ΠΑΟΚ

Τι μεταγραφές ζήτησε ο Λουτσέσκου

Λίγες αλλα ποιοτικές κινήσεις θέλει ο Ρουμάνος προπονητής

Συντάκτης: Νίκος Τοσκίτσης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μετά από τις πρώτες μεταγραφικές συσκέψεις στον ΠΑΟΚ, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ζήτησε να μην γίνουν μεγάλες διαφοροποιήσεις (και πολλές μεταγραφές) στον κορμό της ομάδας, ώστε να μην χαλάσει η χημεία αλλά και ο ρυθμός που έχουν βρει οι ποδοσφαιριστές του φέτος.

Οι κινήσεις, που θα γίνουν θα είναι λίγες και ποιοτικές ώστε να εκτοξευθεί η δυναμική του «ασπρόμαυρου» ρόστερ. Ο Ρουμάνος τεχνικός ζήτησε πρώτα απ’ όλα έναν κεντρικό χαφ, για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Ζοζέ Μαουρίσιο. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει αυτόν τον παίκτη από το περσινό καλοκαίρι όμως ακόμη δεν έχει καταφέρει να τον βρει. Στην ομάδα αναμένεται να παραμείνει ο Τιμπό Μουλέν αλλά όχι έχοντας ρόλο βασικού. Στις τάξεις του ΠΑΟΚ πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του Γάλλου και παρ’ ότι ακόμη δεν έχει αγωνιστεί αρκετά, θα έχει την ευκαιρία του και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μία ακόμη θέση, στην οποία θα ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού. Εκεί, αγωνίζεται ο Ευγένιος Χατσερίδης, με τον οποίο υπάρχει προσύμφωνο όμως ακόμη δεν είναι σίγουρο αν αυτό θα ενεργοποιηθεί. Αυτό εξαρτάται από το εάν ο Λουτσέσκου βρει το κάτι καλύτερο που ψάχνει για τα «ασπρόμαυρα» μετόπισθεν, ώστε ο Φερνάντο Βαρέλα να πλαισιωθεί από έναν ηγέτη με μεγάλες ικανότητες.

Ο Δικέφαλος αναμένεται να αποκτήσει και επιθετικό. Η περίπτωση του Πέδρο Κόντε έχει προχωρήσει και δεν θα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί εάν στον ΠΑΟΚ καταλήξουν στον συγκεκριμένο παίκτη και πάντα σε συνάρτηση με το εάν παραχωρηθεί ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ή όχι… Από κει και πέρα, πρόκειται να αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας αλλά αυτή η μεταγραφή δεν επείγει καθώς είναι ειλημμένη η απόφαση πρώτος γκολκίπερ του Δικεφάλου να είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Σκέψεις γίνονται και για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ. Αρχικός προσανατολισμός για τη νέα σεζόν είναι να παραμείνει σε αυτή τη θέση ο Αντελίνο Βιεϊρίνια όμως πολλά θα εξαρτηθούν από τις περιπτώσεις παικτών που θα… πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων το καλοκαίρι. Εάν ο Πορτογάλος αποτελέσει το βασικό αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ίσως δυσκολέψει η επιστροφή Γιαννούλη, καθώς, έτσι, ο παίκτης δεν θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

ΕΞΤΡΕΜ
Ουάρντα ή Ενρίκε

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση των εξτρέμ, στο Δικέφαλο έχουν να διαχειριστούν δύο πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία, που φέτος δεν αγωνίστηκαν στην Τούμπα. Τόσο ο Αμρ Ουάρντα όσο και ο Πέδρο Ενρίκε έχουν πιθανότητες να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη και να αγωνιστούν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Πιο πιθανό αυτή τη στιγμή είναι το ενδεχόμενο ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής να γυρίσει στην Τούμπα καθώς επανειλημμένα έχει εκφράσει αυτή του την επιθυμία.

Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτιμούν πολύ το σπάνιο ταλέντο του και πιστεύουν στις δυνατότητές του, όμως γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το ιδιόμορφο του χαρακτήρα του, που του έχει στερήσει μέχρι τώρα μία σπουδαία καριέρα. Ο Ουάρντα θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο το ερχόμενο καλοκαίρι και στη συνέχεια αναμένεται να αποφασιστεί η παραμονή του ή όχι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά για το θέμα Ουάρντα δείτε εδώ

Exit mobile version