STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μεταγραφές: Οι 10 καλύτεροι ελεύθεροι για τις ελληνικές ομάδες

Μεταγραφές: Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελευθέρων παικτών για τις ελληνικές ομάδες. Οι μεταγραφές της χειμερινής περιόδου φτάνουν στο τέλος τους με τις ελληνικές ομάδες να βγαίνουν στην αγορά για μια τελευταία «ψαριά», με την ελπίδα να πιάσουν λαβράκια. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των παικτών που ξεχωρίζουν στην αγορά των ελευθέρων. Οι περισσότεροι παίκτες εγνωσμένης...

Μεταγραφές
Μεταγραφές
Συντάκτης: Χρήστος Μαγγίνας Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Μεταγραφές: Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελευθέρων παικτών για τις ελληνικές ομάδες.

Οι μεταγραφές της χειμερινής περιόδου φτάνουν στο τέλος τους με τις ελληνικές ομάδες να βγαίνουν στην αγορά για μια τελευταία «ψαριά», με την ελπίδα να πιάσουν λαβράκια.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των παικτών που ξεχωρίζουν στην αγορά των ελευθέρων. Οι περισσότεροι παίκτες εγνωσμένης αξίας που για διαφόρους λόγους…έμειναν free agent.  Άλλοι πιο «αλμυροί» και άλλοι πιο προσιτοί, ανάλογα πάντα με το πορτοφόλι που διαθέτει για τις μεταγραφές ο επίδοξος αγοραστής.

Το Sportime έψαξε και βρήκε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζει:

1. Daniel Sturridge ( 31 ετών, Σέντερ Φορ)

Ο Άγγλος φορ έπαψε να θυμίζει τον άλλοτε ποδοσφαιριστή που παρέα με τον Λουίς Σουάρες έκανε θαύματα στο Άνφιλντ. Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο η επιλογή της Τράμπζονσπορ και της Τουρκίας έχουν φέρει τον 31χρονο να ψάχνει το restart στην καριέρα του.  Παραμένει ελεύθερος από τον Μάρτιο του 2020 κάτι που έχει επηρεάσει φανερά και το κασέ του.

2. Ahmed Musa (28 ετών, Αρ. Εξτρέμ)

Οι περισσότεροι θα τον θυμούνται από την μεταγραφή του στην Λέστερ. Μια μεταγραφή που έγινε από την Τσσκα Μόσχας και στοίχησε στις αλεπούδες σχεδόν 20 εκατομμύρια. Στην εξαιρετική ηλικία των 28 ετών και χορτασμένος πλέον από χρήματα μιας και το τελευταίο πέρασμα του από την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας του απέφερε πολλά, αναζητεί μια ομάδα που θα του δώσει και πάλι το κίνητρο να θυμίσει τον παλιό καλό του εαυτό.

3. Wilfried Bony (32 ετών, Σέντερ Φορ)

Ένα κυριολεκτικά κανόνι…ήταν κάποτε ο Ιβοριανός φορ. Αυτός ήταν και ο λόγος που ανάγκασε την Μάντσεστερ Σίτι να βγάλει από τα ταμεία της 13 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει να φύγει από την Ουαλία και την Σουόνσι. Ένας σοβαρός τραυματισμός και ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο τον έκαναν να αφήσει την ευρώπη για λογαριασμό της Αλ Ίτιχαντ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.  Από τον Οκτώβριο είναι ελεύθερος ψάχνοντας ομάδα να τον εμπιστευτεί και χρόνο για να θυμίσει τον μπομπέρ του παρελθόντος.

4. Oumar Niasse ( 30 ετών, Σέντερ Φορ)

Ελεύθερος είναι και ο 30χρονος πρώην στράικερ της Έβερτον, Oumar Niasse. Έχοντας ως διαβατήριο ένα εκπληκτικό πέρασμα από την Ρωσία και την Λοκομοτίβ Μόσχας πέρασε το κατώφλι του Goodison Park. Δεν έμελλε ποτέ όμως να στεριώσει στα ζαχαρωτά και ο Σενεγαλέζος φορ βρέθηκε χωρίς ομάδα τον Ιούλιο. Έκτοτε, ψάχνει αυτό που θα του κάνει το κλικ…

5. Jese Rodriguez (27 ετών, Αρ. Εξτρέμ)

Το 2013 έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Σπλάχνο των ακαδημιών της. Τα σχόλια για την ποιότητα του ήταν κάτι παραπάνω από θετικά. Με τον ανταγωνισμό στο Μπερναμπέου να είναι μεγάλος πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Παρί Σεν Ζερμέν, με ένα ποσό στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό από μόνο του δεν του εξασφάλισε την επιτυχία που ο ίδιος περίμενε και ονειρευτόταν. Ευθύνη φέρει σίγουρα ο εκρηκτικός χαρακτήρας του. Αυτός ήταν και ο λόγος που οδηγήθηκε σε αρκετές μεταγραφές και σε τέσσερις δανεισμούς, με τελευταίο σταθμό του την Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ. Από 1 του μηνός ανήκει και αυτός στους ποδοσφαιριστές χωρίς συμβόλαιο.

6. Pablo Piatti (31 ετών, Αρ. Εξτρέμ)

Χαμηλό κέντρο βάρους, 1.63 ύψος, winger, με καταγωγή από την Αργεντινή. Τι άλλο χρειάζεται για να περιγράψει την ποιότητα του 31χρονου Pablo Piatti. Στο παρελθόν το όνομα του έχει παίξει σε ρεπορτάζ ελληνικών ομάδων και κυρίως του ΠΑΟΚ. Με 294 συμμετοχές, 48 γκολ και 42 ασίστ στην Primera Division με τις φανέλες των Αλμερία, Βαλένθια και Εσπανιόλ ο μικρόσωμος άσσος μπορεί να έρθει και να κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα μας.

7. Keisuke Honda (34 ετών, Επιτελικός Μέσος)

Όνομα με βαρύ βιογραφικό ο Ιάπωνας. Η θητεία του στην μεγάλη Μίλαν είναι η στιγμή που ξεχωρίζει στην καριέρα του. Με την ποιότητα και την αρχοντιά στο παιχνίδι του αξίζει να ονομάζεται μαέστρος. Εσχάτως τον είδαμε να αγωνίζεται στη Βραζιλιάνικη Μποταφόγκο από όπου και αφέθηκε ελεύθερος μόλις χθες. Ποδοσφαιρικός ήρωας στη χώρα του, όπως και ο Σίνζι Καγκάβα που ήδη έχουμε στα μέρη μας. Λέτε να τον ακολουθήσει;

8. Giannelli Imbula (28 ετών, Αμυντικό Χαφ)

Δεν θα ήταν υπερβολή να τον χαρακτηρίσουμε ως σκούπα. Ένας από τους καλύτερους στο είδος του ήταν ο Γαλλοκονγκολέζος χαφ όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Πόρτο στο Ντραγκάο. 51 εκατομμύρια δόθηκαν για αυτόν συνολικά στην καριέρα του, κάτι που σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Αν κάτι πήγε στραβά ήταν το πέρασμα του από το νησί και την Στόουκ Σίτι. Έκτοτε δεν βρήκε ποτέ την σταθερότητα που αναζητούσε, πολλές μεταγραφές και με τελευταίο σταθμό στην καριέρα του το παγωμένο Σότσι της Ρωσίας. Δεν του ταίριαζε και πλέον είναι ελεύθερος να βρεί την προσωπική του Ιθάκη. Το όνομα του έπαιξε για τον Παναθηναικό χωρίς να προχωρήσει το θέμα περισσότερο. Ακόμη….

9. Miroslav Stoch (31 ετών, Αρ. Εξτρέμ)

Για τον συγκεκριμένο κύριο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Γεννημένος στη Νίτρα, ο Σλοβάκος διεμβολιστής περίμενε καλύτερο το δεύτερο πέρασμα του από την Τούμπα. Άλλη άποψη είχε όμως ο προπονητής του, Αμπέλ Φερέιρα.  Το βαρύ του συμβόλαιο  υπό τον φόβο του ffp, έκανε τον ΠΑΟΚ να επιθυμεί να το λύσει. Οι φήμες μιλούσαν για επιστροφή του στην Σλάβια Πράγας, κάτι όμως που δεν πήρε σάρκα και οστά ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μίνο, είναι ικανός να κάνει με άνεση τη διαφορά στην Super League.

10. Marcinho (24 ετών, Δεξί Μπακ)

Ο 24χρονος είναι ο κλασσικός βραζιλιάνος μπακ. Αυτός που θα ανεβεί και θα τριπλάρει άπαντες στο διάβα του. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει όμως είναι η έλλειψη αφέλειας στο παιχνίδι του μιας και μιλάμε για έναν παίκτη με σωστή τακτική παιδεία.  Γένημμα θρέμα της Μποταφόγκο αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο με την ομάδα της καρδιάς του και να διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις το όνειρο της ευρώπης. Ίσως η πιο value for money ευκαιρία της αγοράς των ελευθέρων…

 

Exit mobile version