ΠΑΟΚ

«Level up» με την προσθήκη Χατσερίδη!

Η ήδη πολύ δυνατή άμυνα του ΠΑΟΚ ανεβαίνει επίπεδο

Συντάκτης: Μαρία Καλτσίδη Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η μεταγραφή του Ευγένιου Χατσερίδη αλλάζει τα δεδομένα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, η οποία ανεβάζει κατακόρυφα την ποιότητά της με τη συγκεκριμένη προσθήκη.

Το δίδυμο Κρέσπο-Βαρέλα πέρσι ήταν εξαιρετικά σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμπιστεύθηκε τόσο τον Ισπανό όσο και τον Αφρικανό δίνοντάς τους τα «κλειδιά» της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας.

Η μεταγραφή του Κάρλος Σαμπράνο για πολλούς λόγους δεν έπιασε στον ΠΑΟΚ και έτσι οι ιθύνοντες του Δικεφάλου αποφάσισαν να στηριχτούν στο προαναφερθέν δίδυμο, με τον Στέλιο Μαλεζά να είναι η εναλλακτική στα μετόπισθεν. Η αγωνιστική άνοδος του Βαρέλα σε συνδυασμό με τη χημεία που ανέπτυξε εντός γηπέδου με τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, «θωράκισαν» την άμυνα των Κυπελλούχων Ελλάδος.

Ο Φερνάντο Βαρέλα, δυναμικός στο παιχνίδι του, ταχύτατος και πολύ αποτελεσματικός στις μονομαχίες (είτε εναέριες είτε χαμηλά) ταίριαξε απόλυτα με τον πιο ψύχραιμο Ισπανό, ο οποίος με την ικανότητά του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού βοήθησε σημαντικά στην φετινή πορεία του Δικεφάλου. Φυσικά, όποτε χρειάστηκε, ο Στέλιος Μαλεζάς ήταν εκεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα και να πλαισιώσει Βαρέλα και Κρέσπο. Την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Κυπελλούχου ΠΑΟΚ έρχεται να βελτιώσει ακόμη περισσότερο ο Ευγένιος Χατσερίδης. Προερχόμενος από το πολύ υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο, ο διεθνής Ουκρανός αναμένεται να προσδώσει μεγάλη ποιότητα στο Δικέφαλο.

Οντας ανίκητος στον αέρα και άκρως αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του, ο ύψους 1.98μ. στόπερ όπως όλα δείχνουν θα πάρει φανέλα βασικού στο πλευρό του Φερνάντο Βαρέλα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του ενώ στηρίζει πολλά και στα ηγετικά χαρακτηριστικά που διαθέτει. Εξάλλου, οι «ασπρόμαυροι» έχουν την ευχέρεια να παρατάσσουν ακόμη δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στην αμυντική τους γραμμή, τον αρχηγό, Αντελίνο Βιεϊρίνια από τα αριστερά και τον Λέο Μάτος από τα δεξιά. Αμφότεροι, απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως η ομάδα μπορεί να στηριχτεί πάνω τους αφού τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας.

Τη σεζόν που ξεκινά κι επίσημα για τον ΠΑΟΚ στις 20 Ιουνίου το ρόστερ του Δικεφάλου αναμένεται να έχει περισσότερες λύσεις από πέρσι ενώ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου πρόκειται να αντιμετωπίσει αλλιώς τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στις τρεις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει η ομάδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την άμυνα του Δικεφάλου, η οποία έχει κλείσει (πλην μιας θέσης στα πλάγια που ακόμη εκκρεμεί), ο Ρουμάνος τεχνικός θα μπορεί να διαχειριστεί εντελώς διαφορετικά τις λύσεις που υπάρχουν. Πέρσι, οι επιλογές ήταν περιορισμένες και στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν το… κουπί τράβηξαν οι Βαρέλα και Κρέσπο ενώ σε λίγα ματς αγωνίστηκε ο Στέλιος Μαλεζάς.

Φέτος, οι πρωτοκλασάτες επιλογές αυξάνονται λόγω της προσθήκης του Χατσερίδη και έτσι το προπονητικό τιμ του Δικεφάλου θα έχει άλλη άνεση σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Με την προσθήκη του έμπειρου Ουκρανού, ο Λουτσέσκου έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει εκείνον στα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς με δύσκολους αντιπάλους, όπου ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με πιο αμυντικογενές σχήμα.

Στην αντίπερα όχθη, σε αγώνες πρωταθλήματος με πιο αδύναμους αντιπάλους ο Ρουμάνος θα έχει στη διάθεσή του και την επιλογή του Κρέσπο, ο οποίος είναι ικανότατος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

«Παρακολουθεί τον Ουάρντα η Γαλατασαράι»

Όχι για Μαουρίσιο!

Παίρνει Κόντε ο ΠΑΟΚ!

Exit mobile version