WORLD FOOTBALL

UEFA Europa Conference League: Η νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση

Kαι εγένετο UEFA Europa Conference League! Η τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση αρχίζει σε δύο χρόνια και η UEFA ανακοίνωσε το όνομα.

UEFA Europa Conference League
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Kαι εγένετο UEFA Europa Conference League! Η τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση αρχίζει σε δύο χρόνια και η UEFA ανακοίνωσε το όνομα.

Ανακοινώθηκε επίσημα από την UEFA πως το όνομα της νέας της διοργάνωσης θα είναι το «UEFA Europa Conference League», αν και έπαιζε δυνατά το UEFA Europa League 2, με έναρξη το 2021.

Έτσι μετά το Champions League και το Europa League, από το 2021 θα απολαμβάνουμε και τρίτη διασυλλογική διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nations League: Η νέα μορφή της διοργάνωσης
Παράλληλα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι το VAR θα μπει και στο Europa League φέτος και συγκεκριμένα στα νοκ-άουτ ματς.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν οι ομάδες ανάλογα με το τι έχουν κάνει στα εθνικά πρωταθλήματα.
Στους ομίλους θα υπάρχουν 32 ομάδες που θα χωρίζονται σε 8 ομίλους των τεσσάρων και στη συνέχεια θα υπάρχουν διπλοί αγώνες, από τη φάση των «16» και μετά.

Στη φάση των «16» θα προκρίνονται οι πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες οκτώ, θα προκύπτουν από έναν έξτρα νοκ-άουτ γύρο, στον οποίο θα συμμετέχουν οι δεύτερες του κάθε ομίλου και εκείνες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League.

Ο νικητής της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για τη φάση των ομίλων στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Μέσα από τη διοργάνωση, 34 χώρες θα έχουν σίγουρη εκπροσώπηση στη φάση των ομίλων κάποιας διοργάνωσης της UEFA.

Exit mobile version