«Όταν μας απαντήσουν σε όλα αυτά, τότε κι εμείς να ξαναπαίξουμε. Γιατί δεν έχει νόημα να παίζουμε με αυτούς τους όρους. Με τις σημαδεμένες τράπουλες.», δήλωσε ο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς στην κάμερα της ΕΡΤ. «Στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει διπλό πέναλτι σε Τοροσίδη και Σισέ, που δεν δίνεται. Και για το...

«Όταν μας απαντήσουν σε όλα αυτά, τότε κι εμείς να ξαναπαίξουμε. Γιατί δεν έχει νόημα να παίζουμε με αυτούς τους όρους. Με τις σημαδεμένες τράπουλες.», δήλωσε ο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει διπλό πέναλτι σε Τοροσίδη και Σισέ, που δεν δίνεται. Και για το οποίο ο διαιτητής δικαιολογήθηκε ότι δεν το έχει δει. Και στο δεύτερο ημίχρονο υπάρχει μια κόκκινη κάρτα, την οποία ο διαιτητής λέει πως δεν την είδε ο ίδιος αλλά κάποιος του την είπε. Ας μας πει ποιος του την είπε», συμπλήρωσε ο Κώστας Καραπαπάς.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΠ

Τι σημαίνει όμως να μην κατέβει στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός;

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, αν μία ομάδα καταθέσει τα δελτία και αποχωρήσει από ένα πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη, τότε προβλέπεται υποβιβασμός δύο κατηγοριών. Αν δεν κατέβει σε ένα παιχνίδι, τιμωρείται με -3, μηδενισμό στον συγκεκριμένο αγώνα και πρόστιμο 8.000 – 40.000 ευρώ.

Αναλυτικά, ο ΚΑΠ αναφέρει για την αποχώρηση από το πρωτάθλημα:

«1. α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

i. με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν, ομοίως όπως στο προηγούμενο άρθρο
ii. με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει
iii. με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

Τις ίδιες ποινές θα κληθεί να αντιμετωπίσει και η Λάρισα αν γίνουν πράξη όσα είπε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ότι η ομάδα του δεν θα κατέβει στον αγώνα με την ΑΕΚ.