ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-3: Αυτόν τον τίτλο δεν τον χάνει!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και απο την Τρίπολη με μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και αφού πρώτα τον έσωσε ο Πασχαλάκης στο πρώτο 45λεπτο

Συντάκτης: Νίκος Τοσκίτσης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ τα… χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο αφού ο Αστέρας Τρίπολης έχασε μοναδικές ευκαιρίες αλλά του ήταν αρκετά πέντε λεπτά, όπου έκρυψε την μπάλα για να πάρει τη νίκη και να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο.

Ο Αστέρας Τρίπολης υπερείχε σε όλες τις γραμμές του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο με τον Πασχαλάκη να κάνει σωτήριες επεμβάσεις ωστόσο ο Δικέφαλος ήταν αυτός που αδικήθηκε απο τον επόπτη όταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ σκόραρε στο 19΄ αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα πως ήταν σε θέση οφσάιντ.

Αντίθετα στο 12΄ ο επόπτης δεν είδε το οφσάιντ και δεν σταμάτησε τον Καλτσά, τον οποίο όμως έβαλε “στοπ” ο Πασχαλάκης που απέκρουσε το πλασέ στο μοναδικό τετ α τετ που βγήκε ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων. Πάντως η ομάδα της Τρίπολης με 9 τελικές έναντι μίας μόνο των Θεσσαλονικέων είχαν την απόλυτη κυριαρχία χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Στο 26΄ ο ΠΑΟΚ “σώθηκε” απο το δοκάρι όταν μετά απο σέντρα, ο Κρέσπο “έπιασε αέρα” και ο επερχόμενος Ιγκλέσιας με προβολή έστειλε την μππάλα στο δοκάρι.

Στο 38΄πολύ καλό σουτ του Μανιά έξω απο την περιοχή αλλά ακόμη καλύτερη η απόκρουση του Πασχαλάκη ενώ ένα λεπτό μετά, ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε διπλή εντυπωσιακή απόκρουση κρατώντας με εκπληκτικό τρόπο το μηδέν στην εστία των “ασπρόμαυρων” στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου 45λεπτού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και στο 60΄ έχασε την πρώτη καλή του ευκαιρία όταν ο Πέλκας έδωσε κάθετη πάσα στον Μπίσεσβαρ με τον Ολλανδό να μπαίνει διαγώνια μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 65΄ ήρθε η στιγμή που μίλησε ο αρχηγός. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με μία πανέμορφη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Παπαδόπουλος και σημείωσε το 0-1 με τον Πορτογάλο να πανηγυρίζει έξαλλα. Τέσσερα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ “σφράγισε” τη νίκη με μία εκπληκτική αντεπίθεση και τον Μαουρίσιο να ξεκινάει έναν καλό συνδυασμό και αυτός ήταν που και την τελείωσε σημειώνοντας με πλασέ το 0-2.

Στο 79΄ο Λέο Μάτος αποβλήθηκε δικαίως με δύο κίτρινες κάρτες αλλά ο Αστέρας είχε υποστεί μεγάλο σοκ καθώς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο. Μάλιστα ο Τριανταφυλλόπουλος στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ σημείωσε από λάθος το 0-3 για τους Θεσσαλονικείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής αφού αυτός ξεκλείδωσε τη νίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ όπου και σημείωσε το 0-1

UP: Ο Πασχαλάκης ήταν ο καλύτερος του αγώνα αφού στο πρώτο ημίχρονο έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις όπου έσωσε τον ΠΑΟΚ από βέβαιο γκολ.

DOWN: Ο Λέο Μάτος δεν ήταν καλός και μάλιστα στο τέλος αποβλήθηκε μετά απο αφελείς κινήσεις και απαράδεκτα φάουλ.

ΓΚΟΛ: 65΄ Βιεϊρίνια, 69΄ Μαουρίσιο, 90’+1 αυτ. Τριανταφυλλόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23′ Τριανταφυλλόπουλος, 72′ Φερνάντες, 74′ Κυριακόπουλος, 87′ Μουνάφο – 14′ Σάκοφ, 44′ Μπίσεσβαρ, 74′ Μάτος, 89′ Βιεϊρίνια

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 79′ Μάτος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανραφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τσιλιανίδης, Καλτσάς και Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάχοφ, Ζαμπά (77΄ Λημνιός), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (71΄ Ελ Καντουρί), Ακπόμ

Exit mobile version