STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: Δεκάχορδο… Μπουζούκη

Με γκολ του Γιάννη Μπουζούκη το «τριφύλλι» των 10 παικτών πέρασε από το Αγρίνιο
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: Δεκάχορδο… Μπουζούκη

Ο Παναθηναϊκός των 10 παικτών από το 59ο λεπτό επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με γκολ του Γιάννη Μπουζούκη στο 32′.

Σε διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος υποχρεώθηκε να πορευθεί χωρίς τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Βλαντ Μοράρ, αλλά με τον Αντμίρ Μπαΐροβιτς σε ρόλο φορ.

Ο Γιώργος Δώνης, από την πλευρά του, επέλεξε σύστημα 3-4-3 με τρίτο στόπερ τον Ουσμάν Κουλιμπαλί, τον Γιάννη Μπουζούκη δεξιό εξτρέμ και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη αριστερό.

Στο α’ ημίχρονο οι τελικές γίνονταν με το… σταγονόμετρο (2-2), αφού οι επισκέψεις στις δύο περιοχές ήταν ελάχιστες και το passing game ήταν ασταμάτητο.

Ο Παναιτωλικός πίεσε ψηλά στο ξεκίνημα και προκάλεσε μία σχετική αναστάτωση, ενώ η κάρτα του Δημήτρη Κολοβέτσιου μόλις 4’ δεν αποτέλεσε καλό οιωνό για τους «πράσινους».

Στο 24ο λεπτό δεν θα έπρεπε να δοθεί οφσάιντ σε επίθεση των γηπεδούχων με αποδέκτη τον Νίκο Μαρινάκη, εν αντιθέσει με τη φάση του 42’ που ο Κολοβέτσιος δεν υπέπεσε σε πέναλτι.

Ενα σουτ του Φεντερίκο Μακέντα στο ξεκίνημα δεν είχε στόχο, όμως στο 32’ χρίστηκε δημιουργός, έπειτα από υπέροχη προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη, καθώς γύρισε από αριστερά προς τον Μπουζούκη κι εκείνος με προβολή άνοιξε το σκορ.

Στο β’ ημίχρονο ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο, αλλά έπρεπε να περάσουν 32 λεπτά για να καταγράψει τελική, με συνέπεια οι προσπάθειες του Φράνκο Μάζουρεκ να μην έχουν αντίκρυσμα.

Τα πολλά φάουλ, οι συχνές διακοπές και οι κάρτες είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ροή αγώνα, η εικόνα του οποίου δεν άλλαξε παρά την αποβολή του Έργκους Κάτσε στο 59ο λεπτό.

Ο Δέλλας έβαλε τον Γκούγκα για να τονώσει τη μεσαία γραμμή του και ο Γ. Δώνης τον Χ. Δώνη αντί του Μακέντα, προκειμένου να γεμίσει το κέντρο του.

Έπειτα, ο Γιώργος Λιάβας αντικατέστησε τον Νίκο Μαρινάκη και ο Αργύρης Καμπετσής τον Χατζηγιοβάνη (σ.σ. ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε διάταξη 4-4-1 μετά την αποβολή του Κάτσε).

Η είσοδος του Άγγελου Τσιγγάρα δεν ευνόησε τον Παναιτωλικό, αν και στο 86′ πήρε κεφαλιά από καλή θέση που πάντως δεν ανησύχησε τον Σωκράτη Διούδη.

Το ματς ολοκληρώθηκε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη εν έτει 2019 (ο Παναιτωλικός την περιμένει ακόμα), μείωσε στους 2 βαθμούς τη διαφορά από τον τέταρτο Ατρόμητο που την Πέμπτη (31/1) δοκιμάζεται στην έδρα του ΟΦΗ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

MVP: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Όταν ένα ματς κρίνεται στις λεπτομέρειες, τότε τα εύσημα απονέμονται σε εκείνους που παρέχουν ένα “κλικ” παραπάνω. Ο 21χρονος διεκδίκησε με πείσμα την μπάλα από τον Νικολάς Μανά, του την απέσπασε, έδωσε ψύχραιμα αριστερά στον Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος τη γύρισε στον Γιάννη Μπουζούκη για το 0-1.

UP: Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σωκράτης Διούδης βρέθηκε στο χορτάρι επικαλούμενος τραυματισμό, όμως στην πραγματικότητα ήθελε να κερδίσει χρόνο. Τότε, ο Γιώργος Δώνης του φώναξε να σηκωθεί! Μια σπανιότατη στιγμή για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου…

DOWN: Το καπνογόνο που πέταξε ένας οπαδός του Παναιτωλικού προς την πλευρά των φίλων του Παναθηναϊκού στο 79ο λεπτό. Η μοναδική παραφωνία σε ένα ματς με υποστηρικτές και των δύο ομάδων που συνυπήρξαν αρμονικά, πλην μερικών -καθιερωμένων- υβριστικών συνθημάτων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Γιώργος Βρέσκας έβγαλε 11 κίτρινες εκ των οποίων οι 2 στον Έργκους Κάτσε. Παρά την ευκολία της κίνησης του χεριού προς το τσεπάκι του, πάντως, οι περισσότερες αποφάσεις ήταν σωστές. Μοναδική παραφωνία το οφσάιντ (λάθος του βοηθού Χρήστου Τζιώτζιου) στη φάση του 24ου λεπτού.

ΓΚΟΛ: 32’ Μπουζούκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19’ Μάζουρεκ, 45’ Ντίας, 67’ Αμαράλ, 76’ Γουίλιαν – 4’ Κολοβέτσιος, 23’ Κουρμπέλης, 44’ Κάτσε, 52’ Μακέντα, 83’ Γιόχανσον, 90+5’ Διούδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 59’ Κάτσε (β’ κίτρινη)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης (71’ Λιάβας), Αμαράλ, Άργκους, Μαλής, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Μανά (64’ Γκούγκα), Ντίας, Μάζουρεκ, Μπαΐροβιτς (82’ Τσιγγάρας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κάτσε, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (89’ Παντελάκης), Χατζηγιοβάνης (75’ Καμπετσής), Μακέντα (65’ Χ. Δώνης).

http://www.sportime.gr/live/250478/panaitolikos-panathinaikos-live-2/

Η αποβολή του Κάτσε στο Αγρίνιο (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: Δεκάχορδο… Μπουζούκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.