ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Άλλαξε η ιστορία!

Δύο πρόσωπα που σημάδεψαν τις επιτυχίες του Δικεφάλου

ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
Συντάκτης: Μαρία Καλτσίδη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δύο διαφορετικές εποχές. Δύο διαφορετικές κορυφαίου επιπέδου ομάδες. Δύο πρωταθλήματα. Δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Ο Γιώργος Κούδας και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι οι παίκτες, που έχουν οδηγήσει σαν ηγέτες τον ΠΑΟΚ στους περισσότερους τίτλους, αλλάζοντας το ρου της ιστορίας του…

Τόσο ο  «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο ο Πορτογάλος νυν αρχηγός του Δικεφάλου έχουν γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομά τους στην ιστορία των «ασπρόμαυρων». Για να φτάσει μία ομάδα στην κορυφή χρειάζεται παίκτες με σπουδαίες ικανότητες και ισχυρό χαρακτήρα ταυτόχρονα.

Τόσο ο ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 1970 όσο και ο φετινός διαθέτουν έναν τέτοιο παίκτη στο ρόστερ τους με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να τοποθετεί ήδη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το όνομά του δίπλα σε αυτό του Γιώργου Κούδα…

Έκανε την αρχή

Ο Γιώργος Κούδας, πέρασε πολλά ξεκινώντας να κλωτσάει τις φτιαγμένες από πανί μπάλες στην παλιά λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης. Τελικά, κατάφερε να παίξει 21 χρόνια με την φανέλα του ΠΑΟΚ, να γίνει ο ηγέτης του και εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών-προσωπικοτήτων της ιστορίας του συλλόγου αλλά και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Κούδας διατηρεί μέχρι σήμερα το ρεκόρ συμμετοχών σε επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ήταν ο ηγέτης τη θρυλικής ομάδας του 70′, η οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα, με τον Έλληνα άσο να είναι αυτός, που σαν αρχηγός της ομάδας σήκωσε πρώτος.

Είναι ο παίκτης-σύμβολο του Δικεφάλου και η προσφορά του στο σύλλογο θεωρείται κομβική για τη γιγάντωση του ονόματος του ΠΑΟΚ.

Κατηγορία                           Επίδοση

Χρόνια στην ομάδα                    21

Πρωταθλήματα                           1

Κύπελλα                                      2

Συμμετοχές                                504

Γκολ                                           135

Πορτογάλος αλλά ΠΑΟΚτσής…

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι πρωταθλητής με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αν δεν υπήρχε εκείνος, ήταν πολύ πιθανό η Τούμπα να μη ζούσε ποτέ όσα έζησε το βράδυ της Κυριακής.

Ο Πορτογάλος σαν σπουδαίος ηγέτης πήρε την ομάδα του από το χέρι μετά τα περσινά γεγονότα στη Super League και την οδήγησε στην κατάκτηση ενός κυπέλλου και ενός πρωταθλήματος.

Η συνεισφορά του ήταν τρομερή και οι στιγμές αναγνώρισης, που βίωσε προχθές στην Τούμπα θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη του για μια ζωή. Ο Βιεϊρίνια με τα όσα έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ και λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα της εποχής, έχει καταφέρει ήδη να συμπεριληφθεί στους κορυφαίους παίκτες της ιστορίας του Δικεφάλου.

Κατηγορία                               Επίδοση

Χρόνια στην ομάδα                         6

Πρωταθλήματα                               1

Κύπελλα                                          1

Συμμετοχές                                    195

Γκολ                                                 36

 

Exit mobile version