ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-0: Ανέβηκε με… άγχος στην κορυφή!

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία αγχωτική νίκη επί της ΑΕΛ με 1-0 χάρη στο γκολ του Κάρολ Σβιντέρσκι στο 16΄ και έφτασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Δικέφαλος δεν ήταν καλός αλλά η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για χέρι του Ίνγκασον μέσα στην περιοχή στο 5΄ της...

Συντάκτης: Νίκος Τοσκίτσης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία αγχωτική νίκη επί της ΑΕΛ με 1-0 χάρη στο γκολ του Κάρολ Σβιντέρσκι στο 16΄ και έφτασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Δικέφαλος δεν ήταν καλός αλλά η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για χέρι του Ίνγκασον μέσα στην περιοχή στο 5΄ της αναμέτρησης ενώ οι γηπεδούχοι για το γκολ του Σβιντέρσκι που ακυρώθηκε στο 29΄.

Στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι όταν σουτ του Σετσέροβιτς χτύπησε στο χέρι του Ινγκασον. Στο 10΄ δυνατό σουτ του Ντόουγκλας απέκρουσε δύσκολα αλλά και εντυπωσιακά σε κόρνερ στην πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης.

Στο 16΄της αναμέτρησης όμως ο Κρίστιανσον δεν μπόρεσε να σώσει την ομάδα του. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έκανε τη σέντρα απο τα δεξιά και ο Κάρολ Σιβντέρσκι με προβολή άλλαξε την πορεία της μπάλας στέλνοντας την στα δίχτυα για το 1-0. Στο 23΄ο ΠΑΟΚ έχασε εκαιρία για δεύτερο γκολ όταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αδράνησε αρχικά ενώ ήταν μόνος μέσα στην περιοχή πάσαρε τελικά στον Σβιντέρσκι αλλά ο τελευταίος δεν πρόλαβε κάνει την προβολή για να στείλει την μπάλα στα δίτυχυα. Στο 28΄οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου με μακρινό σουτ του Μίσιτς που έδιωξε σε κόρνερ ο Κρίστινσον.

Στο 29΄ο Σβιντέρσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του Μάτος ο οποίος έδωσε την μπάλα με το κεφάλι. Μάλλον μία λανθασμένη απόφαση. Ο ΠΑΟΚ πίεσε και για δεύτερο τέρμα ώστε να… καθαρίσει απο νωρίς τη νίκη αλλά ο Σβιντέρσκι έχασε απίστευτη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν σε κενή εστία και με εξουδετερωμένο τον Κρίστινσον έστειλε την μπάλα άουτ. Το πρτο 45λεπτο έκλει με τον ΠΑΟΚ να έει 4 τελικές στην εστία έναντι μίας της ΑΕΛ και 61% κατοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός αλλά η ΑΕΛ δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό αποτέλεσμα ήταν να πέσει ο ρυθμός και το παιχνίδι να είναι κακό. Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 66 ΄με μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον. Στο 77΄ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έκανε άλλη μία εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Μάτος έξω απο την μικρή περιοχή. Ο Φερέιρα προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του πέρασε μέσα στο παιχνίδι τον Ακπομ και τον Λημνιό αλλά με τον Μίσιτς να μην κάνει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των πρηγούμενων αγώνων και τον Μπίσεσβαρ να είναι ξανά μέτριος ο ΠΑΟΚ δυσκολευτόταν να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες.

Τελικά ο ΠΑΟΚ πήρε στο τέλος τη νίκη αφού η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να κάνει κάποια ευκαιρία ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Μιχαήλ που έκοψε με το χέρι επικίνδυνη επίθεση του ΠΑΟΚ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΜΙΛΟΣΛΑΒΙΕΒΙΤΣ, ΣΕΤΣΕΡΟΒΙΤΣ, ΦΑΤΙΟΝ, ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΟΥΣΤΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΜΙΧΑΗΛ

ΠΑΟΚ:
Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (71′ Λημνιός), Ελ Καντουρί (84΄ Μαουρίσιο) , Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι (69′ ‘Ακπομ)

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μιλοσάβλιεβιτς (69΄ Μπούστος), Μόρα, Καρανίκα, Σεσέροβιτς (93΄ Μπάλλας), Ασούμπρε (82΄Νταουντά), Μπράλιτς, Νούνιτς , Φατιόν, Στάνκοβιτς

Exit mobile version