STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Tango Argentino με Παλάσιος στο Περιστέρι

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε τη διαφορά στο ματς Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος έκανε τη διαφορά στο ματς Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος έκανε τη διαφορά στο ματς Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος σκόραρε δύο φορές και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 2-0 στο ματς του Περιστερίου.

Πέντε επικρατήσεις στα έξι τελευταία ματς το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που δείχνει ένα καλό πρόσωπο εν όψει των πλέι οφ της Super League Interwetten.

Η εικόνα του αγώνα

Η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού μετά τις 12 Δεκεμβρίου 2020 ήταν η είδηση του pre game.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα του φετινού πρωταθλήματος, αφού το τέμπο ήταν πολύ χαμηλό και οι καλές στιγμές μηδαμινές.

Στο 2ο λεπτό ο Αϊτόρ εκτέλεσε με ωραίο τρόπο ένα φάουλ από αριστερά, όμως, η μπάλα πέρασε απ’ όλους.

Η πρώτη… συμπαθητική τελική καταγράφηκε στο 14′, όταν από προσπάθεια του Ντορίν Ροτάριου, ο Χάρης Χαρίσης πλάσαρε και η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Ο Αϊτόρ, ο οποίος αγωνίστηκε αριστερά και ο Σεμπαστιάν Παλάσιος δεξιά, προσπάθησε να φανεί απειλητικός είτε ως εκτελεστής είτε ως δημιουργός.

Στο 28′ ο Ισπανός έκανε ξαφνικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ανδρέας Γιαννιώτης μπλόκαρε και στο 40′ έβγαλε τον Σεμπαστιάν Παλάσιος στον κενό χώρο, ο Αργεντινός πλάσαρε υπό πίεση και ο Γιαννιώτης απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε 60% κατοχή στο α’ ημίχρονο, ωστόσο είχε μόλις 3 τελικές (τόσες είχε κι ο Ατρόμητος) και μέτρια γενική εικόνα.

Δύο γκολ κι ένα χαμένο πέναλτι

Το β’ ημίχρονο άρχισε με μία εσωτερική αλλαγή για τον Ατρόμητο, καθώς ο Χαρίσης πήγε μέσα αριστερά και ο Τζόρτζε Ντένιτς (στο 34′ αντικατέστησε τον Αλέξανδρο Καρτάλη) μέσα δεξιά.

Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν σταδιακά και στο 55′ ο χρησιμότατος Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Γιαννιώτη, πλην όμως ο Αϊτόρ σημάδεψε δοκάρι και το 0-0 παρέμεινε.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Κουρμπέλης πάσαρε κάθετα στον Παλάσιος, εκείνος σούταρε και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε.

Στο 65′ ο Τάσος Χατζηγιοβάνης πέρασε αντί του Αϊτόρ και πήρε θέση στο δεξιό άκρο (ο Παλάσιος μεταφέρθηκε αριστερά), ενώ ο Ζοζέ Μαουρίσιο αντικατέστησε τον Κουρμπέλη.

Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε υψηλό ποσοστό κατοχής και έδειχνε πιο ανεβασμένος, ώσπου, έπειτα από ένα καλό φάουλ του Χατζηγιοβάνη στο 71′ που υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Γιαννιώτη, ήρθε η δικαίωση.

Το ρολόι σημάδευε το 75′, όταν από βαθιά μπαλιά του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, ο Χατζηγιοβάνης κατέβασε ιδανικά και σέντραρε, η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Παλάσιος άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκατσίνοβιτς κοντρόλαρε αριστοτεχνικά και έστρωσε στον Αργεντινό, ο οποίος ευστόχησε για δεύτερη φορά, κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του και έφτασε τα 10 φετινά γκολ σε Super League 1 και Κύπελλο.

Ο Φώτης Ιωαννίδης είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο 83′, όμως, το υπό πίεση πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννιώτη.

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Η κάρτα του αγώνα

ΓΚΟΛ: 75′, 77′ Παλάσιος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 56′ Αλεξανδρόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

MVP: Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος με τα δύο γκολ του

UP: Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με το κερδισμένο πέναλτι και την ασίστ του στο δεύτερο γκολ

DOWN: Η μεσαία γραμμή του Ατρομήτου. Ζήτημα να δημιούργησε 3-4 φορές τις προϋποθέσεις για μία αξιόλογη κατεβασιά

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Ευάγγελος Μανούχος και οι συνεργάτες του. Ορθώς καταλογίστηκε το πέναλτι, διότι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς είχε τσιμπήσει την μπάλα προτού πέσει πάνω του ο Ανδρέας Γιαννιώτης

https://youtu.be/Me7qZriCEpY

Exit mobile version