ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σάλιακας: Η εξαργύρωση των κόπων τόσων ετών

Ο Μανώλης Σάλιακας υπέγραψε νέο συμβόλαιο και τα καλύτερα έρχονται για εκείνον με τη φανέλα της Ζανκτ Πάουλι.
Σάλιακας: Η εξαργύρωση των κόπων τόσων ετών

Το πλάνο εξ αρχής ήταν ξεκάθαρο και ο Sportime.gr το είχε αποκαλύψει μήνες πριν. Από τη στιγμή που κλείδωσε και η άνοδος, ο Μανώλης Σάλιακας δεν θα το κουνούσε από τη Ζανκτ Πάουλι. Δεν είχε και λόγο.

Οι Γερμανοί τον πίστεψαν προ διετίας, όταν πάλευαν για την άνοδο στην Bundesliga. Η πρόταση τότε είχε, μάλιστα, δύο σκέλη. Άλλα τα οικονομικά δεδομένα εάν ανέβαιναν, άλλα εάν παρέμεναν στη δεύτερη κατηγορία.

Υπήρξαν αναποδιές, αλλά ούτε αυτοί το έβαλαν κάτω ούτε ο Σάλιακας, ο οποίος έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος γι’ αυτή την επιλογή. Όταν απέρριπτε τους μεγάλους της Super League 1 για να παίξει τελικά στην Bundesliga 2, έγιναν διάφορα σχόλια.

Πέρυσι ήταν στους καλύτερους στη θέση του σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μετά την άνοδο, ήταν δεδομένο πως θα υπογράψει νέο συμβόλαιο. Πάλι έπεσαν τηλέφωνα από την Ελλάδα, αλλά δίχως το κάτι παραπάνω γιατί ο ίδιος περνάει πολύ καλά στο Αμβούργο.

Το συμβόλαιό του εξέπνεε το επόμενο καλοκαίρι και έγινε διετής επέκταση στο ήδη υπάρχον μαζί με μία κατακόρυφη μισθολογική άνοδο. Ούτως ή άλλως από τη στιγμή που ανέβαινε η Ζανκ Πάουλι, αυτομάτως οι απολαβές του βελτιώνονταν. Ωστόσο, πλέον διπλασιάστηκαν.

Καλή η οικονομική επιβράβευση φυσικά, ακόμη καλύτερο ότι την επόμενη σεζόν ο Σάλιακας θα κάνει πραγματικότητα ένα από τα όνειρά του. Θα παίζει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Και ίσως αυτή να είναι η αρχή για να διορθωθεί και μία αδικία στην ιεράρχηση των δεξιών μπακ της Εθνικής Ελλάδας. Γιατί στη διετία του στη Ζανκτ Πάουλι ο 27χρονος δεν γέμισε μόνο τον τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά εξελίχθηκε και ως ποδοσφαιριστής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σάλιακας: Η εξαργύρωση των κόπων τόσων ετών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.