ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζουέλα : «Πάλευα σε μία ρατσιστική κοινωνία και τολμούσα να ονειρευτώ»

Συγκλόνισε με τις δηλώσεις του ο υπεύθυνος ακαδημιών της Σπόρτινγκ
Ζουέλα : «Πάλευα σε μία ρατσιστική κοινωνία και τολμούσα να ονειρευτώ»

Δηλώσεις στον πορτογαλικό Τύπο, έκανε ο Φρανκ Ζουέλα, που άφησε την δική του ιστορία στα ελληνικά γήπεδα, μιλώντας για το μέλλον του ποδοσφαίρου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Σπόρτινγκ.

Ο παλαίμαχος αμυντικός, αναφέρθηκε και στο νέο του εγχείρημα, που ακούει στο όνομα «Star Of The Future» αλλά και στα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε, αλλά δεν τον έκαναν να σταματήσει να ονειρεύεται.

Τέλος αναφέρθηκε στο όραμα του, για την σωστή εκπαίδευση και την κατάλληλη κατεύθυνση που πρέπει να λαμβάνουν τα νεαρά παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε :

«Η Stars Of The Future αποτελεί ένα νέο εγχείρημα στον χώρο του αθλητισμού, χωρίς προγενέστερο, που στοχεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό εν γένει. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας. Η ιστορία της όμως είναι πολύ μεγαλύτερη. Ξεκινά 20 περίπου χρόνια πριν με τα πρώτα βήματα ενός μικρού παιδιού στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ενός παιδιού που κόντρα στην θέληση των γονιών του ονειρεύτηκε να γίνει ποδοσφαιριστής. Που το έσκαγε κρυφά απ’ το σπίτι για να καταφέρει να παίξει μπάλα.

Ενός παιδιού που πίστεψε στον εαυτό του και πήγε κόντρα σε κάθε εμπόδιο. Που βίωσε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις, την εκμετάλλευση και την απόρριψη ταυτόχρονα όμως και τις χαρές, τις μεγάλες νίκες και τις μοναδικές συγκινήσεις που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει. Φανταστείτε έναν έγχρωμο- μετανάστη να προσπαθεί όχι μόνο να επιβιώσει σε μια ρατσιστική κοινωνία αλλά να τολμήσει να ονειρευτεί και τελικά να διακριθεί στο αγωνιστικό ποδόσφαιρο. Το παιδί αυτό δεν είναι άλλο από τον εμπνευστή και ιδρυτή της Stars Of The Future, οι εμπειρίες του οποίου αποτέλεσαν το θεμέλιο λίθο για την γέννηση αυτής της ιδέας.

Μιας ιδέας που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι απλώς τον αθλητή», ήταν τα λόγια του αρχικά.

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε :

«Στόχος και μέλημα μας είναι να προστατεύσουνε τα παιδιά, τους αθλητές και τις οικογένειές τους. Σκοπός μας είναι να συμβουλεύσουμε και να διαχειριστούμε τον αθλητή και την οικογένειά του πριν, κατά τη διάρκεια της καριέρας του και να τον ετοιμάζει να αποχωρίσει από το χώρο του ποδοσφαίρου για να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Βασικός άξονας της δραστηριότητας της εταιρείας είναι η εκπαίδευση. Το ποδόσφαιρο για τη Stars Of The Future δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο και το εργαλείο, ώστε κάθε αθλητής να καταφέρει να εξελίξει την προσωπικότητά του και ως εκ τούτου να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία και στον εαυτό του και μετά την ολοκλήρωση της ερασιτεχνικής ή επαγγελματικής του πορείας ως ποδοσφαιριστής.

Την εκπαίδευση του αθλητή την διακρίνουμε σε τρία διαδοχικά στάδια.

Την εκπαίδευση που παρέχει η οικογένεια στο σπίτι, την εκπαίδευση – επιμόρφωση που δίνουν οι δάσκαλοι στο σχολείο και τέλος, εκείνη που λαμβάνει ο αθλητής από τους προπονητές κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο, μέχρι την ενηλικίωση. Αναγνωρίζω τη σημασία και την αναγκαιότητα όλων αυτών των σταδίων εκπαίδευσης για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ανθρώπου.

Δίνοντας έμφαση σε κάθε ένα από τα στάδια αυτά ξεχωριστά επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε μια προσωπικότητα ικανή να σταθεί όχι μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά γενικότερα στην κοινωνία. Προκειμένου να υλοποιήσουμε τον σκοπό μας φέρνουμε κοντά μας την οικογένεια του αθλητή. Τόσο διότι σέβεται και αναγνωρίζει τον θεσμό της οικογένειας όσο και επειδή στοχεύει στο να μεταλαμπαδεύσει την γνώση και την εμπειρία της στους ίδιους τους γονείς, ώστε αυτοί με την σειρά τους να μπορέσουν να γίνουν αρωγοί στην εξέλιξή των παιδιών τους.

Τα μελλοντικά αστέρια γεννιόνται στα σπίτια τους, αρκεί ο γονέας να έχει τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να το διακρίνει και τις σωστές βάσεις για να τα καθοδηγήσει.

Σε αυτά τα πλαίσια αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες, τις ενστάσεις και τις διαφωνίες των γονέων. Βρισκόμαστε δίπλα στους γονείς σε κάθε τους ανάγκη και από κοινού μαζί τους προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα εγγυηθούν στο παιδί τους ένα λαμπρό μέλλον».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ζουέλα : «Πάλευα σε μία ρατσιστική κοινωνία και τολμούσα να ονειρευτώ»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.