WORLD FOOTBALL

Παλμέιρας – Φλαμένγκο 2-1 (1-1 κ.δ.): Το σήκωσε ξανά ο Αμπέλ Φερέιρα

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα κατέκτησε το Copa Libertadores, νικώντας 2-1 στην παράταση τη Φλαμένγκο

Ο Αμπέλ Φερέιρα πανηγυρίζει την κατάκτηση του Copa Libertadores μετά το Παλμέιρας - Φλαμένγκο 2-1 στην παράταση
Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε έναν τρομερό τελικό στο Μοντεβιδέο ανάμεσα στους δύο τελευταίους νικητές του Copa Libertadores Παλμέιρας και Φλαμένγκο πήγαν ως την παράταση και εκεί η πρώτη διατήρησε τα σκήπτρα της νικώντας τελικά με 2-1.

Μπορεί ο Αμπέλ Φερέιρα να μην είχε τον αρχηγό του, Φελίπε Μέλο, όμως, βρήκε τον τρόπο να το σηκώσει ξανά. Η Παλμέιρας μπήκε με στόχο να βρει ένα γκολ νωρίς και το κατάφερε. Στο 5′ έγινε βαθιά μπαλιά του Γκουστάβο Γκόμες στον Μάικε, εκείνος έκανε το γύρισμα και ο Ραφαέλ Βέιγκα, άνοιξε το σκορ.

Η Φλαμένγκο ήταν λογικό να αντιδράσει. Σταδιακά πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε. Ωστόσο, είχε να αντιμετωπίσει ένα τείχος απέναντί της, που δεν μπορούσε να διασπαστεί εύκολα. Έγιναν ορισμένα σουτ που βρήκαν στα σώματα, ενώ άλλα έφυγαν εκτός στόχου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωνε το πρώτο, με τη Φλαμένγκο να πατάει γκάζι και την Παλμέιρας να αμύνεται. Τελικά στο 72′ έγινε το 1-1, όταν ο Μπαρμπόζα βρέθηκε από αριστερά στην περιοχή, έκανε διαγώνιο σουτ και έφερε το ματς στα ίσα.

Τελικά το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του 90λεπτου. Ο αγώνας οδηγήθηκε στη παράταση και εκεί ο Φερέιρα έβαλε τον Ντέιβερσον. Ο τελευταίος στο 95′ έκλεψε από τον Αντρέας Περέιρα και έγραψε το 2-1 νικώντας τον Ντιέγκο Άλβες. Κάπου εκεί οι παίκτες του Ρενάτο Γκαούτσο άδειασαν και δεν μπόρεσαν έτσι να αντιδράσουν.

Οι ενδεκάδες στο Παλμέιρας – Φλαμένγκο

ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ: Γουεβέρτον, Μάικε (106′ Μενίνο), Γκόμες, Λουάν, Πικέρες (113′ Μέλο), Ντανίλο (70′ Ντε Πάουλα), Σκάρπα, Βέιγκα (91′ Ντέιβερσον), Ζε Ραφαέλ (82′ Μπαρμπόζα), Ντουντού (77′ Γουέσλεϊ), Ρόνι.

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ: Άλβες, Ίσλα (79′ Ματεουζίνιο), Κάιο, Λουίζ, Λουίς (32′ Ρενέ), Αράο, Περέιρα (111′ Πέντρο), Έβερτον (63′ Μισαέλ), Ντε Αρασκαέτα (111′ Βιτίνιο), Μπρούνο Ενρίκε (91′ Κένεντι), Μπαρμπόζα.

Οι κατακτήσεις

Exit mobile version