ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0: Μαγεία Μπίσεσβαρ στην Τούμπα! (vid)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 την ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής χρονιάς στο πρωτάθλημα της Super League - Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπίσεσβαρ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ
Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ
Συντάκτης: Μαρία Καλτσίδη Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 την ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής χρονιάς στο πρωτάθλημα της Super League.

Για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μεγάλος πρωταγωνιστής στην Τούμπα ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με γκολ στο 42′ και κερδισμένο πέναλτι στο 79′, το οποίο έκανε γκολ ο Γιασμίν Κούρτιτς.

Από την άλλη, η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες και εν συνεχεία… παραδόθηκε δείχνοντας πολύ κακή νοοτροπία. Και μάλιστα είχε σε κακή βραδιά πολλούς κομβικούς παίκτες της όπως ο Λε Ταλέκ, ο Μισελέν και ο Στάνκοβιτς, ενώ ο Τσούμπερ κλείστηκε καλά από την αντίπαλη άμυνα.

Σε τακτικό επίπεδο ο Ραζβάν Λουτσέσκου… κέρδισε κατά κράτος τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς που δεν μπόρεσε να παρουσιάσει μία ομάδα που μπορούσε να πάρει αυτό που ήθελε.

Φοβερό ματς για τον ΠΑΟΚ έκανε και ο Σβαμπ, ενώ βοήθησε πολύ και ο Αουγκούστο στον άξονα, όπου μαζί… εξαφάνισαν Σιμάνσκι και Λε Ταλέκ και πήραν την μάχη του κέντρου.

Το LIVE τουματς

Το ματς

ξεκίνησε με απρόοπτο της τελευταίας στιγμής για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, μιας και ο Βαρέλα δεν μπορούσε να παίξει, οπότε δίδυμο στα στόπερ ξεκίνησαν οι Μιχαηλίδης-Μιχάι. Για την ΑΕΚ το 4-2-3-1 με Γέβτιτς 10άρι ήταν το σύστημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Στο πρώτο 20λεπτο το ντέρμπι είχε ρυθμό, με την ΑΕΚ να έχει περισσότερο θάρρος. Στο 9’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Γέβτιτς να αστοχεί σε τετ α τετ απέναντι στον Πασχαλάκη, ενώ στο 18’ ο Τζαβέλλας είχε μία καλή κεφαλιά που μπλόκαρε ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι έφταναν καλά μέχρι την περιοχή του Στάνκοβιτς, αλλά αδυνατούσαν να φτιάξουν φάση για γκολ. Στο 22’ ο Μπίσεσβαρ σκόραρε απέναντι στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τρία λεπτά μετά ο Σβαμπ εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της άμυνας της Ενωσης και σούταρε άουτ, δείχνοντας ότι οι γηπεδούχοι ανεβαίνουν προς την αντίπαλη εστία. Και αυτό επιβεβαιώθηκε στην τεράστια ευκαιρία του 29΄. Ο Αουγκούστο έκανε το συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Στάνκοβιτς να πέφτει στη γωνιά του και να παραχωρεί κόρνερ. Η ΑΕΚ είχε απειλήσει νωρίτερα, όταν ο Τσούμπερ αναπτύχθηκε ωραία από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα προς τον Αραούχο στην περιοχή, ωστόσο το σουτ του Αργεντινού φορ, κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα. Στην εξέλιξη της φάσης έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Αραούχο έπιασε την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Στο 40’ ο Αραούχο έχασε μία καλή ευκαιρία σπαταλώντας την, αλλά ο Μπίσεσβαρ δεν έκανε το ίδιο δύο λεπτά μετά. Πήρε την μπάλα αριστερά όπως έκανε επίθεση ο ΠΑΟΚ και βρήκε το κενό από την κακή τοποθέτηση του Στάνκοβιτς. Αποτέλεσμα σε ένα καίριο σημείο να γίνει το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο ΠΑΟΚ όμως μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου επέμεινε και έχασε 2 καλές φάσεις για δεύτερο γκολ. Ο Σίντκλεϊ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με την κεφαλιά του Αουγκούστο να περνάει λίγο άουτ μετά από κακή τοποθέτηση του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Νωρίτερα ο Σβιντέρσκι έκανε επικίνδυνο γύρισμα από τα δεξιά, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο β’ ημίχρονο δεν υπήρχαν αλλαγές από Λουτσέσκου-Μιλόγεβιτς, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει με το έξυπνο σχέδιο του. Στο 49’ ο Μπίσεσβαρ έφυγε τετ-α-τετ και έκανε το σουτ με τον Στάνκοβιτς να τον σταματά αυτή τη φορά. Ωστόσο ο 33χρονος μεσοεπιθετικός ήταν οφσάιντ. Δύο λεπτά μετά ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σβαμπ έπιασε την κεφαλιά και αυτή πέρασε λίγο άουτ. Στο 64’ ο Ανσαριφάρντ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γέβτιτς, με τον Μιλόγεβιτς να περνάει δεύτερο φορ στον αγωνιστικό χώρο. Στο γήπεδο πέρασε και ο Σάκχοφ αντί του Σιμάνσκι, ο οποίος βγαίνοντας εκτός αγωνιστικού χώρου πέταξε τη φανέλα του στο χορτάρι, όντας εκνευρισμένος. Εξι λεπτά μετά ήρθε μεγάλη φάση για την ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ έκλεψε την μπάλα από τον Σίντκλεϊ, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ανσαριφάρντ, αυτός καθυστέρησε να εκτελέσει, με τον Πασχαλάκη να σταματάει τον Ιρανό φορ. Στην εξέλιξη της φάσης, μετά από πολλές κόντρες, η προσπάθεια του ΠΑΟΚ πέρασε ανεκμετάλλευτη. Πέντε λεπτά είχαμε… παρεμβάσεις και από τους δύο προπονητές. Στον αγωνιστικό χώρο περνούν ο Άντερσον Εσίτι και ο Μουργκ για τον ΠΑΟΚ αντί Σβαμπ και Ζίβκοβιτς. Ο Λουτσέσκου φρεσκάρει τη μεσαία του γραμμή, καθώς προτεραιότητα είναι η διατήρηση του 1-0 σε αυτό το χρονικό σημείο. Ο Μιλόγεβιτς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μοχαμάντι αντί του Χατζισαφί, αλλάζοντας τον αριστερό μπακ για να… δώσει επιθετική δύναμη.

Ομως δεν πρόλαβε να δει πολλά αφού στο 79’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε σωστά πέναλτι από ανατροπή του Μπίσεσβαρ από τον Μισελέν. Ο Κούρτιτς εκτέλεσε εύστοχα και το 2-0… κλείδωσε το ματς, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια. Σιμόες και Τάνκοβιτς μπήκαν στον αγώνα μήπως καταφέρουν… κάτι και λίγα λεπτά σκόραρε η ΑΕΚ με τον Μοχαμάντι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ αφού ο Ανσαριφάρντ επηρέαζε τον Πασχαλάκη στην εκτίναξη του. Μέχρι το τέλος οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του ματς και η ΑΕΚ παρότι ανέβηκε» δεν κατάφερε τίποτε. Έτσι το ματς έληξε 2-0 με τον ΠΑΟΚ μεγάλο θριαμβευτή.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Η καρτέλα του αγώνα

MVP

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Ο Ολλανδός έκανε… πάρτι από το δεξί άκρο της επίθεσης, αφού κατάφερε να πετύχει καίρια χτυπήματα στον Μισελέν. Αρχικά στο 42’ απέναντι του σκόραρε και έπιασε στον ύπνο τον Στάνκοβιτς και στο 79’ με ωραία ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από τον Γάλλο μπακ. Και στα 33 του ο Ολλανδός απέδειξε ότι έχει ποιότητα μεγάλου παίκτη.

UP

Στέφαν Σβαμπ: Το μυαλό, τα πόδια και τα πνευμόνια του ΠΑΟΚ στο χορτάρι. Ο Αυστριακός χαφ έκανε σπουδαίο ματς στον άξονα κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες από Σιμάνσκι και Λε Ταλέκ και δίνοντας δύναμη και πνοή για να παίξει μεσοεπιθετικά ο ΠΑΟΚ. Κομβικός παίκτης για τον Λουτσέσκου απόψε.

DOWN

Κλεμάν Μισελέν: Ο χειρότερος παίκτης της ΑΕΚ μαζί με τον Λε Ταλέκ και πολλούς «κιτρινόμαυρους». Και μάλιστα ο Γάλλος κατάφερε να βρεθεί μέσα και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, αφού με αντίπαλο τον Μπίσεσβαρ ταλαιπωρήθηκε πολύ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Πάολο Βαλέρι: Ο Ιταλός έκανε καλό παιχνίδι και στη διαχείριση του και στο πως άφησε τον ρυθμό. Μοίρασε κίτρινες, πήρε σωστές αποφάσεις που επιβεβαίωσε και το VAR

ΓΚΟΛ: 42’ Μπίσεσβαρ, 79’ πεν. Κούρτιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39’ Σίντκλεϊ, 71’ Ζίβκοβιτς, 86’ Σβιντέρφσκι, 95’ Εσίτι – 65’ Ανσαριφάρντ, 80’ Λε Ταλέκ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου, 4-3-3): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Σβαμπ (75’ Εσίτι), Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ), (90’ Μιτρίτα), Μπίσεσβαρ (90+3′ Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90’ Ακπομ)

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75’ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (86’ Σιμόες), Γκαρσία (86’ Τάνκοβιτς), Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ)., Τσούμπερ, Αραούχο

Exit mobile version