Δύσκολες στιγμές για την Ξάνθη

Μέσα σε μία διετία διαλύθηκε ό,τι είχε χτιστεί στην Ξάνθη για περισσότερα από 30 χρόνια.

Έπιασε 31 και κάπου εκεί κάηκε. Το ταξίδι τόσων χρόνων που έκανε, όμως, η Ξάνθη, ήταν ιστορικό. Καμία άλλη επαρχιακή ομάδα δεν είχε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αδιάκοπη παρουσία στην πρώτη κατηγορία.

Κλειδί φυσικά σε όλη αυτή τη διαδρομή ήταν η διοικητική σταθερότητα. Ο Χρήστος Πανόπουλος είναι ιδιαίτερος άνθρωπος. Ήθελε και κατάφερε να έχει την Ξάνθη ανεξάρτητη, έστω και εάν έκανε τις δικές του συμμαχίες, κάτι που το χρεωνόταν. Μπόρεσε, όμως, να τρέχει ένα μαγαζί σχεδόν στην εντέλεια. Με εξαίρεση το επικοινωνιακό κομμάτι, όπου οι Θρακιώτες έμειναν πολύ πίσω, στα άλλα είχαν μία σημαντική συνέπεια.

Αναδείχτηκαν παίκτες, η Ξάνθη έπαιξε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ήταν για χρόνια κάτι παραπάνω από υπολογίσιμο μέγεθος.  Ο υποβιβασμός ήρθε με μη αγωνιστικά κριτήρια για μία ομάδα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρότυπο για τον τρόπο λειτουργίας της. Μαζί με αυτόν και η αποχώρηση του Πανόπουλου.

Η διετία της καταστροφής για την Ξάνθη

Η νέα εποχή ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό. Ο Μπιλ Πάπας αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να χτιστεί ένα ρόστερ λαμπερό και συνάμα ποιοτικό. Η άνοδος, όμως, δεν ήρθε και τα πάντα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Πολύ απλά γιατί έπρεπε να κλείσει η κάνουλα. Είχαν χαθεί πολλά χρήματα.

Σηκώνει μεγάλη συζήτηση το πώς έγινε αυτό. Στην πρώτη σεζόν τα «φουσκωμένα» συμβόλαια δεν ήταν λίγα. Δόθηκαν εξωπραγματικά ποσά και πολυετή συμβόλαια. Υπήρξαν γραμμάτια που έπρεπε να τακτοποιηθούν προς κάποιους και αυτό φάνηκε. Είτε μιλάμε για παίκτες είτε για μάνατζερ, οι εξυπηρετήσεις δεν έλειψαν.

Η αποτυχία προκάλεσε εξελίξεις. Σε θέσεις κλειδιά μπήκαν νέα πρόσωπα. Εάν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος, ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη επιλογή ήταν ενδεδειγμένη για διάφορους λόγους. Έγιναν πολλά λάθη. Από το να προσλαμβάνει προπονητές ο ιδιοκτήτης και να απολύονται πολύ γρήγορα μέχρι το να εκτελεί ουσιαστικά χρέη κόουτς άνθρωπος που είχε άλλη δουλειά στο κλαμπ τη δεύτερη σεζόν.

Φυσικά για την περσινή σεζόν υπήρχαν εξ αρχής και άλλοθι. Όλο αυτό που γινόταν με τον Μπιλ Πάπας δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τους πάντες. Από κάποια φάση και μετά σταμάτησε τελείως και η χρηματοδότηση και κάπου εκεί η ομάδα κατέβασε ρολά. Τίποτα δεν λειτουργούσε. Η σεζόν βγήκε, αλλά μέλλον δεν υπήρχε.

Αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα τη Δευτέρα (19/9). Στη διετία που η Ξάνθη βρέθηκε στη Super League 2, ήταν πολλοί εκείνοι που βγήκαν κερδισμένοι με όσα συνέβησαν. Κάποιοι το είδαν και απλώς ως πάτημα για να επιστρέψουν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και να ρεφάρουν. Χαμένη ουσιαστικά έμεινε μόνο η ίδια η Ξάνθη, η οποία πλέον δεν μπορεί να κατέβει ούτε στη δεύτερη κατηγορία. Η ΠΑΕ διαλύεται και η νέα σελίδα ξεκινάει μακριά από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

 

Οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα

Άρης: Τα εξηγεί ωραία ο Μανού; Η «ορχήστρα» ακόμα στονάρει, αλλά έχει καλό μαέστρο!

ΠΑΟΚ: Ο Ολιβέιρα επιβάλλεται να σηκωθεί – Το μεγαλύτερο στοίχημα του Λουτσέσκου

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο και ο σεβασμός που έχει κατακτήσει