STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Ολυμπιακός 0-1: Τεράστιο διπλό με σκόρερ τον Χασάν!

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-0 και μείωσε τη διαφορά από την πρώτη θέση στους τέσσερις βαθμούς.
Άρης-Ολυμπιακός 0-1: Τεράστιο διπλό με σκόρερ τον Χασάν!

Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη και νίκησε τον Άρη με 1-0, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League.

Η αλλαγή του Μπίμπαρς Νάτχο (στο 59ο λεπτό) έκανε τη διαφορά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τους Πειραιώτες. Με μία εκπληκτική εναλλαγή παιχνιδιού από δεξιά στα αριστερά και μπαλιά περίπου 40 μέτρων, ο Ισραηλινός έβγαλε από την ισορροπία της την άμυνα του Άρη. Ο Λεονάρντο Κούτρης έκανε το γύρισμα χωρίς χρονοτριβή και ο Αχμέντ Χασάν πλάσαρε εύστοχα με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 67′.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 19 βαθμούς σε 9 αγώνες και μείωσαν τη διαφορά από την πρώτη θέση στους τέσσερις πόντους. Η βασική διαφορά σε σχέση με προηγούμενους αγώνες τους ήταν πως από το πρώτο λεπτό επέδειξαν πάθος και αποφασιστικότητα, μπαίνοντας δυναμικά σε όλες τις μονομαχίες εντός αγωνιστικού χώρου. Από την πλευρά τους, οι «κιτρινόμαυροι» γνώρισαν την τέταρτη διαδοχική ήττα τους στο Πρωτάθλημα και ο Πάκο Ερέρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αναφορικά με το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός είχε «εκρηκτική» εκκίνηση στην αναμέτρηση και στο πρώτο τέταρτο ήταν ο απόλυτο κυρίαρχος. Ωστόσο, ο Φορτούνης έχασε τεράστια ευκαιρία μόλις στο 5ο για να σκοράρει και να αλλάξει από νωρίς τα δεδομένα. Ο Ελαμπντελαουί επιχείρησε ένα παράλληλο γύρισμα από δεξιά, ο Χασάν άφησε έξυπνα την μπάλα για τον Φορτούνη, κάνοντας εκπληκτική προσποίηση, αλλά ο αμαρκάριστος Έλληνας μεσοεπιθετικός πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Στη συνέχεια, ο Άρης βρήκε τα πατήματα και την ισορροπία του πάνω στο χορτάρι, όντας πιο απειλητικός από τους «ερυθρόλευκους». Ο Σα, όμως, στάθηκε στο ύψος του σε δύο περιπτώσεις. Στο 35′, ο Γκάμα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ντιγκινί έπιασε τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, και ο Πορτογάλος τερματοφύλακας απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ, με το αριστερό χέρι. Στο 40′, μετά την εκτέλεση φάουλ του Γκάμα και το αρχικό διώξιμο του τείχους των Πειραιωτών, ο Κολάσο πάσαρε στον Γιουνές. Ο τελευταίος βρέθηκε στα αριστερά της μεγάλης περιοχής και σούταρε με το αριστερό, με τον Σα να αποκρούει και στη συνέχεια να μπλοκάρει την μπάλα, με τον Σόουζα να πέφτει πάνω του και να του κάνει φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι παίκτες των ομάδων έβγαλαν εκνευρισμό και το παιχνίδι είχε αρκετές διακοπές. Η αλλαγή του Μαρτίνς στο 59′, με την είσοδο του Νάτχο, αποδείχθηκε καθοριστική. Στο 67′, ο 30χρονος χαφ άλλαξε υπέροχα το παιχνίδι από δεξιά στα αριστερά, ο Κούτρης είχε την ψυχραιμία να γυρίσει την μπάλα με τη μία προς τη μεγάλη περιοχή, και εκεί ο Χασάν έκανε τη δουλειά του, στην πρώτη τελική του προσπάθεια στο ματς! Δεξί πλασέ στην κίνηση και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Ερέρα το πάλεψε με τις αλλαγές, έκανε τον Άρη πιο επιθετικό, αλλά οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν στο δεύτερο μέρος εκτός από η φάση του 89′, όταν ο Διαμαντόπουλος πάσαρε στον Γκαρσία στα αριστερά, μέσα στην περιοχή. Ο Ισπανός εξτρέμ προσπάθησε να σουτάρει, αλλά ο Βούκοβιτς με καθοριστικό τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ.

MVP: Ο Μπίμπαρς Νάτχο αδικείται για το γεγονός πως ακόμα δεν έχει παίξει ως βασικός στο ελληνικό Πρωτάθλημα! Στο 59′, πάτησε χορτάρι, και στο 67′ «έκοψε» την άμυνα του Άρη στη μέση με μία «συστημένη» 40άρα μπαλιά και υποδειγματικό άλλαγμα παιχνιδιού από το ύψος του κέντρου προς τα αριστερά της αντίπαλης μεγάλης περιοχής. Με μία του ενέργεια, ο Ισραηλινός κεντρικός μέσος καθόρισε το νικητή στη Θεσσαλονίκη.

UP: Ο Αχμέντ Χασάν έβγαλε ολόκληρο 90λεπτο ύστερα από θλάση (!) και «υπέγραψε» τη νίκη επί του Άρη. Ο Αιγύπτιος επιθετικός ήταν εκεί που έπρεπε, την κατάλληλη στιγμή. Το δεύτερο γκολ του στο Πρωτάθλημα, έφερε και δεύτερο διπλό, καθώς ο 25χρονος στράικερ είχε σκοράρει το νικητήριο τέρμα και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (24/9, 0-1). Σταθερός ο Ζοσέ Σα στην εστία, δείχνει να καπαρώνει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Από τον Άρη, ο Αργεντινός εξτρέμ Ματέο Γκαρσία, είχε μία ακόμα θετική εμφάνιση, ενώ πολύ καλή απόδοση έπιασε και ο Πορτογάλος στόπερ Ούγκο Σόουζα.

DOWN: Ο Πέδρο Μαρτίνς επιμένει να μη χρησιμοποιεί ως βασικό τον Νάτχο, στο πλαίσιο της Super League. Το δίδυμο Μπουχαλάκη-Γκιλιέρμε έπαιξε για πρώτη φορά από την αρχή και μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα έβγαλε προβλήματα. Ο Φορτούνης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και για την κλάση του έπρεπε να σκοράρει στη φάση του 5ου λεπτού, ανοίγοντας νωρίς το δρόμο προς τη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) πήρε κάποιες λανθασμένες αποφάσεις σε φάουλ και πειθαρχικό έλεγχο, αλλά κράτησε το ματς σε ισορροπία και δεν του ξέφυγε ο έλεγχος. Με ένα λάθος ο πρώτος βοηθός Πολυχρόνης Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), ο οποίος έχασε τη φάση του 40′, όταν ο Σόουζα από θέση οφσάιντ προσπάθησε να πάρει το «ριμπάουντ» στην απόκρουση του Σα και μετά το σουτ του Γιουνές. Δύο στα τρία οφσάιντ σωστά (και το τρίτο οριακό) από τον δεύτερο βοηθό Ηλία Αλεξέα (ΕΠΣ Μεσσηνίας).

ΓΚΟΛ: 67′ Χασάν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 4′ Γιουνές, 40′ Σόουζα, 73′ Ντιγκινί – 16′ Γκιλιέρμε, 46′ Φορτούνης, 51′ Χριστοδουλόπουλος, 71′ Ελαμπντελαουί

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Άρης (Π. Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Σόουζα, Μενέντεθ, Σιώπης (77′ Διαμαντόπουλος), Κολάσο, Γκάμα (83′ Μαρτίνες), Ντιγκινί (76′ Ματίγια), Γκαρσία, Γιουνές.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε (84′ Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (59′ Νάτχο), Φορτούνης (88′ Τοροσίδης), Ποντένσε, Χασάν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρης-Ολυμπιακός 0-1: Τεράστιο διπλό με σκόρερ τον Χασάν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.