WORLD FOOTBALL

«Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε την 7η Χρυσή Μπάλα»!

O Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για έβδομη φορά την Χρυσή Μπάλα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Πορτογαλία.

O Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για έβδομη φορά την Χρυσή Μπάλα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Πορτογαλία.
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πρόσφατα διαβάσατε στο Sportime για το ποια είναι τα φαβορί για την φετινή Χρυσή Μπάλα. Τότε ο Λιονέλ Μέσι βρισκόταν στην κορυφή, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει με δημοσίευμα το το έγκυρο «RTP Desporto».

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτό φέρεται να έχει δώσει και τη συνηθισμένη συνέντευξη στο France Football.

Η λαμπρή τελετή της απονομής θα γίνει στο Παρίσι στις 29 Νοεμβρίου στο Παρίσι, με τον Αργεντινό άσο να διατηρεί τα σκήπτρα, καθώς είναι ο τρέχον κάτοχος από το 2019.

Έως τώρα μετρά έξι κατακτήσεις στο ενεργητικό του (2009, 2010, 2011, 2012, 2015) οι υπόλοιπες. Την περσινή σεζόν ο Μέσι ατέκτησε το Copa America με την Εθνική Αργεντινής, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ισπανία με 30 γκολ.

Να σημειωθεί ότι η Χρυσή Μπάλα (Ballon d’Or) γεννήθηκε το 1956 από την ιδέα του αρχισυντάκτη του περιοδικού, Gabriel Hanot να ζητήσει από συναδέλφους του δημοσιογράφους να ψηφίσουν τον κορυφαίο Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή.

Το βραβείο απονέμεται στον ποδοσφαιριστή εκείνο που είχε την κορυφαία απόδοση και παρουσία κατά τη διάρκεια του τελευταίου ημερολογιακού έτους (και όχι της ποδοσφαιρικής σεζόν).

Υπολογίζονται οι ατομικές και συλλογικές διακρίσεις του υποψήφιου, μαζί με το ταλέντο του, την προσωπικότητά του και το fair play που έχει επιδείξει.

Μέχρι το 1995 υποψήφιοι ήταν αποκλειστικά Ευρωπαίοι στην εθνικότητα παίκτες που αγωνίζονταν στα πρωταθλήματα των χωρών της UEFA.

Exit mobile version