ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βοτανικός: Θα γιγαντώσει τον Παναθηναϊκό

Ο Βοτανικός και τα πολλαπλά κέρδη που θα απολαύσει ο σύλλογος με την υλοποίησή του καταγράφονται στον ισολογισμό της ΠΑΕ για την περίοδο 2017-2018.

Βοτανικός: Θα γιγαντώσει τον Παναθηναϊκό
Βοτανικός: Θα γιγαντώσει τον Παναθηναϊκό
Συντάκτης: Λάμπρος Γκαραγκάνης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Βοτανικός και τα πολλαπλά κέρδη που θα απολαύσει ο σύλλογος με την υλοποίησή του καταγράφονται στον ισολογισμό της ΠΑΕ για την περίοδο 2017-2018.

Τα οφέλη ανέγερσης γηπέδου στον Βοτανικό, για τον Παναθηναϊκό, είναι δεδομένα και γνωστά για τους αναγνώστες του Sportime. Του μοναδικού Μέσου που ανέδειξε το θέμα στην πραγματική του βάση, πολύ πριν τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Στον ισολογισμό της ΠΑΕ, ο οποίος υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο, γίνεται αποδεκτό στο εδάφιο «Εκτίμηση Εύλογης Αξίας Επενδύσεων σε Ακίνητα» το έλλειμμα προόδου στο πλάνο, ενώ χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αμφίβολη βραχυπρόθεσμα η υλοποίηση λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης στη χώρα και της έλλειψης απαιτούμενων πόρων.

Γνωστά πράγματα, που θα συνεχίσουν να ισχύουν όσο ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκει τον μηχανισμό να «τρέξει» το πλάνο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Αθηναίων και η Διπλή Ανάπλαση περιλαμβάνει σύνολο εκτεταμένων αλληλένδετων έργων αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδου, εμπορικών χρήσεων και υποδομών.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Στην έκθεση οικονομικών δεδομένων της ΠΑΕ, για την περίοδο χρήσης 2017-2018, αναφέρονται όλες οι ευεργετικές προοπτικές υλοποίησης του πλάνου. Από την εκμετάλλευση εμπορικών χρήσεων, η οποία θα ήταν «προδήλως πολλαπλάσια των υπολογισθεισών προσόδων στις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου»! Και συνεχίζει το συμπέρασμα στον ισολογισμό: «Δηλαδή η προοπτική της Διπλής Ανάπλασης δεν δύναται να αντιμετωπίζεται ως εμπόδιο για την αποκόμιση εμπορικών εσόδων εις όφελος της ΠΑΕ σε βάθος 20ετίας».

Στον επιθετικό προσδιορισμό «πολλαπλάσια» αντικατοπτρίζεται το αδιαμφισβήτητο κέρδος του «τριφυλλιού» από ενδεχόμενη υλοποίηση του πλάνου.

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι έχουν ψελλίσει ορισμένες κουβέντες για το γηπεδικό ζήτημα της ομάδας της πρωτεύουσας. Ελάχιστες, πάντως, αναλογικά με τη σοβαρότητα του ζητήματος. Το οικόπεδο ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υποχρεούται να το ενοικιάσει σε όποιον από τα εμπλεκόμενα μέρη εκφράσει τη θέληση να κατασκευάσει το γήπεδο. Για 99 χρόνια…

Εμπλεκόμενα μέρη είναι η ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης ή η ιδιοκτησία του εμπορικού κέντρου (τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς πλέον). Οποιαδήποτε κατασκευαστική εταιρεία δεν είναι εμπλεκόμενο μέρος της Διπλής Ανάπλασης, επομένως δεν φέρει τέτοιο δικαίωμα. Ο Ερασιτέχνης θα έχει σημαντικές απολαβές από κάθε τέτοια συμφωνία που θα προκύψει με τον Δήμο, καθώς θα δικαιούται το 50% αυτών όπως προβλέπεται…

Κατασκευαστική εταιρεία (πχ η Hines που δεν φτιάχνει γήπεδα, αλλά, τέλος πάντων, μια και ήρθε στην επικαιρότητα πέραν των ρεπορτάζ του Sportime) μπορεί να… μπει στο παιχνίδι μόνο από κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη. Από τον Παναθηναϊκό ή τον Δήμο Αθηναίων. Άλλωστε όποιος κατασκευάσει το γήπεδο θα μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη, ενοικιάζοντάς το στην ΠΑΕ. Και φυσικά άπαντες θα είναι κερδισμένοι…

Exit mobile version