Ιβάν Σαββίδης: Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ έκλεισε τα 62

Ο Ιβάν Σαββίδης κλείνει σήμερα (27/3) τα 62 του χρόνια. Ο άνθρωπος που με τη δύναμή του εκτόξευσε τον ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης κλείνει σήμερα (27/3) τα 62 του χρόνια. Ο άνθρωπος που με τη δύναμή του εκτόξευσε τον ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο άνθρωπος που έδωσε όραμα και προοπτική στον ΠΑΟΚ κλείνει σήμερα (27/3) τα 62 του χρόνια.

Ήταν 10 Αυγούστου του 2012 όταν ο Ιβάν Σαββίδης εξαγόραζε το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γινόταν το «αφεντικό» της ομάδας.

Έκτοτε, η ομάδα της Θεσσαλονίκης χωρίς τα οικονομικά προβλήματα, που την κρατούσαν δέσμια όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε μπει σε μία «χρυσή» για το σύλλογο εποχή, με την τροπαιοθήκη να γεμίζει κάθε χρόνο και περισσότερο.

Η διαδρομή για τον Ιβάν Σαββίδη δεν ήταν εύκολη… Τα πρώτα χρόνια η ομάδα δεν μπορούσε να βρει τα «πατήματά» της. Παρά το γεγονός πως υπήρχε η οικονομική άνεση, τα χρήματα που επένδυε η οικογένεια Σαββίδη στον Δικέφαλο δεν αξιοποιούνταν σωστά. Η ομάδα δεν έφερνε τις αναμενόμενες  επιτυχίες.

Ο Σαββίδης την… πάτησε αρκετές φορές μέχρι να καταφέρει όσα ήθελε. Το μοντέλο των Ελλήνων διεθνών (με τους οποίους είχε… γεμίσει το ρόστερ του ΠΑΟΚ) απέτυχε και ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου αποφάσισε να βαδίσει σε νέα μονοπάτια προς το δρόμο της δόξας.

Τα τρόπαια και η μέρα που τον σημάδεψε

Ο πρώτος τίτλος επί εποχής Σαββίδη ήρθε το 2017 όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε το κύπελλο στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ, που διεξήχθη στο Βόλο. Αυτή ήταν η πρώτη δικαίωση για τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου. Τότε είδε την ομάδα του να κατακτά ένα τρόπαιο 14 χρόνια μετά από την τελευταία φορά, που κατάφερε κάτι αντίστοιχο.

Οι επιτυχίες για τους «ασπρόμαυρους», όμως, συνεχίστηκαν…

Την επόμενη σεζόν οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν ακόμη ένα κύπελλο. Αυτή τη φορά μέσα στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ. Πριν από τον τελικό, ωστόσο, ο Σαββίδης είχε εξελιχθεί στο «πρόσωπο του πρωταθλήματος».

Ο τίτλος κρίθηκε με τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα και την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με το προσωπικό του όπλο.

Ο Ιβάν αποφάσισε να τηρήσει κατά γράμμα την τιμωρία που του επεβλήθη και δεν ξαναπήγε στην Τούμπα πριν το βράδυ φιέστας. Όταν σαν πρωταθλητής, πλέον, πανηγύρισε σαν μικρό παιδί την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια, ήρθε και το κύπελλο, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει το πρώτο νταμπλ από τη μέρα ίδρυσής του. Τίποτα απ’ όλα αυτά πιθανότατα να μην είχε συμβεί εάν ο Ιβάν Σαββίδης δεν αποφάσιζε να αναλάβει τον Δικέφαλο.

Η τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη για τα όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2018 ολοκληρώθηκε και επίσημα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να εκτίει ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα τριών χρόνων.

Τρία ακριβώς χρόνια από το βράδυ της 11ης Μαρτίου του 2018 όταν το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ είχε σημαδευτεί από το γκολ τίτλου του Βαρέλα, που ακύρωσε ο Κομίνης, ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να επιστρέψει ξανά στα γήπεδα και να είναι δίπλα στην ομάδα του.