ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η απίστευτη Αθανασία Μεσίρη άρχισε λίγο πριν τα 16 της χρόνια να γράφει ιστορία!

Ένα από τα πιο λαμπρά ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού είναι η νεαρή Αθανασία Μεσίρη, που ήδη μας κάνει περήφανους σε όλο τον κόσμο.
Η απίστευτη Αθανασία Μεσίρη άρχισε λίγο πριν τα 16 της χρόνια να γράφει ιστορία!

Μπορεί να μην είναι καν 16 ετών, ωστόσο η Αθανασία Μεσίρη, αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, μας δείχνει ότι το μέλλον είναι δικό της.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, αγωνίστηκε σε τόσο νεαρή ηλικία, καταλαμβάνοντας την 7η θέση, παρόλο που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Ο προπονητής λοιπόν, ο Ηλίας Τσοπάνογλου, μίλησε στο «kathimerini.gr» για την πορεία και το ταλέντο της Αθανασίας.

«Νιώθω τυχερός ότι αυτό το κορίτσι βρέθηκε στη ζωή μου σε μία φάση που νιώθω έτοιμος για να υποστηρίξω ένα παιδί με τόσο πολύ ταλέντο. Μπροστά σε αυτό το ταλέντο, κάποιες φορές, όταν δεν ολοκληρώνεται, κάποια άσκηση, αγχώνομαι. Και, τότε, η Νάσια με κοιτάζει ήρεμα και μου λέει «πείτε μου τι να κάνω». Αυτό το «πείτε μου», είπε αρχικά.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχει φοβερή ικανότητα να αντιγράφει και να αφομοιώνει αυτό που βλέπει. Παρατηρούσε τα μεγαλύτερα παιδιά και όταν ήρθε μαζί μας θα μπορούσα να πω ότι ήταν έτοιμη».

Τέλος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αττάλειας και την πορεία της αθλήτρια τους, είπε:

«Ήταν ο πρώτος αγώνας για τη Νάσια στην κατηγορία των γυναικών. Παρόλο που δεν είχε μαζί της τον προπονητή της έδειξε ότι, αν και σχεδόν 16 ετών, είναι ολοκληρωμένη αθλήτρια. Προκρίθηκε στον τελικό του άλματος και στο σύνθετο ατομικό κατέλαβε την υψηλότερη θέση ανάμεσα στις Ελληνίδες.

Η είδηση της πρόκρισης βρήκε τη μητέρα της νεαρής πρωταθλήτριας να πλένει ένα αυτοκίνητο στο βενζινάδικο όπου εργάζεται. «Πήγα και της το είπα. Άφησε το λάστιχο και από τη χαρά της άρχισε να χοροπηδάει μέσα στις σαπουνάδες. Αυτές οι στιγμές για έναν προπονητή κάτι το μοναδικό. Κι εγώ τη πρόκρισή της αθλήτριας μου την έζησα μέσα από την τηλεόραση.

Η Νάσια είχε δουλέψει σε βάθος και ανταπεξήλθε τέλεια. Είναι πολύ καλή στο άλμα και τη δοκό ισορροπίας. Διαθέτει μεγάλη γκάμα από ασκήσεις και πειραματιζόμαστε για να δούμε τι της ταιριάζει».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η απίστευτη Αθανασία Μεσίρη άρχισε λίγο πριν τα 16 της χρόνια να γράφει ιστορία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.