ΠΑΟΚ

Κούδας και… πάρτι στο «Γ.Καραϊσκάκης» (pics&video)

Όταν ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του

Συντάκτης: Μαρία Καλτσίδη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του ΠΑΟΚ ήρθε την Τετάρτη 5 Ιουλίου του 1972 μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στον Παναθηναϊκό.

10.000 ΠΑΟΚτσήδες παραληρούσαν στο «ουδέτερο» Γ.Καραϊσκάκης, ζητώντας με μανία από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους.

Για να φτάσουν όμως εκεί οι «ασπρόμαυροι» είχαν νωρίτερα αποκλείσει διαδοχικά τους Πιερικό, Αίαντα Σαλαμίνας, Άρη και στα ημιτελικά την Λαμία.

Οι ποδοσφαιριστές του Λες Σάνον είχαν υποσχεθεί έπειτα από το χαμένο τελικό της προηγούμενης σεζόν πως θα γύριζαν με το Κύπελλο Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη και τήρησαν την υπόσχεσή τους…

Η… υπερομάδα των Σαράφη, Τερζανίδη, Αποστολίδη, Φουντουκίδη, Ιωσηφίδη και Ασλανίδη με μπροστάρη το Γιώργο Κούδα, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα του Δικεφάλου, κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό του Φέρεντς Πούσκας.

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου με τρομερό φαλτσαριστό σουτ στο 3ο λεπτό και με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89ο σφράγισε τη νίκη του ΠΑΟΚ και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι πράσινοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 90′ με τέρμα του Παπαδημητρίου.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1 (ημίχρονο 1-0)
5/7/1972, Πειραιάς, Στάδιο Καραϊσκάκη, Αθήνα

Σκόρερ: Κούδας (3′, 89′) – Παπαδημητρίου (90′)
Διαιτητής: Χρήστος Μίχας (Αθήνας)
Εισιτήρια: 34.831

ΠΑΟΚ: (Λες Σάνον) Χατζηιωάννου, Γούναρη, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Μπέλλης, Σαράφης (68′ Λάζος), Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (76′ Μαντζουράκης)

Παναθηναϊκός: (Φέρεντζ Πούσκας) Οικονομόπουλος, Καραμανλής (57′ Βλάχος), Γονιός, Σούρπης, Δημητρίου, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Δομάζος, Παπαδημητρίου.

«Πάρτε τον Άλιμπεκ… χθες!»

Τα “αμαρτωλά” ρεπό του Λουτσέσκου

«Φεύγουν» τα διαρκείας του ΠΑΟΚ!

Μετά τον Λίνο το… χάος!

Exit mobile version