ΠΑΟΚ

Όνειρο ήταν και πάει…

Αποκλεισμός στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον ΠΑΟΚ με βαριά ήττα απο την Μπενφικα με σκορ

Συντάκτης: Νίκος Τοσκίτσης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Όνειρο ήταν και πάει. Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» τα πολλά ατομικά λάθη του και παρόλο που προηγήθηκε στο σκορ απο νωρίς, ηττήθηκε μέσα στην Τούμπα απο την Μπενφίκα με το βαρύ 1-4 στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε δύο «χαζά» πέναλτι υπέπεσαν οι γηπεδούχοι ενώ αποβλήθηκε και ο Λέο Μάτος. Πλέον ο Δικέφαλος περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής για τους ομίλους του Europa League.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε πολλά «δώρα» στους Πορτογάλους που δεν χαρίστηκαν του Δικεφάλου και ενώ οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 1-0 στο ημίχρονο, βρέθηκαν πίσω με σκορ 1-3!

Ο Δικέφαλος μπήκε στο γήπεδο με απίστευτη ορμή καθώς και η κερκίδα στην Τούμπα ήταν μοναδική. Πολύ γρήγορα λοιπόν οι ασπρόμαυροι απείλησαν την εστία του Βλαχοδήμου με τον Λημνιό στο 5΄ να κάνει το σουτ απο το ύψος του πέναλτι και πλάγια θέση, να αφήνει “άγαλμα” τον πορτιέρο της Μπενφίκα αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα απο το δεξί δοκάρι.

Οι επιθέσεις των Κυπελλούχων Ελλάδας στα πρώτα λεπτά ερχόντουσαν η μία μετά την άλλη και στην Τούμπα έγινε “σεισμός”, όταν στο 13΄ ο Πέλκας συνδυάστηκε με τον Βιεϊρίνια, ο Πορτογάλος έδωσε απίστευτη πάσα στον Μαουρίσιο που βγήκε τετ α τετ τον Βλαχοδήμο, πλάσαρε στον Πρίγιοβιτς και αυτός σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0,

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να παίζει με ενθουσιασμό ωστόσο στο 20΄ οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν με μία στημένη φάση αφού ύστερα από κόρνερ ο Ζαρντέλ πήδηξε πιο ψηλά απ΄ όλους και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε για την Μπενφίκα.Σαν να μην έφτανε αυτό τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα εις βάρος του ΠΑΟΚ. Ο Πασχαλάκης έκανε “δώρο” στην Μπενφίκα αφού μετά από τραγικό λάθος και προσπαθώντας να μην βγει η μπάλα κόρνερ υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Σάλβιο στο 26΄ έστειλε σκόραρε απο τα 11 μέτρα και οι φιλοξενούμενοι με το 1-2 είχαν πολύ γρήγορα σκορ πρόκρισης.

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: Το γκολ του Πρίγιοβιτς (vid)

Ο ΠΑΟΚ πλέον έβλεπε τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μόνο με νίκη αλλά η ψυχολογία είχε φανερά πέσει μετά την απρόσμενη ανατροπή. Ωστόσο στο 35΄ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Μάτος να πιάνει την κεφαλιά έξω απο την μικρή περιοχή αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Αντίθετα στο 39΄ οι φιλοξενούμενοι σε αντεπίθεση πέτυχαν και τρίτο τέρμα και “σφράγισαν” απο πολύ νωρίς την πρόκριση.

Ο “εφιάλτης” του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου όταν στην πρώτη φάση του αγώνα ο Βαρέλα υπέπεσε σε πέναλτι μετά από εκτέλεση κόρνερ των Πορτογάλων. Ο Σάλβιο πέτυχε το τέταρτο γκολ για τους φιλοξενούμενων που έβλεπαν πως έστω και χωρίς να πιάσουν σούπερ απόδοση να κάνουν πάρτι πρόκρισης μέσα στην “καυτή” Τούμπα. Πλέον όλο το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα κι όμως υπήρξαν και άλλα άσχημα νέα καθώς στο 76΄αποβλήθηκε ο Λέο Μάτος με δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα χάσει τον πρώτο αγώνα στη φάση των ομίλων του Europa League.

UP: Η συμμετοχή του Σάλβιο ήταν αμφίβολη αλλά τελικά έπαιξε και ήταν ο καλύτερος του γηπέδου και ο άνθρωπος που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

DOWN: Το μεγάλο του παιδικό λάθος στη φάση που έκανε και το πέναλτι ουσιαστικά άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα αφού όσο το σκορ ήταν 1-1 ο ΠΑΟΚ ήταν μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΓΚΟΛ: 15′ Πρίγιοβιτς – 20′ Ζαρντέλ, 25′ πεν., 47′ πεν. Σάλβιο, 41′ Πίτσι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάτος, Μαουρίσιο, Βαρέλα, Σάχοφ – Αλμέιδα, Ζαρντέλ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μάτος

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (63΄ Σάχοφ), Ελ Καντουρί (75΄ Ακπόμ), Λημνιός (46΄) , Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ:  Βλαχοδήμος, Ζαρντέλ, Ντίας, Αλμέιδα, Γκριμάλδο, Πίτσι (75΄Ζίβκοβιτς), Φέισα, Φερνάντες, Σάλβιο (63΄ Σεμέδο), Τσέρβι, Σεφέροβιτς ( 85΄ Φέλιξ).

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: Ανατροπή μέσα 6 λεπτά! (vids)

Exit mobile version