Η στιγμή που ο Κρίστιαν Έρικσεν δέχθηκε το κέρμα

Ο Κρίστιαν Έρικσεν ούτε που τους βλέπει αυτούς

Έρικσεν: Επέστρεψε στην εθνική Δανίας και καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους στο φιλικό ματς του Σαββάτου κόντρα στην εθνική Ολλανδίας.

Πέρασαν 287 ημέρες από τη στιγμή που σημάδεψε κάθε φίλαθλο (και όχι μόνο).

Τότε που, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την εθνική Φινλανδίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Κρίστιαν Έρικσεν υπέστη ανακοπή καρδιάς κι έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Κι όχι απλά κρατήθηκε, αλλά επέστρεψε σύντομα στη δράση, ώσπου το βράδυ του Σαββάτου συμμετείχε σε αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Κι όχι απλά συμμετείχε, αλλά στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα, μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο έμπειρος Δανός άσος κατάφερε να βρει δίχτυα.

Ο 30χρονος μέσος σκόραρε και μείωσε σε 3-2 για τη Δανία, γράφοντας ιστορία με αυτόν τον παράδοξο, αλλά υπέροχο τρόπο. Η ζωή νίκησε τον θάνατο με αυτό το γκολ.

Η Ολλανδία επικράτησε 4-2 τελικά, όμως, όλοι θα θυμούνται αυτό το φιλικό για το γεγονός ότι ο Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε και βρήκε δίχτυα.

Ένας μεγάλος νικητής της ζωής, όχι γιατί απλά κρατήθηκε σε αυτή, αλλά διότι θέλει τεράστια ψυχικά αποθέματα για να ξαναβάλει κανείς τη φανέλα που φορούσε όταν πλησίασε στον θάνατο.

Κι αφού έγινε ο απαραίτητος πρόλογος, να σας θυμίσουμε ότι υπάρχουν και μερικά μιάσματα τριγύρω μας. Πρέπει να απομονώνονται με κάθε τρόπο. Είναι δεδομένο.

Ο Έρικσεν έκανε δηλώσεις για την επιστροφή του και τα συναισθήματά του, όταν κάποιος ή κάποιοι πέταξαν ένα κέρμα προς το μέρος του.

Τον βρήκε στο χέρι, όμως, εκείνος συνέχισε να μιλά σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Εδώ νίκησε τον θάνατο, σε κάποιους άψυχους θα δώσει σημασία;

Η στιγμή που ο Έρικσεν δέχθηκε το κέρμα:

 

Το γκολ του στο χθεσινό φιλικό: