Με μια ανακοίνωση έκανε γνωστή την απόφασή του

Την απόφασή του να μην καλέσει ξανά στην Εθνική Γερμανίας, τους Ζερόμ Μπόατεγκ, Ματς Χούμελς και Τόμας Μίλερ, ανακοίνωσε ο Γιοακίμ Λεβ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πάντσερ», συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τους τρεις ποδοσφαιριστές και τους ανακοίνωσε την απόφαση του. Αυτή έχει να κάνει με την ανανέωση που θέλουν να φέρουν στην Εθνική Γερμανίας, μετά και το στραπάτσο στο Μουντιάλ, αλλά και τις μέτριες εμφανίσεις στο Nations League.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε την ανακατάταξη που ξεκινήσαμε στα τέλη του περασμένου έτους. Έτσι, οι Μπόατενγκ, Χούμενς και Μίλερ, δεν θα είναι πλέον στην Εθνική ομάδα. Ήταν σημαντικό για μένα να εξηγήσω στους παίκτες και τους διευθυντές της Μπάγερν τις σκέψεις μου και τα σχέδια μου, σε προσωπικό επίπεδο», έγραψε αρχικά στην ανακοίνωσή του ο Γερμανός προπονητής και συνέχισε:

«Θέλουμε να δώσουμε στην ομάδα ένα νέο πρόσωπο και είμαι πεπεισμένος ότι είναι η σωστή κίνηση για να έχουμε πολλά πετυχημένα χρόνια στο μέλλον».
Από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Γερμανίας, Ρέινχαρντ Γκρίντελ, «χαιρέτησε» την απόφαση του Λεβ.

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι προωθεί από τώρα την αλλαγή της εθνικής μας ομάδας. Είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγές στην ομάδα», είπε χαρακτηριστικά, κάτι που στήριξε και ο Όλιβερ Μπίρχοφ, πρώην διεθνής και νυν τεχνικός διευθυντής της ομάδας.