ΠΑΟΚ

Ένα γκολ που… άκουσε όλη η Θεσσαλονίκη (video)

Όταν ο Νέτο Γκουερίνο πετύχαινε ένα από τα ιστορικότερα γκολ του ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Μαρία Καλτσίδη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σαν σήμερα πριν 42 χρόνια, στις 2 Μαΐου του 1976 ο ΠΑΟΚ με ένα γκολ του Νέτο Γκουερίνο, που… έγραψε ιστορία, «σφράγισε» τη νίκη επί της ΑΕΚ με 1-0 στην Τούμπα, και έφτασε ένα… βήμα από το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Λίγες μέρες μετά ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν και μαθηματικά πρωταθλητής.

Ένα γκολ ανάλογης σημασίας με το φετινό του Βαρέλα, όμως οι διαιτητές (Κομίνης-Ποντίκης) αλλά και τα δικαστήρια είχαν αντίθετη άποψη…

Best goal Μαρτίου του Βαρέλα κόντρα στην ΑΕΚ!

Την Πέμπτη (3/5) η εκδίκαση στο Διαιτητικό για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Στις αρχές Μαΐου του 1976 η ομάδα του Γκιούλα Λόραντ ήταν μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, ο οποίος όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα θα κρινόταν στα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε με 3-1 τους «ερυθρόλευκους» και στη συνέχεια έφτασε η στιγμή για τον… πρόωρο τελικό απέναντι στην ΑΕΚ.

Πριν το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ είχε 43 βαθμούς και η ΑΕΚ 41, με τη νίκη να δίνει τότε δύο βαθμού, και έτσι, τρεις «στροφές» πριν το τέλος η συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε χαρακτήρα τελικού.

Σχεδόν 50.000 οπαδοί είχαν γεμίσει ασφυκτικά την Τούμπα για το σπουδαίο αυτό ντέρμπι, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ προσέλευσης για εκείνη την εποχή.

Μέχρι το 89′ η ιστορική ευκαιρία των «ασπρόμαυρων» έμοιαζε να χάνεται… Ο Νέτο Γκουερίνο όμως αντέστρεψε τα δεδομένα, δημιουργώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες της Τούμπας.

Λίγες μέρες πριν ο Βραζιλιάνος είχε τονίσει σε δηλώσεις του: «Είμαι 100% σίγουρος πως την Κυριακή θα πανηγυρίσουμε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος» είπε και φρόντισε ο ίδιος να πραγματοποιηθεί η υπόσχεσή του….

Δείτε το ιστορικό γκολ του Νέτο Γκουερίνο:

Exit mobile version