STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης – ΠΑΟΚ: Αυτοί που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο και έριξαν «λάδι στη φωτιά»

Αυτοί που φόρεσαν τις φανέλες Άρη και ΠΑΟΚ και έριξαν «λάδι στη φωτιά»
Άρης – ΠΑΟΚ: Αυτοί που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο και έριξαν «λάδι στη φωτιά»

Το «Ελ Κλάσικο» της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ είναι το παιχνίδι που κεντρίζει τα βλέμματα όλων, για την 12η αγωνιστική της Super League.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος τόσο των δύο ομάδων, όσο και των ποδοσφαιρόφιλων είναι ο κορονοϊός. Η έλλειψη κόσμου στις κερκίδες ενός τόσο σπουδαίου ντέρμπι αποτελεί ίσως το μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρης – ΠΑΟΚ: Ένα ντέρμπι φουλ της… αποβολής (vids)

Ο κόσμος στις κερκίδες πολλές φορές κρίνει τις «μονομαχίες», ειδικότερα σε ένα Άρης-ΠΑΟΚ, όπου οι οπαδοί των δύο ομάδων δίνουν πάντα… ρεσιτάλ!

Εκτός των οπαδών που πάντα καταφέρνουν να κερδίσουν τις πρώτες εντυπώσεις, πριν την σέντρα του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που φέρνουν τα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, τα τελευταία 20 χρόνια, υπάρχουν περιπτώσεις αξιόλογων ποδοσφαιριστών, που φόρεσαν την φανέλα και των δύο ομάδων «πυροδοτώντας» ακόμα περισσότερο το κλίμα, στις σχέσεις των δύο συμπολιτών της Θεσσαλονίκης.

Κώστας Φραντζέσκος

Χρονολογικά, η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή που φόρεσε την φανέλα και των δύο ομάδων είναι ο Κώστας Φραντζέσκος.

Ο σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία για τέσσερα χρόνια (1996-2000) με τον Δικέφαλο στο στήθος. Λίγοι βέβαια είναι αυτοί που τον θυμούνται στα «κιτρινόμαυρα», καθώς αγωνίστηκε μόλις για ένα εξάμηνο, το 2003, στη «δύση» της καριέρας του, μετρώντας 20 εμφανίσεις.

Ο Φραντζέσκος σε 129 συμμετοχές με τα «ασπρόμαυρα» πέτυχε 54 γκολ, ενώ οι εκτελέσεις φάουλ του μνημονεύονται ακόμα και σήμερα…

Κώστας Χαλκιάς

Επίσης, ο Κώστας Χαλκιάς συνδέει τους δύο συλλόγους. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αποτέλεσε βασικό παίκτη και των δύο ομάδων. Στον Άρη αγωνίστηκε για δύο χρόνια (2006-08) ενώ κατέγραψε 51 συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια, αφήνοντας συνολικά καλές εντυπώσεις.

Επόμενο βήμα στην καριέρα του ήταν ο συμπολίτης ΠΑΟΚ, όπου και αγωνίστηκε από το 2008 ως το 2012, καταγράφοντας 85 συμμετοχές. Μάλιστα, ο παλαίμαχος άσος αποτέλεσε έναν από τους βασικούς κρίκους στο… μεταγραφικό revolution του Δικεφάλου, επί εποχή Ζαγοράκη.

Βλάνταν Ίβιτς

Ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες που αγωνίστηκε τόσο σε «Κλ. Βικελίδης» όσο και σε Τούμπα ήταν ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο πλέον προπονητής της Γουότφορντ αγωνίστηκε για μια σεζόν (2007-08) στα «κιτρινόμαυρα» με τον έμπειρο επιθετικό μέσο να μετακομίζει στην Τούμπα για τέσσερα χρόνια (2008-12).

Ο Σέρβος άσος σε 26 εμφανίσεις με τον Άρη πέτυχε 5 τέρματα, ενώ στον ΠΑΟΚ έδειξε την κλάση του, καθώς σε 103 εμφανίσεις πέτυχε 20 γκολ, πολλά εξ αυτών καθοριστικά, ενώ μοίρασε και πολλές τελικές πάσες.

Βίκτορ Βιτόλο

Ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ τόσο του Άρη όσο και του ΠΑΟΚ ήταν ο Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός αγωνίστηκε για μία σεζόν στο «Κλ. Βικελίδης» (2008-09), καταγράφοντας 21 συμμετοχές.

Η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ (2009-11) την επόμενη σεζόν τον… εκτόξευσε, έχοντας δίπλα του τον τωρινό προπονητή του Δικεφάλου, Πάμπλο Γκαρσία, μετρώντας 51 συμμετοχές και τρία γκολ.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Τέλος, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, μπορεί να μην αποτέλεσε αναντικατάστατο παίκτη για τις δύο ομάδες, παρόλα αυτά η μετακίνηση του στον Άρη είχε προκαλέσει δυσφορία σε ορισμένους οπαδούς του Δικεφάλου.

Ο Κωνσταντινίδης γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ενώ δεν έκρυψε ποτέ και τα «ασπρόμαυρα» αισθήματά του για την ομάδα.

Παρόλα αυτά, ο ταλαντούχος αμυντικός παρέμεινε κάτοικος Τούμπας από τα 14 έτη, κατάφερε να πάρει σημαντικές ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα και αποχώρησε το 2018, έχοντας αφήσει πίσω του κακές εμπειρίες με τραυματισμούς που του έκοψαν τα «φτερά».

Η μετακίνηση του στον Άρη έγινε έναν χρόνο μετά, παραμένοντας στον σύλλογο για ενάμισι έτος.

Έργκους Κάτσε

Ο τελευταίος της σχετικής λίστας είναι ο Έργκους Κάτσε. Ο Αλβανός μέσος από τις ακαδημίες του Δικεφάλου πήρε σημαντικές ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, έδειξε τις ικανότητές του, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ πως έπρεπε να τον διατηρήσουν στο ρόστερ του.

Φέτος μετακινήθηκε ως ελεύθερος στον Άρη.

Συνολικά οι παίκτες που φόρεσαν την φανέλα και των δύο ομάδων τα τελευταία 20 χρόνια:

Γιώργος Κούτσης (Από τον Άρη στον ΠΑΟΚ το 2001)

Γιώργος Σ. Θεοδωρίδης (Από τον Άρη στον ΠΑΟΚ το 2002)

Δημήτρης Μάρκος (Από τον Άρη στον ΠΑΟΚ το 2002)

Κώστας Φρατζέσκος (ενδιάμεσα Καλαμάτα, Ιωνικός, ΑΕΚ Λάρνακας): Από τον ΠΑΟΚ στον Άρη το 2003

Χρήστος Λαμπάκης (Από τον Άρη στον ΠΑΟΚ το 2004)

Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος (Από τον ΠΑΟΚ στον Άρη το 2004)

Κώστας Χαλκιάς (Από τον Άρη στον ΠΑΟΚ το 2008)

Βλάνταν Ιβιτς (Από τον Άρη στον ΠΑΟΚ το 2008)

Θανάσης Παπάζογλου (Από τον Άρη στον ΠΑΟΚ το 2009)

Βίκτορ Βιτόλο (Από τον Άρη στον ΠΑΟΚ το 2009)

Χρήστος Ιντζίδης (Ενδιάμεσα Απόλλων Λεμεσού, Ολ. Βόλου, Παναχαϊκή): Από τον ΠΑΟΚ στον Άρη το 2015

Μάρκος Βελλίδης (Ενδιάμεσα ΠΑΣ Γιάννινα): Από τον Άρη στον ΠΑΟΚ το 2016

Δημήτρης Κωνσταντινίδης (ενδιάμεσα Ομόνοια και Μπρέσια): Από τον ΠΑΟΚ στον Άρη το 2018)

Κυριάκος Σαββίδης (ενδιάμεσα στον Πανιώνιο): Από τον ΠΑΟΚ στον Άρη το 2019

Έρκους Κάτσε: Από ΠΑΟΚ σε Άρη το 2020

Δείτε βίντεο με τα στιγμιότυπα από την τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων:

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρης – ΠΑΟΚ: Αυτοί που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο και έριξαν «λάδι στη φωτιά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.