STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εντυπωσιακός ΠΑΣ, ταπεινωτικό φινάλε για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία απογοητευτική σεζόν, με μία ακόμα κάκιστη εμφάνιση, και ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με το εντυπωσιακό 3-0 στην 30ή και τελευταία αγωνιστική της Super League
Εντυπωσιακός ΠΑΣ, ταπεινωτικό φινάλε για τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό με 3-0, υποχρεώνοντας τους Πειραιώτες σε ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα, στην πιο απογοητευτική σεζόν τους την τελευταία οκταετία.

Η απογοητευτική αγωνιστική περίοδος 2017-2018 για τον Ολυμπιακό, ολοκληρώθηκε με μία ακόμα θλιβερή εμφάνιση για τους «ερυθρόλευκους», που ηττήθηκαν εκτός έδρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0, στο πλαίσιο της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Και τα τρία γκολ των νικητών σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο από τους Θεμιστοκλή Τζημόπουλο (54′), Πέδρο Κόντε (61′) και Ιγκόρ Βιντάλ (90’+2′). Το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά πραγματοποίησε ο 19χρονος (11/1/1999) επιθετικός Θανάσης Κωστανάσιος, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 88′ αντί του Μάριου Βρουσάι. Οι παίκτες του Χρήστου Κόντη μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ μέχρι το 12ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια δεν απείλησαν καν την αντίπαλη εστία!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη φετινή Super League στην τρίτη θέση, με 57 βαθμούς (60 μέσα στο γήπεδο) σε 30 αγωνιστικές (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 6 ήττες, 62-28 τέρματα) και ενώ με το τέλος του πρώτου γύρου βρισκόταν στην πρώτη θέση, στο +1 από τους αντιπάλους του. Η αποπομπή του Τάκη Λεμονή πλήγωσε ανεπανόρθωτα τους «ερυθρόλευκους» και καταγράφεται στην ιστορία ως μέγιστο ατόπημα.

Ο αγώνας

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, με τη διαρκή βροχόπτωση, δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, αλλά και οι δύο ομάδες είχαν τις καλές στιγμές τους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ανσαριφάρντ πάλευε για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο Πρωτάθλημα και στο 3′ επιχείρησε το σουτ από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, μετά την κάθετη πάσα του Φορτούνη, όμως ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 5′, ο Σίλβα έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ιρανός επιθετικός πλάσαρε με το δεξί στην κίνηση, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 12′, ο Χατζισαφί εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η μπάλα κυλούσε δύσκολα πάνω στο χορτάρι, καθώς ο αγωνιστικός χώρος είχε κρατήσει νερά σε κάποια σημεία λόγω της καταρρακτώδους βροχής και έγινε βαρύς. Στο 32′, ο Ταχτσίδης έκανε το γέμισμα προς την περιοχή και ο Φορτούνης πλάσαρε με το δεξί στην κίνηση, με τον Βελλίδη να διώχνει εύκολα σε κόρνερ.

Ο ΠΑΣ είχε παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση, αλλά αναθάρρησε προς το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 36′, ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σκόνδρας επιχείρησε τακουνάκι με το δεξί στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο 39′, ο Νικολιάς έκανε μία μακρινή σέντρα-σουτ από δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη, ενώ στην επαναφορά ο Κόντε έπιασε την κεφαλιά από θέση βολής, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Ο Ισπανός επιθετικός είχε ένα καλό δεξί γυριστό σουτ στο 43′, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου η βροχή κόπασε, με τον ΠΑΣ να εισέρχεται πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι εμφανώς ανώτερος από τον αντίπαλό του. Σε αντεπίθεση, στο 48′, ο Κόντε έβγαλε τον Νικολιά στην πλάτη του Χατζισαφί και τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη. Ο Νικολιάς πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Στο 54′, όμως, ο Χουτεσιώτης δέχθηκε το πρώτο του γκολ, υπερασπιζόμενος την εστία της ομάδας σε επίσημους αγώνες (στην έβδομη συμμετοχή του με τον Ολυμπιακό). Ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Τζημόπουλος κινήθηκε στην πλάτη του Ένγκελς και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας, κάνοντας το 1-0 για τους Ηπειρώτες.

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς εκτός αγώνα και ο ΠΑΣ διπλασίασε τα γκολ του στο 61′ χάρη σε ένα εκπληκτικό τέρμα του Κόντε. Ο Νικολιάς σέντραρε από δεξιά και ο Ισπανός επιθετικός με έξοχο κοντρόλ, με το στήθος, και δεξί σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της αντίπαλης εστίας, με την «ερυθρόλευκη» άμυνα απλά να παρακολουθεί και τους Ένγκελς, Σισέ και Σίλβα να μην κάνουν καν κίνηση προς τον αντίπαλο, ενώ ο Χατζισαφί δεν κάλυψε γρήγορα στο αριστερό άκρο της άμυνας, με αποτέλεσμα να βγει η σέντρα χωρίς πίεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν… ανύπαρκτη παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΣ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων». Στο 84′, ο Ανδρούτσος έκανε λανθασμένη πάσα, ο Κόντε εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και σούταρε φαλτσαριστά με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη.

Στο 86′, οι γηπεδούχοι είχαν διπλό δοκάρι. Μετά την εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Μιχαήλ έπιασε την κεφαλιά, ο Σισέ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, που κατευθυνόταν προς στα δίχτυα και τη βρήκε, αυτή αναπήδησε δύο φορές στο οριζόντιο δοκάρι και ο Σενεγαλέζος στόπερ απομάκρυνε στη συνέχεια με κεφαλιά προ του Κόντε. Το κερασάκι στην τούρτα για τον ΠΑΣ έβαλε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βιντάλ. Σε αντεπίθεση, ο Χατζισαφί ζήτησε φάουλ του Κόντε και παράτησε τη φάση στο κέντρο του γηπέδου, αφήνοντας τους γηπεδούχους να αναπτυχθούν στην αντεπίθεση (!). Ο Κόντε έκανε την κάθετη πάσα και ο Μπουκουβάλας έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. «Έσπασε» την μπάλα στον Βιντάλ, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό σε κενή εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

MVP: Ο Αλέξανδρος Νικολιάς αποτέλεσε μία διαρκή πηγή κινδύνων για τη μεσοαμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη σεζόν.

UP: Το γκολ του Πέδρο Κόντε ήταν εκπληκτικό σε δημιουργία και εκτέλεση. «Συστημένη», η σέντρα του Νικολιά από δεξιά, άψογο στοπάρισμα με το στήθος και δεξί σουτ στην κίνηση από τον Ισπανό επιθετικό, που ολοκλήρωσε τη φετινή Super League με 14 γκολ στο ενεργητικό του, σε 26 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα.

DOWN: Όταν ο Ολυμπιακός δέχεται σε ένα ολόκληρο ημίχρονο (το δεύτερο) τρία γκολ και δεν κάνει ούτε μία κανονική ευκαιρία σε αυτό το διάστημα, τα λόγια είναι περιττά. Η σεζόν είναι απογοητευτική, καθώς η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση της Super League, 13 βαθμούς μακριά από την 1η θέση, αν και με το τέλος του πρώτου γύρου οι Πειραιώτες βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Στέφανος Κουμπαράκης είχε μία από τις συνηθισμένες διαιτησίες που αντιμετώπισε αυτήν την αγωνιστική χρονιά ο Ολυμπιακός. Προφανώς και δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν ούτε… κουκούτσι.

ΓΚΟΛ: 54′ Τζημόπουλος, 61′ Κόντε, 90’+2′ Βιντάλ (ΠΑΣ Γιάννινα)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30′ Αποστολόπουλος, 79′ Τζημόπουλος (ΠΑΣ Γιάννινα) – 64′ Ταχτσίδης, 79′ Σίλβα (Ολυμπιακός)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντόλοβατς, Τζημόπουλος (82′ Μπέριος), Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Νικολιάς (88′ Μπουκουβάλας), Χαλκιαδάκης (83′ Βιντάλ), Κόντε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Χουτεσιώτης, Σίλβα, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς (67′ Βέργος), Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Ανδρούτσος, Ένγκελς, Σισέ, Βρουσάι (88′ Κωστανάσιος).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εντυπωσιακός ΠΑΣ, ταπεινωτικό φινάλε για τον Ολυμπιακό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.