ΠΑΟΚ

Μάρτσιν Μίετσελ στο Sportime: «Πολλά κέρδη ο ΠΑΟΚ απ’ τον Σβιντέρσκι – Θα φέρω την κόρη μου στην Τούμπα»

Ο Μάρτσιν Μίετσελ μιλά στο Sportime για τη δύσκολη εποχή, που έζησε τον ΠΑΟΚ και τονίζει πως ο Κάρολ Σβιντέρσκι μπορεί να φέρει πολλά κέρδη στους «ασπρόμαυρους».

Μάρτσιν Μίετσελ
miechel
Συντάκτης: Μαρία Καλτσίδη Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ο Μάρτσιν Μίετσελ θεωρείται δικαίως ένας από τους ποιοτικότερους σέντερ φορ της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ. Ένας χαρισματικός «killer» μέσα στο… κουτί, που σίγουρα αδικήθηκε από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στην οποία έζησε την Τούμπα τη διετία 2005-2007.

O Πολωνός στράικερ, όμως παρά το γεγονός πως η ομάδα του τότε τερμάτιζε 6η στο πρωτάθλημα και είχε ένα «φτωχό» ρόστερ, πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων 25 φορές στις 75 συμμετοχές του με τον «δικέφαλο» στο στήθος.

Πολλά γκολ από αυτά, μάλιστα ήταν σούπερ εντυπωσιακά ενώ άλλα μεγάλης σημασίας αφού ο Μίετσελ συνήθιζε τότε να βγαίνει μπροστά για τους «ασπρόμαυρους» στα ντέρμπι.

Σήμερα, ο παλαίμαχος Πολωνός ποδοσφαιριστής υπηρετεί τον χώρο του ποδοσφαίρου από την πλευρά των ακαδημιών και όπως αποκλειστικά τόνισε στο Sportime έχει σαν όνειρο να «βγάλει» έναν παίκτη για την Εθνική Πολωνίας.

Επίσης, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, ο Κάρολ Σβιντέρσκι είναι ένας πολύ εξελίξιμος επιθετικός ενώ θυμάται τις κορυφαίες στιγμές, που έζησε στην Τούμπα, την οποία θέλει να επισκεφθεί σύντομα για να δείξει στην κόρη του πού έπαιζε ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 45χρονου, πλέον, άλλοτε άσου του ΠΑΟΚ στο Sportime:

«Μερικές φορές παρακολουθώ ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που συμμετέχει ο ΠΑΟΚ στην πολωνική τηλεόραση και κατά διαστήματα ψάχνω στο διαδίκτυο τη βαθμολογία και τι γίνεται στα ματς στην Ελλάδα, ποιος κέρδισε, ποιος έχασε.

Διατηρώ επίσης επαφή με κάποιους από τους παλιούς μου συμπαίκτες, μιλάω συχνά πυκνά με τον Ντάνι Φερνάντες ή τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ».

Σε ερώτηση για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ απάντησε:

«Οι καλύτερες στιγμές μου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν στα ντέρμπι με τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, τον Ολυμπιακό τον Παναθηναϊκό, τον Άρη, την ΑΕΚ και τον Ηρακλή.

Μία σπουδαία στιγμή ήταν επίσης όταν προκριθήκαμε στους ομίλους του UEFA τότε μετά από ένα απίθανο ματς στο Ντόνετσκ.

Δε θυμάμαι άσχημες στιγμές, όλη η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ ήταν όμορφη, συνάντησα ωραίους ανθρώπους και δεν μπορώ να ξεχάσω μέχρι σήμερα την ατμόσφαιρα, που επικρατούσε στο γήπεδο».

Το πιο εντυπωσιακό γκολ του Μίετσελ στην Ελλάδα κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το γκολ με ανάποδο ψαλίδι στην Καλαμαριά συζητιέται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Ο Πολωνός παλαίμαχος στράικερ σχολιάζει γι’ αυτό:

«Τα γκολ με ανάποδα ψαλίδια ήταν σημείο κατατεθέν στην καριέρα μου. Έχω πετύχει περίπου δέκα. Το γκολ κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ήταν πολύ όμορφο αλλά το καλύτερο της καριέρας μου ήταν ένα στη Bundesliga, σε ένα ματς απέναντι στο Αμβούργο στο 90’ όταν χάναμε με 3-2 και σκόραρα από τα 16 μέτρα».

Δείτε το απίθανο γκολ για το οποίο μίλησε ο Μίετσελ και στη συνέχεια δείτε το γκολ-ποίημα κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς:

Για το αν θεωρεί πως τα τότε οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ «αδίκησαν» εκείνον και τους συμπαίκτες του:

«Όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά δύσκολη περίοδος λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Ωστόσο είχαμε μία πολύ καλή ομάδα και είναι κρίμα, που τελικά δεν πετύχαμε περισσότερα πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σε ερώτηση για τον Κάρολ Σβιντέρσκι ο Μάρτσιλ Μίετσελ ανέφερε:

«Ο Κάρολ είναι ένας νέος και καλός ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει μεγάλα κέρδη από αυτόν. Η εξέλιξή του είναι διαρκής και υπολογίζουμε πολύ πάνω του για την Εθνική Πολωνίας».

Σχετικά με τα επαγγελματικά του βήματα σήμερα είπε:

«Το 2013, μαζί με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Ματσέι Μπικόφσκι δημιουργήσαμε μια ακαδημία ποδοσφαίρου με περισσότερους από 300 ποδοσφαιριστές. Ονειρευόμαστε ότι ένας από αυτούς τους παίκτες στο μέλλον θα παίξει για την εθνική ομάδα της Πολωνίας».

Τέλος, για τη σχέση του με την Ελλάδα πρόσθεσε:

«Επισκέπτομαι συχνά την Ελλάδα, μπορώ να πω ότι αυτό είναι το δεύτερο σπίτι μου νιώθω πολύ καλά στην παρέα μαζί με Έλληνες. Στο εγγύς μέλλον σχεδιάζουμε να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη θα ήθελα να δείξω στην κόρη μου πού έπαιξα ποδόσφαιρο και τι ατμόσφαιρα επικρατεί στην Τούμπα».

Exit mobile version