα σκληρά, βγαίνοντας ακόμα κι από την άμυνά του, όταν η φάση το απαιτούσε. Δείγμα, του ότι πλέον ο 26χρονος άσος δε διστάζει να προβαίνει σε δυναμικές επεμβάσεις. Η εξέλιξή του, ασφαλώς, δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο τον Μίκαελ Σκίμπε.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος συμπεριλαμβάνεται στις κλήσεις του Γερμανού ομοσπονδιακού τεχνικού, έστω κι αν ο ρόλος του στη «γαλανόλευκη» κρίνεται συμπληρωματικός. Τέλος, υπάρχει κι ακόμη ένα θετικό, σχετικά με τον ύψους 1,83 αμυντικό του «τριφυλλιού». Από τη σεζόν 2011-2012, που καθιερώθηκε στην ΑΕΛ, δεν υπάρχει χρονιά  που να πραγματοποίησε λιγότερες από 27 επίσημες συμμετοχές (σ.σ. σ’ όλες τις διοργανώσεις), παίζοντας κατά σειρά για λογαριασμό των ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ και εσχάτως του Παναθηναϊκού.

Προσεχώς στην εξίσωση και ο Άλτμαν

Τράκαρε πρώην άσος του Παναθηναϊκού (pic)

Exit mobile version