Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για τον Κολομβιανό και τους συμπαίκτες του στον ΠΑΣ Γιάννινα που πρέπει να τον ακολουθήσουν

Δεν έχει πολλά να κρατήσει από το ματς στη Λαμία ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η εικόνα του Φάμπρι Κάστρο, όμως, είναι αναμφίβολα ένα από τα θετικά. Και ο λόγος είναι απλός.

Πάντα πρέπει να προσπαθείς. Ακόμα και όταν έρχονται τα ζόρια. Ο Κολομβιανός το έκανε. Δεν είναι κρυφό ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γιάννης Πετράκης δεν τον έβλεπε. Ούτε ότι κάποια στιγμή βρέθηκε με τις βαλίτσες στο χέρι. «Κοιτάει κάθε μέρα dvd για να μην την ξαναπατήσει όπως με τον Κάστρο» ήταν η ατάκα συνεργάτη του Πετράκη λίγο πριν τον Ιανουάριο, όταν ο Κρητικός έψαχνε χαφ.

Τι άλλαξε; Ο 27χρονος έμεινε και με δόση τύχης στο ρόστερ και σταδιακά άρχισε να ανεβάζει στροφές. Το πάλεψε και τελικά φαίνεται να δικαιώνεται. Βασικός στα τελευταία ματς, ήρθε και το πρώτο του γκολ για να σταματήσει έτσι ο εκτός έδρας κατήφορος του ΠΑΣ Γιάννινα.

Για να μην… ξεχάσουμε όσα ξέρουμε, ο Κάστρο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Όταν έχουμε δει τον Λίλα στα καλά του, τους Τσουκαλά και Χαρίση αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Κολομβιανός υπολείπεται αισθητά σε πολλούς τομείς. Ή για να το πούμε και διαφορετικά, σε λίγο χρόνια δεν θα τον θυμάται κανείς.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή ο Κάστρο δείχνει τον δρόμο και προς τους υπόλοιπους. Πρέπει να το παλέψουν και εκείνοι, όπως έκανε αυτός. Πολλοί το έχουν παρατήσει. Πρώτος και καλύτερος ο Βιδάλ. Πάλι άφαντος ήταν την Κυριακή (10/3). Και προκαλεί εντύπωση το πώς συνεχίζει να τον βάζει βασικό ο Πετράκης. Παρεμπιπτόντως, έκανε σημαντικά λάθη ο τελευταίος στο στήσιμο της ομάδας στη Λαμία, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Έξι ματς μένουν. Το πρόγραμμα είναι βατό. Οι πιθανότητες να παραμείνει στη Super League ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι πολλές. Καλό θα ήταν, όμως, να συμβεί επειδή θα ανεβάσει στροφές στα εναπομείναντα ματς και όχι επειδή δε θα προχωρήσει -όπως όλα δείχνουν- η αναδιάρθρωση.