Με τις δικές του... πλάτες δεν τιμωρήθηκαν με ευρωπαϊκό αποκλεισμό αμφότερες

Αποκαλύψεις που θα συζητηθούν έκαναν τα Football Leaks την Παρασκευή (2/11). Μπλεγμένος στην όλη υπόθεση φέρεται να βρίσκεται και ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο νυν πρόεδρος της FIFA κατά την περίοδο 2011-2013 έκανε διάφορες συναντήσεις με τους παράγοντες των Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι δίνοντάς τους απόρρητες πληροφορίες και συμβουλές για το πώς να γλιτώσουν τις κυρώσεις.

Είναι γνωστό πως και οι δύο ομάδες έδιναν πάρα πολλά λεφτά για μεταγραφές. Αρκετοί αναρωτιούνταν πώς γίνεται να μην έχουν πρόβλημα με το Financial Fair Play και όλα δείχνουν πως είχαν… σημαντικές πλάτες. Ο Ινφαντίνο ήταν εκείνος που πρότεινε διάφορους συμβιβασμούς και έτσι το 2014 Παρί και Σίτι γλίτωσαν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τα Football Leaks, η Παρί έπρεπε να έχει μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων χρόνια πριν. Αποδείχτηκε πως οι Καταριανοί έβαλαν 1.800.000.000 ευρώ! Φαίνεται, όμως, πως οι Ινφαντίνο και Μισέλ Πλατινί κάλυψαν την εισροή χρημάτων.

Ακόμα περισσότερα ήταν τα χρήματα που μπήκαν στη Μάντσεστερ Σίτι. Εκεί οι ιδιοκτήτες έβαλαν 2.700.000.000 ευρώ παραβιάζοντας επίσης τους κανόνες του FFP. Και οι «πολίτες» δεν είχαν συνέπειες. Εκτενή αναφορά επί του θέματος κάνει και το Spiegel, το οποίο συνεργάζεται με τα Football Leaks.

Τέλος, η μπάλα παίρνει ακόμα και τον Νικολά Σαρκοζί! Οι αποκαλύψεις δεν σταματούν στο FFP. Μεταξύ άλλων γίνεται γνωστό και πώς μπήκαν οι Άραβες στην Παρί. Για να τους δελεάσει ο Σαρκοζί, σε συνάντηση που είχε με τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ Αλ Τανί, του υποσχέθηκε πως εάν έπαιρνε την Παρί, θα βοηθούσε ώστε να πάει στο Κατάρ ένα Μουντιάλ! Ο Σαρκοζί είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Πλατινί, τότε πρόεδρο της UEFA, και κάπως έτσι έδεσε το… γλυκό.